Növények, melyeknek magját januárban kell vetni

hirdetes

Növények, melyeknek magját januárban kell vetni

GE.

Vannak olyan zöldségek, virágok, gyógy-, és fűszernövények, amelyeknek a magját már januárban el kell vetni a siker érdekében, nézzük, melyek ezek! 

Növények, melyeknek magját januárban kell vetni

Bazsalikom

Palántafölddel töltött palántázópoharakba vessük a bazsalikom magjait ritkásan és biztosítsunk számára 18-25 Celsius fokos hőmérsékletet, a csírázás 14-21 napig tart. 

Dália

Palántázótálca rekeszeibe érdemes vetnünk a dália magjait – használjuk kilenc rész palántaföldet és egy rész vermikulitot. A csírázáshoz 19-22 Celsius fokot kell biztosítani, összesen 10-20 napra van szükségünk. 

Szarkaláb

Tíz százalék vermikulitot adjunk a palántaföldhöz és vessük a szarkaláb magjait ritkásan palántázótálcában. Három hétig hűtőben kell tartanunk, ezután biztosítsuk számára 18-20 Celsius fokos hőmérsékletet, így 15-28 nap között megy végbe a csírázás.  

Muskátli

Ritkásan, kis palántázó poharakba kell vetni a muskátli magjait, amiket utána vékonyan be kell takarni – használjunk agyaggranulátummal kevert palántaföldet. A csírázáshoz 23-25 Celsius fok szükséges, így 5-10 nap alatt megy végbe a csírázás. 

hirdetes

Chili paprika

2-3 szem magot kell vetnünk egy kisebb palántázóedénybe – az ültetőkeverék palántaföldből és tíz százalék homokból álljon. A csírázáshoz biztosítsunk 22-26 Celsius fokot, így 4-10 napra lesz szükségünk. 

Begónia

Palántafölddel megtöltött palántázópoharakba vessük a begónia magjait, biztosítsuk számára 20-23 fokot. Legyünk türelemmel, mert a csírázás lassú, 30-60 napot vesz igénybe, közben mindvégig szükséges az elegendő fény. 

Petúnia

Tíz százalék vermikulittal kevert palántaföldet kell használnunk, a tetejükre vessük el ritkásan a magokat, majd vékonyan fedjük be vermikulittal. Biztosítsunk számára 24-27 Celsius fokos hőmérsékletet és elegendő fényt, így 10-14 napra lesz szükség a csírázáshoz.

hirdetes

Díszcsalán

Ritkásan vessük palántázópoharakba, ehhez palántaföldet és tíz százalék vermikulitot használjunk. Biztosítsunk számára 20-25 Celsius fokos hőmérsékletet, 15-20 napra lesz szükségünk a csírázáshoz. 

Fontos megjegyeznem, hogy a januári magvetéshez elengedhetetlen a türelem, ugyanis beltérben rosszabbak a fényviszonyok, és a hőmérsékletet is nehezebb belőni. 

Hans Braxmeier képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Mikal C 64 WP

Gombaölő permetező szer szőlő, burgonya, zöldségnövények, szója és komló... Tovább

hegyi rét

a tengerszint felett 600 m-nél magasabb fekvésű rét. Termése többnyire kevesebb, de jobb... Tovább

Tovább a lexikonra