Minden, amit a hörcsögről tudni kell

hirdetes

Így tarts hörcsögöt

Petra, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hörcsög

Ilyen helyet biztosíts neki

25 érdekes tény a hörcsögökről

 1. A "hörcsög" a német "hamstern" szóból származik, ami azt jelenti, hogy "gyűjtögetni", ami hörcsög barátaink kedvenc időtöltése.
 2. A hörcsög egy rágcsáló, amelynek tudományos neve "Cricetinae". Hét különböző nemzetségben 18 fajt tartalmaz, és többek között a lemmingeket és az egereket is magában foglalja.
 3. A szíriai hörcsög a legnépszerűbb házi hörcsög. Gyakran mackó, rövid szőrű vagy díszes hörcsögként emlegetik őket, arról ismertek, hogy nagyon szelídek és szeretik, ha tartják őket.
 4. Az első hörcsögök Szíriából származnak, de a világ minden táján éltek már, például Görögországban, Belgiumban és Észak-Kínában.
 5. Megfelelő gondoskodással és odafigyeléssel a hörcsögök 2-3 évig is élhetnek.
 6. Mivel a hörcsögök éjszakai állatok, természetüknél fogva nappal többet alszanak, és szürkületkor aktívabbak. Ne ébreszd fel őket játékra. Ehelyett inkább késő délutánra vagy kora estére tervezd a játékokat, miután kellőképpen kipihenték magukat.
 7. A hörcsögök általában élvezik a háziállat-szülő társaságát, és szeretik, ha kiengedik őket az élőhelyükről játszani. Fokozza a szórakozásukat azzal, hogy labirintust épít nekik, amelyben eligazodhatnak, szerezzen be egy hörcsöglabdát, vagy tegye őket egy biztonságos, zárt helyre hörcsögjátékokkal.
 8. A hörcsögök intelligens lények, akik még a nevüket is képesek megtanulni. Ha beszélsz a hörcsögödhöz, és elég gyakran használod a nevét ahhoz, hogy hozzászokjon a hallásához, még azt is megtanulhatja, hogy jöjjön, ha hívják.
 9. A hörcsögök fogai folyamatosan nőnek. Ahhoz, hogy egészséges hosszúságúak maradjanak, biztosítson sok rágójátékot és rágópálcikát, hogy természetes módon segítsen a fogak kopásában.
 10. A hörcsögök hajlamosak rendben tartani az élőhelyüket, általában egy vagy két meghatározott sarokban könnyítik meg magukat, így könnyű őket az alomtálcára szoktatni, vagy legalábbis minden nap kikotorni a szennyezett almot, hogy tisztán tartsuk a helyüket.
 11. hirdetes
 12. A legtöbb hörcsög nagyon gyors futó, és a hátsó lábuk formája és mérete lehetővé teszi, hogy hátrafelé is tudjanak futni.
 13. A hörcsögök természetüknél fogva szeretnek elbújni. Biztosítsunk számukra bőséges aljzatot, amely alá beáshatják magukat az élőhelyükön, és egy üreges búvóhelyet, ahol pihenhetnek.
 14. A törpehörcsögök csak 2-4 hüvelyk hosszúak, míg a szíriai hörcsögök körülbelül 6 hüvelyk hosszúra nőhetnek.
 15. A hörcsögök könnyen megijedhetnek. Mindig oldalról közelítsük meg a hörcsögöt, használjuk a hangunkat és hívjuk a nevüket, hogy figyelmeztessük őket, hogy közeledünk.
 16. A jól összeállított diétás hörcsögtáplálék tartalmaz gyümölcsöket és zöldségeket mértékkel. Bár az ilyen finomságoknak csak körülbelül 10 százalékát kellene kitenniük a hörcsög teljes étrendjének, néhány falat banán, eper vagy sárgarépa egészséges csemege lehet. Távolítson el minden régi ételt az élőhelyükről 24 óra elteltével.
 17. A hörcsögök igényesek és szeretik tisztán tartani magukat. Ön is kiveheti a részét, ha havonta egyszer meleg, szappanos vízzel (kerülje az irritáló ammóniás tisztítószereket) kimossa az egész élőhelyüket. Néhány hörcsögnek jót tesz a porfürdő. Egy kis tál kisállatpor, amelyben hempereghetnek, segít eltávolítani az olajokat a bundájukból. A fürdőt 12 óra elteltével távolítsa el.
 18. A csokoládé teobromin nevű vegyi anyagot tartalmaz, amely mérgező lehet a hörcsögökre. Kerüld a hörcsög koffein vagy alkohol etetését is.
 19. A hörcsögök vakon születnek, és még felnőttként is csak néhány centimétert látnak az orruk előtt.
 20. A szaglás az egyik legfontosabb érzékszervük. Szaglómirigyeiket tárgyakhoz dörzsölik, hogy szaglásukkal segítsék őket, és ez lesz az egyik első eszközük, amelyet az élőhelyükön való tájékozódáshoz és az Ön megismeréséhez használnak. Segítsen hörcsögének azzal, hogy tartózkodik az erős parfümök vagy testápolók viselésétől.
 21. hirdetes
 22. A hörcsögöknek vannak pofazacskóik, az úgynevezett displosztómák, amelyeket az élelem tárolására használnak. Így bár úgy tűnhet, hogy a hörcsögöd sokat eszik, valószínűleg csak a pofájukban tárolják a táplálék egy részét, hogy azt az élőhelyükön szállítsák, és az odújukban tartsák. Ezek a nagy pofák miatt a hörcsög feje akár kétszeresének, sőt háromszorosának is tűnhet a tényleges méretének.
 23. Más állatokkal ellentétben a hörcsögök általában nem esznek eleséget csak azért, mert az az élőhelyükön van. Mivel ez az állat nem hajlamos a túlevésre, ez azt jelenti, hogy a felesleges táplálék napokig érintetlenül maradhat. Naponta távolítsa el a régi gyümölcsöket és zöldségeket, illetve a szennyezett ételeket és törmelékeket, és gondoskodjon arról, hogy mindig sok friss lehetőség álljon a rendelkezésükre.
 24. A hörcsögök magányos állatok, amelyeket egyedileg kell elhelyezni az élőhelyükön.
 25. A hörcsögök az első és hátsó mancsaikat úgy használják, mint az emberek a kezüket, főként arra, hogy megragadják az eleségüket és a játékaikat.
 26. Bár a hörcsögök viszonylag egészséges lények, évente ajánlott az állatorvosi látogatás.
 27. A hörcsögöknek vannak hangulataik. Egy tanulmány szerint a sok játékkal és kényelmes alommal rendelkező hörcsögök optimistább döntéseket hoztak. Más szóval, segíthetsz a hörcsögöd boldogságának megőrzésében, ha sok szórakoztató, gazdagító lehetőséget biztosítasz.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Törökszentmiklósi Földhivatal

Földhivatal Ügyfélfogadás: Hétköznap de. 8 – 11,30 óráig hétfõn, szerdán du. is:... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet

a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatorvos