A "House of Dragons" varázslatos portugál forgatási helyszíneinek leleplezése

hirdetes

A "House of Dragons" varázslatos portugál forgatási helyszíneinek leleplezése

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A "House of Dragons", vagy „A Sárkányok Háza” lenyűgöző fantasy televíziós sorozat, világszerte elbűvölte a nézőket magával ragadó történetével és lenyűgöző látványvilágával, amely a Trónok Harca világklasszis előzmény sorozata. Természetesen, ahogy az anyasorozat is, a Sárkányon háza is eszméletlen helyszíneken lett forgatva. Cikkünkben most a portugál forgatási helyszíneket gyűjtöttük össze!

sárkányok háza

A "House of Dragons" – „Sárkányok Háza” forgatási helyszínei

Míg a sorozat narratívája a fantáziában gyökerezik, a forgatási helyszínek valós környezetben keltik életre. Ebben a cikkben azokat a varázslatos portugál helyszíneket tárjuk fel, amelyek a "Sárkányok Háza" kulcsjeleneteinek hátterét szolgálják, mélységet és hitelességet adva a sorozatnak. A sorozatból azt gondolnánk, hogy mindez csak díszlet és animáció, pedig nem! Ezek a helyek a valóságban is így néznek ki Portugáliában!


Pena palota, Sintra:

Sintra festői városában található ikonikus Pena palota a "Sárkányok háza" figyelemre méltó forgatási helyszíne. Ez a 19. századi romantikus kastély az építészeti stílusok élénk keverékét mutatja be, keverve a neogótikus, neomanuelin és mór hatásokat. Színes homlokzata, bonyolult részletezése és a dombtetőről nyíló panoráma lenyűgöző hátteret teremt, amely a sorozat fenséges Dragonstone kastélyát képviseli.

São Jorge kastélya, Lisszabon:


A Lisszabon városára néző dombtetőn található São Jorge kastély lenyűgöző környezetet biztosít a "Sárkányok Házának". Ez az ősi mór erőd a 11. századra nyúlik vissza, és panorámás kilátást nyújt a városra és a Tejo-folyóra. Impozáns falai, udvarai és tornyai életre keltik a Targaryen-ház félelmetes fellegvárát, és a nézőket a Hét Királyság viharos világába repítik.

hirdetes

Krisztus kolostor, Tomar:


hirdetes
A történelmi Tomar városában található Krisztus kolostor a "Sárkányok háza" másik figyelemre méltó forgatási helyszíne. Ez az UNESCO Világörökség része gazdag templomos örökséggel büszkélkedhet, és a gótika, a reneszánsz és a manuel építészet lenyűgöző keverékét mutatja be. Kolostorai, kápolnái és díszes részletei hiteles környezetet teremtenek a sorozat vallási intézményeinek és bonyolult cselekményvonalainak.


Monsanto, Alentejo:

Az Alentejo régió szívében található Monsanto középkori faluja egyedülálló forgatási helyszínt kínál a "Sárkányok háza" számára. Jól megőrzött építészetével, macskaköves utcáival és a környező vidékre nyíló panorámás kilátással a Monsanto Westeros zord tájaira repíti a nézőket. Ez a nyugodt helyszín megteremti a terepet a bensőséges karakterpillanatokhoz és a sorozaton belüli befelé forduló jelenetekhez.

Quinta da Regaleira, Sintra:


A Sintrában található, misztikus Quinta da Regaleira varázslatos környezetet biztosít a "Sárkányok Házának". Ez a rendkívüli birtok kertek, tavak és földalatti alagutak bonyolult hálózatával rendelkezik, titokzatos és varázslatos légkört teremtve. A birtok neomanuelin építészete és okkult szimbolikája egy kis intrikát ad a sorozatnak, összefonódik a bonyolult narratívával és fantasztikus elemekkel.

A "House of Dragons" portugál forgatási helyszínei életet lehelnek a sorozatba, átitatva a történelemmel, a nagyszerűséggel és a misztikummal. A fenséges Sintra-i Pena-palotától a lisszaboni São Jorge ősi kastélyáig ezek a helyszínek megragadják a Hét Királyság lényegét és szereplőinek lenyűgöző utazásait. Miközben elmerülünk a "House of Dragons" világában, értékeljük Portugália tájainak és építészeti kincseinek pompáját, amelyek felejthetetlen vizuális élménnyé teszik a sorozatot.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bárányszéna

olyan —>szálastakarmány (->pillangós v. dús levélzetű réti széna), amely nagy... Tovább

Nikosi (NX 18665)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Hypokotilja nagyon gyengén-gyengén antociános.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek