Így szabadulj meg a gyepet ellepő gyomoktól- gyommentes gyep tippek

hirdetes

Így szabadulj meg a gyepet ellepő gyomoktól

VN

Sokan szeretnének maguknak gyönyörű, zöld gyepet udvarokba, amiben hónapokon át gyönyörködhetnek. Azonban a pázsit kezelése hamar rémálomba fordulhat át, amint az akaratos gyomok is felbukkannak a fűszálak között. Időnként az is előfordulhat, hogy a gyomok rövid időn belül elterjednek a gyepen és ilyenkor aztán tényleg komoly kihívást jelenthetnek még a tapasztalt kertészek számára is. Szerencsére még ilyenkor sincs veszve minden, és a megfelelő módszerekkel úgy szabadulhatsz meg a gyomoktól, hogy közben megkíméled azt a szép zöld gyepet kertedben. Erről szól mai cikkünk!

gyommentes gyep tippek

Gyomok a gyepen

Ahhoz, hogy fel tudd venni a küzdelmet ellenük, fontos, hogy kicsit közelebbről is megismerkedj a gyomokkal és azok életmódjával. A gyomok éppen úgy növények, mint a gyepet alkotó füvek, és általában azokhoz hasonló igényeik vannak.

A fő különbség az, hogy a gyomok sokkal igénytelenebbek, és akár kevésbé jó minőségű, összetömörült talajban is képesek eléldegélni. A gyomok akkor is felbukkanhatnak, ha a füvet alacsonyra vágják.

Ezek a körülmények tehát mind kedveznek nekik, de van néhány jellegzetes gyomtípus is, amiket érdemes megismerned:

hirdetes

•    Széleslevelű gyomok: Ilyenek például a gyermekláncfű, a here, a kerek repkény, a madársóska, a tyúkhúr, a bogáncs, a nagy útifű és így tovább.
•    Fűszerű gyomok: Ilyenek például az ujjasmuhar, az ecsetpázsit és még sok más is.

A kezeléshez fontos azonosítani, hogy milyen gyommal van dolgod, ugyanis egyes módszerek és készítmények csak egyes gyomtípusok ellen hatékonyak.
 

Lapozz, és mutatjuk is a gyomtalanítás legjobb módjait, azaz hogy hogyan lehet neked is gyommentes gyeped!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-07-04

Amit jó ha tudunk a fekete áfonyáról

Nagyon sokan szeretjük az áfonyát, akár nasiként, vagy desszertként, főleg így nyáron. Cikkünkben most elolvashatja milyen desszertet készíthet belőle és miért is jó az áfonya.

További cikkek ebben a témában


csőkutas öntözés

a csőkút (—>kút) alján nyert vízmennyiség legelterjedtebb hasznosítása, a kútból... Tovább

éghajlat (klíma)

egy adott helyen, hosszabb időszak (ált. néhány évtized) alatt a környezetével állandó... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet