Illatos virágok, amiket imádni fogtok - Illatos virágok kerted szépségéért

hirdetes

10 illatos virág, amit imádni fogsz a kertedben!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Illatos virágok minden kertbe

Illatos virágok – Lángvirág

A lángvirágoknak rózsaszínes, fehér, lazac, lila, vörös és kétszínű változataiból is válogathatunk. Javasolt elválasztónak használni vagy nagyobb mennyiségben egymás mellé ültetni őket a legjobb hatás érdekében. A legtöbbjük saját magától elhullajtják magjaikat, és a következő évben saját maguktól visszanőnek. Ügyeljünk a szellőzésükre, különben elpenészesedhetnek. Kedvelik a napos területeket, de melegebb éghajlatokon egy kis árnyékot is megtűrnek néha.

Érdemes kipróbálni: David: egy különösen illatos, magas, fehér változat; Flame Pink: egy tömör, forró rózsaszínben pompázó típus, ami rendkívül hosszú ideig virágzik.

Illatos virágok – Nyáriorgona

Ez a strapabíró kis bokor a fehér, rózsaszín és lila különböző árnyalataiban is megtalálható, ellenáll a szárazságnak, egész évszakban virágzik és vonzza a porzó állatokat. Már törpe változatban is kaphatók, amik remekül elférnek kisebb kertekben is, az újabb típusok pedig nem terjeszkednek olyan intenzíven. Elválasztóként vagy egybeültetve is jól mutatnak. Kedvelik a napsütötte részeket.

hirdetes

Érdemes kipróbálni: Lo & Behold Blue Chip Jr.: fél 45-75 centisre nő meg, ezért kiváló kisebb kertekbe; Asian Moon: egy nagyobb méretű változat narancssárga szárú, lila virágokkal.

hirdetes

Illatos virágok – Vadalmafa

Ez a tavasszal virágzó fa egy igazán látványos eleme lehet bármilyen kerti tájnak, az almáival és vonzó őszi színeivel. Az újabb fajták ellenállóbbak a betegségekkel szemben. A napos részeket kedvelik.

Érdemes kipróbálni: Prarifire: sűrű, lekerekített forma rózsaszínes-piros hajtásokkal – a betegségeknek is ellenáll; Royal Raindrops: magenta virágok lenyűgöző mélylila lombbal.

Illatos virágok – Bazsarózsa

Valószínűleg karókra lesz szükséged, hogy kordában tartsd ezt a fényes, zöld lombozatú bokros évelőt, de a hatalmas, buja virágai minden extra erőfeszítést megérnek majd. Ne ültessük őket túl mélyre, különben nem fognak virágozni. A rájáró hangyák nem kártevők, csupán a nektárért látogatják meg a virágokat. A többi fent említett virághoz hasonlóan a teljesen napos részeket kedveli.

Érdemes kipróbálni: Festiva Maxima: egy igazi klasszikus fehér virágaival és bíborszín foltjaival; Sarah Bernhardt: régi kedvenc gyönyörű rózsaszínes duplavirágaival.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Székesfehérvári Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Székesfehérvár Kégl György u. 1. 8000 Magyarország Tovább

halotánpróba

a sertések stresszérzékenységének megítélésére használt eljárás. A halotán- (narcotan,... Tovább

Tovább a lexikonra
virág