notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem álom többé a saját levendulás - így ültess magadnak otthon a kertedbe

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Hogyan termessz levendulát otthon

vd
Tippek, hogyan ültess otthon levendulát

Nézzük meg, hogy hogyan is kell eljárnod a levendulával, ha úgy döntessz, mégis a kertedben ülteted el.

Levendula a kertedben


A levendula egy nagyszerű növény, mivel egyszerűen ültetheted és termesztheted kertedben, miközben csodálatos képet ad kertednek is. Megmutatjuk, hogyan is kezdj neki az ültetésnek.


Mikor?


A tavaszi ültetés némi kihívást jelenthet a növény számára, mivel viszonylag csapadékos időszaka ez az évnek, amit ugye a levendula nem kedvel túlzottan. Azonban olyan szempontból előnyt is jelenthet, hogy így a növénynek van ideje hozzá szokni az adott térség éghajlatához, így sokkal ellenállóbbá válhat a későbbiekben. Ne felejtsd el, hogy ha nem akarod kockáztatni a téli időszakot sem, akkor érdemes ládába ültetni, hogy szükség esetén bevihesd.

hirdetes


Hol?


A legfontosabb, hogy adj neki elegendő helyet a növekedéshez. Amint azt már írtam, a levendula imádja a helyet és eredményesebb lehet az ültetésed, ha olyan pontot választasz neki a kertedben, ahol szabadon áramlik a levegő. Egy nagyon okos ötlet, hogy ültesd őket olyan messze egymástól, amilyen magasra megnőnek. Így mindegyik tőnek lesz elég helye, hogy szabályosan kifejlődhessen, és ha már eléri teljes pompáját, akkor sem fogják elnyomni egymást. 


Milyen földbe?

hirdetes


Mindenképpen sima, lúgos földbe ültess, ez nagyon fontos. Ha nálad a föld savas, ebben az esetben egy kis lugosító keveréket önts a földbe, mielőtt elültetnéd a virágodat. Mindenképpen érdemes egy kicsit a föld szintjétől magasabbra elhelyezni az ágyást, mivel így jobb lesz a légáramlás a növénynek.


Metszés!


A metszés elengedhetetlen, hiszen így lassíthatod vissza, hogy a növény szára elfásuljon, illetve ezzel elősegíted, hogy új töveket növesszen a növény. Ettől lesz terjedelmes a levendula bokrod.

Általában az után kell megmetszeni, hogy virágzik, majd még egyszer nyár végén. A kora őszi metszéssel is megelőzheted a fás tövek növekedését és növelheted a virágzást a következő szezonban.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-04-08

Egyszerű ötletek kerti szerszámaid tárolására

Itt a tavasz és a kerti munkák ideje, felrántod a gumicsizmádat, kiballagsz a melléképülethez, feltéped az ajtót, de legszívesebben vissza is csuknád.

2020-05-26

Szolarizáció - Vegyszermentes megoldás gyomokra és növénybetegségekre

A szolarizáció lehet a megoldás a gyomokra és a különböző növénybetegségekre. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a szolarizációról és a szolarizáció hasznosságáról!

2020-06-02

A magyar kertekben is megterem a kivi - Szakértői tanácsok a termesztéshez

Kivitermesztés Magyarországon, termesszünk kivit Magyarországon! Elmondjuk nektek, hogyan termeszthettek kivit Magyarországon, minden, amit tudni érdemes a kivitermesztésről!

2020-05-12

Dolgok, amiket mindenki elront - Tippek az orchidea átültetéséhez

Orchidea átültetése, átültettem az orchideáimat, lecseréltem a műanyag cserepet, amit az orchideához adtak és csoda történt! Tudj meg mindent az orchidea átültetéséről te is!

2020-05-16

Zabtermesztési kisokos mindenkinek

Zabtermesztési tanácsok mindenkinek, mi szükséges a zab termesztéséhez, miért termesszünk zabot. Most mindent elmondunk nektek a zabtermesztésről, amit csak tudnotok kell!

2020-05-06

Mit tegyünk a tulipán hagymáival virágzás után? Szakértőnk válaszol!

Tulipánhagyma virágzás után, fel kell szednünk a tulipán hagymáit virágzás után? Mit tegyünk a tulipán hagymáival virágzás után? Szakértőnk mindenre választ ad!

2020-04-03

A tavaszi kertek illatos csodája – A gyöngyvirág bemutatása

A gyöngyvirág gondozása, a gyöngyvirág nevelése, a gyöngyvirág szaporítása, minden, ami gyöngyvirág. Mostani cikkemben bemutatom nektek kertünk csodás növényét, a gyöngyvirágot.

2020-03-26

Az orgona metszése - Ha bőséges virágzást szeretnél

Az orgona metszése, hasznos tanácsok az orgona metszéséhez, cikkünkben mindent elmondunk nektek az orgona metszéséről. Szakértői tippek az orgona sikeres metszéséhez!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 885
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 626 487

Párnafa

A párnafa a teraszdeszkák alatt, azokra merőlegesen futó alátétszerkezeti elem. Nagyban... Tovább

zsúfoltság

A gazd. -os állattartás és áll. egyik feltétele, hogy megfelelő alapterület álljon az... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet Növénytermesztés virág