Így utazhatsz ingyen a MÁV és a Volánbusz járatain, ingyen MÁV, ingyen Volánbusz járatok

hirdetes

Így utazhatsz ingyen a MÁV és a Volánbusz járatain - Rendkívüli kezdeményezéssel rukkolt elő a közlekedési cég!

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A 2023/2024-es tanév kezdetével új lehetőségek tárultak fel a magyar iskolások számára, különösen az alsós diákok számára. Egy friss és meglepő kezdeményezéssel a MÁV-Volán csoport az úgynevezett "Kajla" program keretében ingyenes utazást biztosít az iskolásoknak a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

ingyen MÁV

A "Kajla" Program Sikertörténete

A "Hol vagy, Kajla?" program 2019 nyarán indult, és azóta hatalmas népszerűségre tett szert. Idén, a tavaszi és a nyári szünetek során már majdnem 168 ezer utazás történt a MÁV-Volán csoport járatain valamelyik "Kajla" termék felhasználásával. Ennek a programnak a népszerűsége az új lehetőségeknek köszönhetően tovább nő.

 


Őszi szünetben ingyen utazhatunk

A 2023-as őszi szünet időszakában, október 28-tól november 5-ig, minden iskolás diák számára lehetőség nyílik az ingyenes utazásra. Ehhez mindössze egy "Kajla" útlevélre van szükség, amelyet az iskolákban kapnak meg a diákok. Ezzel az útlevéllel a diákok díjmentesen utazhatnak belföldön a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járatain, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton.

Az ingyenes utazáshoz azonban szükség van diákigazolványra vagy személyi igazolványra is, amelyekkel kiváltható a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes "Kajla" jegy.


További Kedvezmények

Az őszi szünetben a "KajlaBalaton24 jegy" is elérhető lesz. Ez a jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb november 5-én éjfélig. A jeggyel korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred-Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-Start Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy-Sümeg vonalain, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

hirdetes

Az "Kajla" útlevéllel a "Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy" is megváltható. Ez az új lehetőség egy órán keresztül érvényes és lehetővé teszi egy utazást Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely között a TramTrain járatokon, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged és Hódmezővásárhely között, valamint Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain a szakaszhatárig, illetve a szakaszhatártól.

Fontos megjegyezni, hogy a korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek már nem jogosítanak ingyenes utazásra.


Jegyváltás és Információk

Az ingyenes utazásra jogosító vasúti "Kajla" jegyet előre meg kell váltani, amelyre lehetőség van a pénztárakban, jegykiadó automatáknál, az ELVIRA online felületén és a MÁV mobilalkalmazáson keresztül. Az ingyenes utazás a másodosztályú vonatokra érvényes, de a helyjegyköteles vonatokra külön helyjegy megvásárlása szükséges, még a díjmentesen utazó gyerekek számára is. A MÁV-Start és a GYSEV járatain utazó gyerekekkel együtt utazó kísérők további 33 százalékos kedvezményben részesülnek, amennyiben nem jogosultak más kedvezményekre.

hirdetes

A Volánbuszos utazás során a "Kajla" útlevéllel rendelkező gyerekeknek nem kell menetjegyet váltani. Azonban a helyfoglalással közlekedő járatok esetében a "Kajla" regisztrációs jegy elővételben ajánlott a pénztárakban kikérni. A kísérők menetjegyét a Volánbusz hatályos díjszabása és kedvezményrendszer alapján kell megvásárolni. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az országosan besorolt, emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjáratok esetén a kiegészítő jegy nem jogosít fel kedvezményre, így mind a gyermek, mind a kísérő számára meg kell váltani azt.

Az idei tanévben további újdonságként az "Ovis Kajla Útlevél" is bevezetésre került, amit az óvodások számára lehet igényelni. Ez az útlevél névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, mivel az óvodások 6 éves korig automatikusan jogosultak az ingyenes utazási kedvezményre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hosszúgyapjas húsjuhok

Angliában a helyi fajták nemesítésével állították elő hús hasznosítású fajtákat. A... Tovább

adenóma (adenoma)

a mirigyhámból kiinduló jóindulatú —> daganat. Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés