Növények, melyeket nem lehet megölni - Milyen növényt válasszak, amit lehetetlen megölni?

hirdetes

22 halhatatlan szobanövény, amik még nálad is képesek lesznek életben maradni

Szélesi Ferenc - Főkertész
Halhatatlan növények

17. Törpebors

A törpeborsok közé tartozó növények kiváló dekoratív választások minden otthonba, ráadásul leveleik számos méretben, formában, színben és textúrával is előfordulnak. Habár tűrik a rossz fényviszonyokat, világos körülmények között érzik igazán otthon magukat (ami alól kivétel a közvetlen nyári napfény). Addig nem érdemes öntözni, amíg a talaj ki nem száradt alatta.

18. Filodendron

A filodendronnak számos változata ismert, habár kétségtelen, hogy ezek közül a csíkozott levelű a legnépszerűbb. Bármelyik változatát választod, biztos lehetsz benne, csak minimális igényekre számíthatsz. Helyezd világos, de nem közvetlen napfénybe. Ha levelei sárgulni kezdenek, akkor túl sok fényt kap, mozgasd árnyékosabb helyre. Ha a levelek ritkásabban jelennek meg a szárakon, akkor több fényre van szüksége. A legtöbb felsorolt növényhez hasonlóan érdemes kiszáradni hagyni a talaj felső rétegét, mielőtt újra megöntöznéd.

hirdetes

19. Kaucsukfa

Sötét, csillogó, bőrszerű leveleivel (amelyek akár 20 centisre is megnőhetnek) a kaucsukfa egy szívós mégis mutatós szobanövény. Mivel a szobahőmérséklet és átlagos szobai páratartalom kiváló számára, így nem igazán kell attól tartani, hogy az otthoni körülmények ártanának neki. Tartsd világos helyen, de nem közvetlen napfényben, és biztosíts számára nyirkos talajt. Ha a levelek sárgulni kezdenek, akkor túl gyakran öntözöd.

hirdetes

20. Szobai szanszeviéria

A szobai szanszeviéria egyenesen felfelé nő és gyakran sárga vagy fehér szélű leveleket növeszt, fehér, ritkán nyíló virágokkal. Remek az oxigéntermelésben és a széndioxid felszívásában, ami jobb minőségű levegőt biztosít az otthonban. A viszonylag sötét, száraz helyeket is túléli, és nem gyakoriak rajta a kártevők sem. Egyszerűen helyezd szűrt napfénybe és hagyd megszáradni két öntözés között.

21. Zöldike

Ez a szobanövény gyakran tűnik fel várótermekben és más nyilvános helyeken, aminek jó oka van. Nem csak a szagok és a gőzök eltávolítására kiváló, de a levegő formaldehid-tartalmának 90%-át is képes eltüntetni.  Egyenletesen nyirkos talajra és közepesen világos, nagyjából 4-26°C közötti hőmérsékletű környezetre van szüksége.

22. Zamioculcas

A zamioculcas még a leghanyagabb otthonokban is kiválóan érzi magát, ráadásul a kártevők is messze elkerülik. Ovális, fényes levelei minden környezetben jól mutatnak. Gyenge fényviszonyokban is képes növekedni, de a túl árnyékos vagy a közvetlen napfényes részek már kevésbé kedvezők számára. Öntözés terén nem szabad túlzásokba esni, és inkább kevesebbet adni neki, mint túl sokat. Érdemes távol tartani a háziállatoktól.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-03-10

Enyhe fagyok, fagykár – így védekezz ellene, illetve mentsd meg növényeidet

Tavasszal még érheti növényeidet fagykár a már enyhébb fagyok végett. Most mindent megtudhatsz róla - hogyan védekezz ellene, hogyan mentsd meg növényeidet.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-01-14

Így gondozd hortenziáidat a téli hidegben

A hortenziák a kert legszebb virágai közé tartoznak, de a téli fagyok súlyos károkat tehetnek bennük. Nézd meg, hogy hogyan védd meg őket a hideg időjárástól!

2021-01-07

Ezért távolítsuk el mindenképp a gyümölcsmúmiákat!

Sokan kérdezték, hogy miért vannak a fákon aszalódott gyümölcsmaradványok és hogy kell-e velük foglalkozni. Most mindenre választ kaphattok, érdemes velem tartani!

2020-12-22

Egészségesebb, szebb növények élesztő segítségével!

Kevesen tudják, de az élesztőt is használhatjuk arra, hogy a növényeink sokkal szebbek legyenek! Cikkünkben elmondom nektek, hogyan alkalmazhatjátok.

2021-01-07

Így védekezz mérgek nélkül a csigák ellen!

Ha gyakran találkozol csigákkal a kertedben, de nem szeretnél mérgeket bevetni ellenük, akkor íme néhány természetes módszer, amivel védekezhetsz ellenük!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

További cikkek ebben a témában


injektoros tartálytöltő

nagy nyomással működő vízsugárszivattyú; a folyadékok szállítására, keverésére,... Tovább

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az állattartó telepek... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem