A hortenzia nyári locsolása nem nehéz feladat, de sok kertész nem tudja, mi a megfelelő locsolási stratégia: de most mi megmutatjuk nektek, kövesd a lépéseket!

hirdetes

A hortenzia nyári locsolásának titka, amit sok kertész elront

NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A hortenzia egy lenyűgöző növény, amely színpompás virágaival és impozáns méretével díszíti kerteket és teraszokat világszerte. Ez a népszerű növény különösen a nyári hónapokban virágzik igazán ki, amikor a kertészeti szerelmeseink leginkább élvezik az édeni szépséget. Azonban a hortenzia gondozása némi odafigyelést igényel, különösen a nyári hónapokban, amikor a meleg időjárás és a szárazság megterhelheti ezt a növényt.

Hortenzia nyári locsolása

Hortenzia locsolása nyáron: utálja az erős napfényt!

A hortenzia természetes élőhelye általában a félárnyékos vagy árnyékos területek, így meglehetősen érzékeny a közvetlen napsugárzásra és a hosszan tartó szárazságra. Ezt érdemes figyelembe venni, ha kertünkben vagy erkélyünkön gondozzuk ezt a növényt. A nyári hónapokban a megfelelő locsolás rendkívül fontos ahhoz, hogy a hortenzia egészségesen és látványosan virágozzon.

A megfelelő öntözési ütemterv a hortenzia nyári locsolásánál

A hortenzia szereti a nedves talajt, de nem szeret sok vízben állni. Nyáron különösen fontos, hogy a növényt a megfelelő időpontokban locsoljuk. Az ideális locsolási ütemterv az, hogy mérsékelt mennyiségű vizet adjunk a hortenziának, de gyakran. Ha talajunk jó vízelvezetéssel rendelkezik, akkor hetente kétszeri locsolás is elegendő lehet – ezt sok kertész elrontja és túllocsolja. Ha viszont a talajunk kevésbé jó vízelvezetésű, akkor jobb, ha kisebb mennyiségű vizet adunk napi rendszerességgel.

hirdetes

Reggelente vagy este locsoljuk a hortenziát 

A hortenzia locsolása a legjobb reggelente vagy este, amikor a napsütés intenzitása mérsékelt. Az erős déli napsugárzás elpárologtatja a vizet a talajból, mielőtt a növény hasznosítaná azt. Az esti locsolás különösen hasznos, mert így a növénynek egész éjszaka rendelkezésére áll a nedvesség.

Kerüljük a hortenzia levelinek és virágainak locsolását

Amikor a hortenziát öntözzük, próbáljuk elkerülni a levelek és virágok közvetlen locsolását. Ha ezek a részek sokáig nedvesek maradnak, fokozódik a gombás betegségek kialakulásának kockázata. A gyökerekhez öntözve a növény hatékonyabban hasznosítja a vizet, és elkerülhető a levelek hosszantartó nedves állapota.

hirdetes

Takarjuk be a hortenzia talaját

A talaj takarása, például fakéreggel vagy szalmával, segíthet megőrizni a nedvességet és csökkentheti a víz elpárolgását a talajfelszínről. Ez a módszer különösen hasznos a hortenzia körül, amely igényli a folyamatosan nedves talajt.

A hortenzia tápoldatozása 

A nyári hónapokban a hortenzia intenzív növekedésen megy keresztül és több tápanyagra van szüksége. Ezt a tápanyaghiányt megfelelő mennyiségű és típusú műtrágya alkalmazásával lehet pótolni. Fontos, hogy ne túl sok tápoldatot adjunk a növénynek, mivel ez károsíthatja a gyökereket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

biológiai sugárhatás

az->ionizáló sugárzás, a radioaktív sugárzás által az élőlényekben kiváltott hatás.... Tovább

királydinnye (Tribulus terrestis L.)

a királydinnyefélék (Zygophyllaceae) családjába tartozó, egyéves, hosszú, hengeres... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés