Ezeken a helyeken tudsz ingyenesen strandolni Budapest környékén

Hűtsd le magad a nyári hőségben! – Mutatjuk a legjobb Budapesthez közeli ingyenes strandokat

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Magyarországon rengeteg fürdőzésre alkalmas vízi területünk van, és bizony vannak még ingyenesen használható helyek is. Most összegyűjtöttük a legjobb Budapesthez közeli strandokat, ahova elmenekülhetünk a panel dzsungelek közötti hőségből.

strandolás Budapest

Budapesthez közeli ingyenes strandok


Végre itt a nyár, ami az időjáráson is meglátszik, hiszen szó szerint tikkasztó meleg várható az elkövetkező napokban, így mindenki vízpartra és strandra vágyik. A legtöbb strand ugyan fizetős, de még rejtőznek olyan helyek is Budapest közelében, ahol ingyenesen megmártóztathatjuk magunkat a hűs vízben.


Tavalyi összesítések alapján országosan 274 kijelölt természetes fürdőhelyünk van, amiből 165 természetes fürdővíz kiváló értékelést kapott, 64-et jóra, 6-ot tűrhetőre, és 4-et kifogásolhatóra minősítettek.


A békási Dánfoki strandon, a tiszakécskei Tisza-parti strandon, a Vadkerti tófürdőben Soltvadkerten, és a Tini strandon Gárdonyban kifogásolt volt a víz minősége 2021-ben, viszont továbbra is idegenforgalmi szempontból a kiemelt tavaink a Balaton, a Tisza-tó és a Velence-tó, amik mellett számos természetes fürdőhely még kiváló minősítéssel zárta az évet. Nézzük ezek közül a legjobb ingyenes fürdőzésre alkalmas területeinket!

1.    Dunakeszi szabadstrand

Nem kell messzire utaznod Budapestről, ha egy kis folyóparti strandolásra vágysz, Dunakesti szabadstrandján minden adott egy tökéletes strandolós naphoz. Remek éttermek, öltözők és játszótér is várja a gyerekeket.

2.    Velencei-tó

A Velencei-tó a harmadik legnagyobb természetes tavunk, és egyben az egyik legkedveltebb üdülőhely, ami a belföldi turizmust illeti. Nagy előnye, hogy sokkal közelebb van, mint a Balaton, akár kocsival, akár vonattal indulunk útnak, ráadásul nem egy ingyenes strandot találhatunk a tó körül.

3.    Gödi szabadstrand

Dunakeszitől nem messze, Alsógöd szabadstrandját is meglátogathatjuk. Kabinok, zuhanyzó, mosdó, játszótér és büfé is üzemel a Széchenyi csárda közelében lévő, több évtizede működő szabadstrandon.

4.    Palatinus-tó

Budapesttől mindössze 40 km-re fekszik hazánk egyik legtisztább vizű tava a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban. Gyönyörű hegyek veszik körül, így nem csak a vízisportokat tudjuk kipróbálni, de egész évben jó gondolat lehet, ha a természetben mozognánk. A tó nagy része ingyenes, de van fizetős rész is.

5.    Postás strand Szentendrén

Szentendre szintén Budapest vonzáskörzete, szabadstrandján pedig homokos a part, a víz pedig gyorsan mélyül. Sportolásra is alkalmas, foci- és teniszpálya is van.

6.    Szigetcsépi strand


Ha egy kis romantikázásra vágytok, akkor mindenképp ide érdemes ellátogatnotok, ugyanis a Szigetcsépi strand kicsi és idilli a Ráckevei-Duna partján.

7.    Vadkacsa szabadstrand Ráckevén


Ráckevén találhatunk még szabadstrandot, a Vadkacsa szabadstrand ingyenes, a víz fokozatosan mélyül, a talaja kavicsos és sok árnyékos helyet találhatunk. Sokkal nyugodtabb, mint a Balaton és még közelebb is van.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ló ápolása

a ló egészségét fenntartani, munkabírását fokozni megfelelő ápolással lehet. Rendszeresen... Tovább

dozimetria

az ionizáló sugárzásoknak kitett anyagokban elnyelődött surgármennyiség (abszorbeált... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek