Így spórolhatsz időt a kertben – Tippek elfoglalt kertészeknek, ezekkel a trükkökkel gyorsabb a kertészkedés

Így spórolhatsz időt a kertben – Tippek elfoglalt kertészeknek

VN, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Így spórolhatsz időt a kertben

6. Tartsd szerszámaidat a kert közelében

Ügyelj rá, hogy kerti szerszámaid mindig a kert közelében tárold. Ha kell, vásárolj vagy építs egy fészert, hogy ne kelljen oda-vissza sétálgatnod a garázs és a kert között.

Figyelj oda továbbá szerszámaidra: lehetőleg rögtön használat után tisztítsd meg őket, mert később a rájuk száradt sarat és egyéb koszt sokkal nehezebb lesz eltüntetni róluk (és több idő is elmegy majd erre).

7. A gyakori feladatokat elektromos szerszámokkal végezd

Ha van egy olyan feladat a kertedben, amit gyakran kell elvégezned (pl. fűnyírás, sövényvágás stb.), akkor érdemes kifejezetten ezekhez készült elektromos szerszámokat szerezni.

8. Gyomlálj okosan

Gyomlálj akkor, amikor a talaj nyirkos. Ha olyan apró gyomokkal találkozol, amik foltokban nőnek, akkor próbáld minél előbb eltávolítani őket, mert ha megerősödnek, akkor rendszeresen kell majd kilapátolnod ezeket a talajból, ami sem a hátadnak, sem az időbeosztásodnak nem tesz majd jót.

9. Komposztálj, amit csak tudsz

Próbálj minden évben egy akkora adag komposztot előállítani, amivel elláthatod a trágyázást igénylő növényeidet. A komposzt egészségesebbé teszi a talajt és ezzel a benne élő növényeket is, amik így jobban ellenállnak majd a betegségeknek. A komposzt továbbá javítja a talaj vízmegtartását, és persze semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz (habár ehhez persze ügyelni kell arra is, hogy mit komposztálsz).

10. Használj talajtakarót

Vigyél fel 7-8 cm talajtakarót az ágyásaidra, hogy megvédd a talajt az eróziótól és a kiszáradástól. A talajtakarók továbbá a gyomokat is segítenek lefolytani.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

antitranszspiráns

párolgáscsökkentő készítmény. Különösen a fiatal, palántázott növényeknek fontos, hogy... Tovább

Csávázó Cruiser OSR 322 FS

Folyékony rovar-gombaölő csávázószer.Hatóanyag: 8 g/l fludioxonil, 33,3 g/l mefenoxam, 280... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert