IVECO - A szállítás világa

IVECO - A szállítás világa

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

IVECO - A szállítás világa - állítja az itáliai központú nemzetközi gyáróriás szlogenje. Igazolni látszik ezt az a tény, hogy az Iveco járműcsaládjába tartozó valamennyi modell, bevezetésekor kategóriájában elnyerte az "Év haszonjárműve" díjat. A megtisztelő elismerés és a töretlen európai népszerűség a kiváló minőségű gyártásnak és folyamatos fejlesztéseknek köszönhető.
IVECO - A szállítás világa
- állítja az itáliai központú nemzetközi gyáróriás szlogenje. Igazolni látszik ezt az a tény, hogy az Iveco járműcsaládjába tartozó valamennyi modell, bevezetésekor kategóriájában elnyerte az "Év haszonjárműve" díjat. A megtisztelő elismerés és a töretlen európai népszerűség a kiváló minőségű gyártásnak és folyamatos fejlesztéseknek köszönhető.
Nincs ez másképp a Daily modellcsalád esetében sem, amelynek néhány, az agráriumban történő felhasználásra különösen alkalmas tagját mutatjuk be az alábbiakban. Agrárfelhasználók számára kialakított modellek a közúti teherszállítás több évtizedes tapasztalatait ötvözik a mezőgazdaságban elvárt követelményekkel. A megnövekedett piaci igényekre válaszul, a Daily modellcsalád sokszínű választékához egy újabb modell társult, mezőgazdasági felhasználók számára.
A 2003 január elején életbe lépett jogszabályi változások hatására, a zárt furgon kivitelű kisteherautók már nem vizsgáztathatóak öt, vagy több személyes teherautóként. A jogszabályalkotók célja ugyan a családi használatú, magas felszereltségű "teher-autók" ÁFA visszaigénylésének megszorítása volt, ám az intézkedéssel sok vállalkozás járművásárlása is veszélybe került.
Az IVECO DAILY duplafülkés alváz modelleire azonban nem vonatkoznak ezek a megszorítások, így az 5-7 személyes kisteherautók után továbbra is visszaigényelhető az ÁFA, ezért az Iveco a modellcsalád 3,5 tonnás - "B" kategóriás jogosítvánnyal vezethető - tagjai közül a duplafülkés Daily kisteherautókat kínálja mindazon vállalkozások részére, amelyek számára fontos szempont 5-7 személy, valamint gépek, szerszámok, anyagok, illetve termények egyidejű szállíthatósága és nem utolsó sorban a jármű költséghatékony beszerezhetősége.
A Daily erősített alváz-kialakítása lehetővé teszi a legkülönfélébb egyedi felépítmények fogadását. A jármű koncepciójából adódóan - teherautóépitési elveken nyugvó kialakítása okán - remekül viseli a tartós terhelést, amely bizony sok konkurens modellről nem mondható el, hiszen a padlólemezhez toldott segéd-vázkeretek teherbírása soha nem nyújthat olyan masszivitást, mint a hagyományos létraalvázas építési mód. A duplakabin mögé, akár 12 m2-es plató - amely a kategóriájában a legnagyobb - is szerelhető, amely kiválóan alkalmas termények, munkaeszközök szállítására. Komoly feladatokra, megfelelő járművet.
A Daily kényelmes, ugyanakkor könnyen tisztántartható 5-7 személyes utastere bővelkedik a szabad terekben. Elöl, a vezetőülés melletti opcióként rendelhető dupla utasüléssel, hátul négy férőhellyel akár hétszemélyes kivitelben várja utasait, bőséges lábtérrel, állítható fejtámaszokkal, a személyes poggyászok el-helyezésére is elegendő teret biztosítva. A tervezők gondoltak az 5-7 személyes duplakabin megfelelő levegő-keringetésére is, szellőző és fűtőrendszere minden évszakban optimális léghőfokot, frissességet biztosít.
A Daily vezetője személyautós kényelmet és funkcionális kialakítást talál maga körül. Ergonómikus műszerfal kialakítás segíti a pilótát, miközben hatalmas szélvédő, nagy oldaltükrök, kiváló manőverezhetőség jellemzi a jár-művet. Mozgékonyságával, személyre-szabottságával, szervokormányának köszönhetően tökéletes irányíthatóságával, a Daily kiváló munkatárs. 2,8 illetve 2,3 literes Common Rail rendszerű, magasnyomású befecskendezővel ellátottt motorváltozatai a nagy igénybevételeknek a dízelek jellemző nyugalmával és üzemanyag takarékosságával állnak ellen, miközben a benzinesek dinamizmusát hordozzák magukban. A Daily fékrendszere elölhátul tárcsafékkel szerelt, amely rendkívül hatékonyan lassítja a járművet.
A Daily Eco duplafülkés, 5-7 személyes modellek ki-váló ár-érték aránya a konkurens modellekkel szemben is nagy előnyöket biztosít, hiszen már nettó 3,870 ezer forinttól megvásárolhatóak, többféle finanszírozással, miközben tulajdonosuk a jogszabályváltozások után is jogosult a vételár ÁFA tartalmának visszaigénylésére, természetesen az adott pénz-ügyi konstrukciótól függően.
Amikor a felhasználási terület jellege megkívánja a nagyobb teherbírást, az IVECO még mindig kínál megfelelő megoldást. 6,5 t-ig a Daily nagyobb változatait, míg az igazán nagy tömegű vagy térfogatú termény vagy akár élőállat szállítására a középkategóriás EURO CARGO teherautókat ajánlja az IVECO, amelyek népszerűségüket elsősorban kis szervizigényüknek, megbízhatóságuknak és munkabírásuknak köszönhetik. A legigényesebb műszaki elvárásoknak is megfelelő Tector motorokkal szerelt 7,5 - 18 tonna össztömegű járműcsalád valamennyi tagja teljesíti az EURO III. Környezetvédelmi norma előírásait. Speciális felhasználási területre akár 4x4 es hajtással is rendelhető az Euro Cargo, így szinte bármilyen szállítással kapcsolatos igényre meg-felelő válaszul szolgál. Ráadásul a rendkívül széleskörűen fel-használható teherautó-család az elmúlt évben - kategóriájában - a legnagyobb darabszámban értékesített jármű volt.


Forrás: Ágrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

euriökfajok

az ún. tág tűrésű növény- v. állatfajok, a környezeti tényezők megváltozásához... Tovább

ketózis

kérődzők anyagforgalmi betegsége: a szénhidrát- és zsíranyagcsere zavarai (fokozott és... Tovább

Tovább a lexikonra