Mikor számít egy növény hosszú nappalosnak? Most kiderül!

hirdetes

Hosszú nappalos növények a nyári időszak elejére – ismerd meg őket Te is

TK, ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Hosszú nappalos növények

A hosszú nappalos növények közül érdemes kiemelni a kalászos gabonaféléket, valamint a fűféléket. Zöldségek szempontjából ebbe a kategóriába tartozik a borsó, a burgonya, a levélzöldségek közül a fejessaláta. Dísznövények közül a legtöbb egynyárit magának tudhatja ez a csoport. Beszélhetünk még hosszú nappalos növények kapcsán ezekről is:


A tarlórépa


A tarlórépa mind takarmányként, mind emberi fogyasztás végett is termeszthetjük. Ennek a sokoldalú növénynek a régebbi elnevezése a kerékrépa, valamint szokássá vált a káposztához hasonlóan savanyítani, úgy fogyasztani.


Amennyiben szeretnéd kertedben nevelni, akkor érdemes kétéves növényként kezelni – az első évben fogjam majd kifejleszteni megvastagodott gyökérzetét, csak a második évben fogja meghozni virágzatát. Imádja a csapadékot, talaj szempontjából egyáltalán nem igényes. A fagyokkal szemben is nagyobb tűrőképességgel rendelkezik. Egy dologra viszont érdemes odafigyelned – igényli az előre, mélyen megmunkált magágyat.

hirdetes


Szegfű


Az összes szegfűféle rendkívül igényli a napsütést – családjába pedig megközelítőleg nyolcvannál is több növénynemzetség, valamint több, mint kétezer faj tartozik. 


A legismertebbek közülük a szegfüvek, kakukkszegfüvek, illetve a habszegfüvek nemzetsége. Ezen nemzetségek növényfajaival elsősorban dísznövények kapcsán találkozhatunk.


A szegfűélék között számon tartunk nem csak egynyári, de évelő növényeket is, mégis a hosszú nappalos példányok kapcsán nagyrészt egynyári társaikról tudunk szót ejteni.

hirdetes


Harangvirág


Rendkívül kedvelt dísznövény, elsősorban dekoratív jellege miatt, melyet ültethetünk akár kertbe, akár erkélyre, de sziklakertben is remekül fognak majd mutatni. 


Nem igénylenek különösebb gondozást, odafigyelést, amennyiben megfelelően vannak elhelyezve – igyekezz számukra napos, világos helyet keresni, de óvd meg növényedet a tűző naptól! 


Számos fajtáját tarjuk számon, melyeket kertészetben, nem túl drágán meg is vásárolhatunk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-13

Március elején ébresszük fel rózsáinkat téli álmukból

Kettőt pislogunk és itt a március, ideje a rózsáinkkal is foglalkozni és megmetszeni őket alaposan az alábbi tanácsok segítségével!

2024-02-12

A tavasz legszebb virága- bemutatjuk a gyöngyvirágcserjét

A gyöngyvirágcserje, egy könnyen termeszthető, strapabíró lombhullató cserje, mely gyönyörű rózsaszín, fehér virágokkal teszi kellemesebbé a tavaszi kerteket.

2024-02-06

Csak „Csodarét”-ként emlegetik a helyet, ahol hatvanezer egyhajúvirág nyílik ki

A most bemutatott hely még éppen hazánkon belül található, de annyira szép, hogy még a határt is érdemes lenne átlépni miatta! Több ezer különleges virág!

2024-01-25

Gyönyörű virágokat szeretnél? Ezt a házi műtrágyát keverd ki tavaszra!

Egy nagyon jó házi műtrágyára bukkantunk, amit fillérekből ki lehet keverni, érdemes lehet kipróbálni idén tavasszal! Mutatjuk is a filléres, házi műtrágya receptet!

2024-02-13

Egy kertész szerint így kell a talajt előkészíteni márciusban

Tavaszi talajelőkészítés, úgy, ahogy egy kertész javasolja: kövesd ezeket a tippeket te is, és tapasztald meg milyen egy igazán jó talaj!

2024-02-13

Ez az 5 legjobb növény a csirkéknek – ültesd el ezeket te is tavasszal!

A tavasz tökéletes időszaka arra, hogy finom ételeket ültessünk csirkéknek. Mutatunk is egy listát azokról a növényekről, amikért valósággal rajonganak a csirkék.

2024-02-20

Elképesztően egészséges: ezért érdemes neked is virágport fogyasztanod

Virágpor fogyasztása: ezért érdemes neked is elkezdened a virágport fogyasztását, mutatjuk a legjobb tippeket, hogyan érdemes fogyasztani és miért pontosan!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ftálimid-származék hatóanyagú gombaölő szerek

a csoportba tartozó hatóanyagok zsíroldékonyak, ezért a sejtekbe aránylag könnyen behatolnak... Tovább

Barcsi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Barcs Széchenyi út 20. 7570 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet