Levéltetű irtás házi készítésű rovarirtóval

hirdetes

Házi készítésű rovarirtók levéltetvek ellen

SzSz

A házi készítésű rovarirtók igazán kedveltek a biokertészetekben és azoknál, akik nem szeretnék vegyszerrel kezelni növényeiket. A levéltetű gyakori kártevő a kertben szinte minden növénynél, így fel kell venni velük a harcot természetes módszerekkel is. Hoztunk pár házi készítésű rovarirtót, amellyel könnyedén megszabadulhatunk tőlük. 

Levéltetű irtás házi készítésű rovarirtóval

Paradicsom-levél spray

A paradicsom leveleiben mérgező vegyületeket, alkaloidokat tartalmaznak. A paradicsomnövények leveleinek aprításakor felszabadíthatjuk ezeket az alkaloidjaikat. Amikor az alkaloidokat szuszpendáljuk és vízzel felhígítjuk, könnyen használható spray-t készíthetünk belőle, amely mérgező a levéltetvekre nézve, de még mindig biztonságos a növények számára.

A paradicsomlevélből készült spray készítéséhez egyszerűen aprítsunk össze egy vagy két csésze paradicsomlevelet, és áztassuk őket be két csésze vízbe. Hagyjuk egy éjszakán át ázni. Szűrjük le a leveleket sajtkendővel vagy finom szűrővel, majd adjunk hozzá még egy-két csésze vizet a folyadékhoz, és öntsük át egy szórófejes flakonba.

hirdetes
A keverék használatához permetezzük be a fertőzött növény szárát és lombozatát, és fordítsunk különös figyelmet a levelek aljára, mivel itt a levéltetvek ott gyűlnek össze leggyakrabban. Bár ez a permet biztonságos az emberekre nézve, egyesek allergiásak lehetnek a paradicsomra. 

hirdetes

Fokhagyma-olaj spray

A biokertészek régóta a fokhagymára támaszkodnak a kártevők elleni küzdelemben. A fokhagyma ként tartalmaz, amely amellett, hogy mérgező a kártevőkre, ugyanakkor antibakteriális és gombaellenes szer is. Az ebben a keverékben található vegyület lebontja a lágy testű kártevők, például levéltetvek testét is.
 

Hogyan készítsük el a fokhagymás oldatot? A követekző oldalon kiderül!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


esszenciális aminosavak (nélkülözhetetlen aminosavak)

olyan aminosavak, amelyeket egyes heterotróf szervezetek nem képesek bioszintetizálni, ill. a... Tovább

Gyomirtó Pardner

Gyomirtó permetezőszer kalászosok és kukorica gyomirtására, valamint napraforgó... Tovább

Tovább a lexikonra