Növények, melyeket nem lehet megölni - Milyen növényt válasszak, amit lehetetlen megölni?

hirdetes

22 halhatatlan szobanövény, amik még nálad is képesek lesznek életben maradni

Szélesi Ferenc - Főkertész
Halhatatlan növények

11. Sárkányfa

A sárkányfákat gyakran használják irodákban, várótermekben és egyéb olyan helyeken, ahol szükség lehet légtisztító tulajdonságaikra. Mivel több mint 40 fajtájuk létezik, biztos lehetsz benne, hogy találni fogsz olyat, amit szívesen helyeznél el otthonodban. Jól tűrik a gyenge fényviszonyokat, az alacsony páratartalmat és néha még az öntözés elhanyagolását is elnézik. Helyezd közvetlen napfénybe (a barnuló levelek azt jelzik, hogy egy kicsit érdemes visszavenni a napfényből) és biztosíts neki nyirkos, de nem túl nedves talajt.

12. Közönséges borostyán

A közönséges borostyán még a NASA legjobb légtisztító tulajdonságú növényei közé is bekerült, és több tanulmány is bizonyította már, enyhíti az asztmás és allergiás tüneteket is. Ha mindez nem lenne elég, egy igazán csinos és látványos növényről van szó, amit érdemes magaslati helyre, például egy szekrényre vagy kosárba felhelyezni. Ez az örökzöld indás növény csupán közepes mennyiségű napfényt igényel, ezen kívül szereti a nyirkos talajt és a hűvösebb körülményeket. Tartsd távol a házi kedvencektől, mert mérgező!

hirdetes

13. Lantlevelű fikusz

Ez a szemet gyönyörködtető nagylevelű otthoni fa első ránézésre kényes jószágnak tűnhet, pedig valójában ennek az ellenkezője igaz. Elég néhányat elhelyezni otthonodban és máris profi kertésznek tűnsz majd. Kedveli az erős, de nem közvetlen napfényt és a 18-24°C közötti hőmérsékletet. Csak akkor kell öntözni, ha a talaj felső 2 centije kiszáradt.

hirdetes

14. Hegyescsúcsú futóka

A hegyescsúcsú futóka látványos márványmintázatú, szív alakú levelekkel büszkélkedik, ráadásul szintén kiváló légtisztító tulajdonságokkal bír. A hanyagolás nem igazán hatja meg – néhány óra reggeli napsütés és heti egy öntözés bőven elegendő neki. Fontos azonban ügyelni rá, nehogy túl sok szabadságot kapjon, mert hajlamos szétterjedni és mérgező a háziállatok számára.

15. Háromkaréjú vadszőlő

A háromkaréjú vadszőlő leginkább egy felakasztott kosárból lelógva mutat jól. A közepes vagy erős fényt kedveli, de nem javasolt közvetlen napfénybe helyezni. Öntözés szempontjából a tenyészidőszak során érdemes bőkezű lenni vele, folyamatosan nyirkosan tartva a talaját. Télen két öntözés között várd meg, míg a talaj megszárad. Ha levelei barnulni kezdenek, akkor nézd meg, hogy nem-e éri közvetlen napfény és hogy nem-e túl alacsony a páratartalom a szobában.

16. Pozsgafa

A pozsgafa gondozása nem igényel semmilyen szaktudást, ráadásul ezeket a növényeket a szerencse szimbólumának is tartják. Ha azt szeretnéd, hogy zöld leveli hidratáltak és szépek maradjanak, akkor rendszeres öntözésre lesz szüksége. Nem szabad hagyni, hogy teljesen kiszáradjon, de a túlöntözés is legalább annyira veszélyes lehet, mert kirohadhatnak tőle a gyökerei. Érdemes csak akkor vizet adni neki, ha a talaj felszíne megszárad. Ezen kívül teljesen napsütéses körülményeket és évente két trágyázást igényel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-03-10

Enyhe fagyok, fagykár – így védekezz ellene, illetve mentsd meg növényeidet

Tavasszal még érheti növényeidet fagykár a már enyhébb fagyok végett. Most mindent megtudhatsz róla - hogyan védekezz ellene, hogyan mentsd meg növényeidet.

2021-05-07

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Most ismerd meg a párnafüvet Te is!

2021-01-14

Így gondozd hortenziáidat a téli hidegben

A hortenziák a kert legszebb virágai közé tartoznak, de a téli fagyok súlyos károkat tehetnek bennük. Nézd meg, hogy hogyan védd meg őket a hideg időjárástól!

2021-01-07

Ezért távolítsuk el mindenképp a gyümölcsmúmiákat!

Sokan kérdezték, hogy miért vannak a fákon aszalódott gyümölcsmaradványok és hogy kell-e velük foglalkozni. Most mindenre választ kaphattok, érdemes velem tartani!

2020-12-22

Egészségesebb, szebb növények élesztő segítségével!

Kevesen tudják, de az élesztőt is használhatjuk arra, hogy a növényeink sokkal szebbek legyenek! Cikkünkben elmondom nektek, hogyan alkalmazhatjátok.

2021-01-07

Így védekezz mérgek nélkül a csigák ellen!

Ha gyakran találkozol csigákkal a kertedben, de nem szeretnél mérgeket bevetni ellenük, akkor íme néhány természetes módszer, amivel védekezhetsz ellenük!

2021-05-08

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

Ez a kedves, csíkokkal mintázott növény kezdő kertészeknek is tökéletes, nincsenek nagy igényei, rendkívül kedvelt szobanövény. Ismerjétek meg most Ti is!

2021-05-09

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, aki hisz a feng shui hatásában, tudja, hogy nem csak rá de környezetére is szerencsét fog hozni. Ismerd meg most őt Te is!

További cikkek ebben a témában


fibrines gyulladás

jellemzője, hogy a gyulladás területére sok fibrinogénben gazdag vérplazma lép ki a... Tovább

Gazdit Keresõ Érdi Kutyák és Macskák

Állatvédõ szervezet Menhelyünk sajnos nincsen, ideiglenes befogadóként próbálunk segíteni... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem