Mikor számít egy növény hosszú nappalosnak? Most kiderül!

hirdetes

Hosszú nappalos növények a nyári időszak elejére – ismerd meg őket Te is

TK, ZH
Hosszú nappalos növények

A hosszú nappalos növények közül érdemes kiemelni a kalászos gabonaféléket, valamint a fűféléket. Zöldségek szempontjából ebbe a kategóriába tartozik a borsó, a burgonya, a levélzöldségek közül a fejessaláta. Dísznövények közül a legtöbb egynyárit magának tudhatja ez a csoport. Beszélhetünk még hosszú nappalos növények kapcsán ezekről is:


A tarlórépa


A tarlórépa mind takarmányként, mind emberi fogyasztás végett is termeszthetjük. Ennek a sokoldalú növénynek a régebbi elnevezése a kerékrépa, valamint szokássá vált a káposztához hasonlóan savanyítani, úgy fogyasztani.


Amennyiben szeretnéd kertedben nevelni, akkor érdemes kétéves növényként kezelni – az első évben fogjam majd kifejleszteni megvastagodott gyökérzetét, csak a második évben fogja meghozni virágzatát. Imádja a csapadékot, talaj szempontjából egyáltalán nem igényes. A fagyokkal szemben is nagyobb tűrőképességgel rendelkezik. Egy dologra viszont érdemes odafigyelned – igényli az előre, mélyen megmunkált magágyat.

hirdetes


Szegfű


Az összes szegfűféle rendkívül igényli a napsütést – családjába pedig megközelítőleg nyolcvannál is több növénynemzetség, valamint több, mint kétezer faj tartozik. 


A legismertebbek közülük a szegfüvek, kakukkszegfüvek, illetve a habszegfüvek nemzetsége. Ezen nemzetségek növényfajaival elsősorban dísznövények kapcsán találkozhatunk.


A szegfűélék között számon tartunk nem csak egynyári, de évelő növényeket is, mégis a hosszú nappalos példányok kapcsán nagyrészt egynyári társaikról tudunk szót ejteni.

hirdetes


Harangvirág


Rendkívül kedvelt dísznövény, elsősorban dekoratív jellege miatt, melyet ültethetünk akár kertbe, akár erkélyre, de sziklakertben is remekül fognak majd mutatni. 


Nem igénylenek különösebb gondozást, odafigyelést, amennyiben megfelelően vannak elhelyezve – igyekezz számukra napos, világos helyet keresni, de óvd meg növényedet a tűző naptól! 


Számos fajtáját tarjuk számon, melyeket kertészetben, nem túl drágán meg is vásárolhatunk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-11

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Ha még nem tetted meg a lépéseket a szárazság megelőzésében. Kövesd az alábbi gyakorlati tanácsainkat, beleértve a növények öntözésére vonatkozó tippeket is.

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-03

Egyszerű vegán sajtok: vágható cukkinisajt és kenhető paradicsomsajt

Mutatunk két könnyű vegán sajt receptet is. Az első egy cukkiniból készített puha sajt, a másik pedig narancsszínű paradicsomos nacho sajt. Egyszerű, de mennyei!

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

További cikkek ebben a témában


bentosz

egymással szoros kapcsolatban levő, vízfenéken v. vízben élő állatok és növények... Tovább

facélia (méhvirág, mézontófű, Phacelia tanacetifolia L.)

a méhvirágfélek (Hydrophyllaceae) családhoz tartozó, sugaras szimmetriájú, forrt szirmú,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet