notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyengén alakult Angliában is idén a búzatermelés

Hirdetés

Gyengén alakult Angliában is idén a búzatermelés

Kiszner Klaudia

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 Az Egyesült Királyságnak is kijutott az időjárás okozta károkból az idén. Az elmúlt 20 évben nem volt ennyire gyenge a szigetországban a búza kitermelés. 

Gyenge búza termés Nagy- Britanniában

Idén az Egyesült Királyság is búza importra szorul,  míg fél Európát az aszályok kínozták, a szigetországban pont hogy a csapadék okozott akora károkat, hogy az Európai Unió harmadik legnagyobb búza termelője importálásra szorul. Franciaország és Németország mögött átalgban 16%-os mennyiséget ad ki az unión belül.

 

Az idei szezon mindenkinek igencsak csúfosan alakult, Anglia, aki évről-évre komolyabb mennyiségű búzát exportált, idén annyira visszaesett mennyiséget volt képes kitermelni erre a célra , hogy az elmúlt 19 év leggyengébb időszakáról beszélnek a kimutatások. Augusztus volt a mélypont, mindössze 26 804 tonna került exportra, és a júliusi időszak is hasonlóan gyengén sikerült. A két hónap összesített mérlege 64 980 tonnás exportálás, ennyire kevés 1993 óta nem volt. Az import ezzel szemben ebben az időszakban a duplájára nőtt, ami 340 000 tonna búzát jelentett a szigetországnak.

Hirdetés

 

A hiányért itt is az időjárás felelős, mint azt már említettük az előzökben , de Angliának az évszázad legcsapadékosabb nyarával kellett szembenéznie, míg itthon és rengeteg más Európai országnak éppen az ellenkezője jutott. Nagyban ennek köszönhetően igen nagy arányban alakult ki a fuzárium fertőzés. Ez 15 % termésátlag visszesést eredményezett, emellett nagy csapás az országnak hogy ennek is óriási része csak a takarmány minőségének a szintjét éri el.

Hirdetés

 

Az egész éves kimutatások sem hoznak jobb eredményeket összeségében 4 millió tonnával lesz kevesebb a brit búza az átlagosnál, így kapta meg a 20 év alatt a legrosszabb búzatermés időszak címet az idei.

.

Forrás: agrarszektor.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
289 634
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 532 755
Közösség

biológiai szennyvíztisztítás

ált. a mechanikai és a ->kémiai szennyvíztisztítás után v. túl híg szennyvíz... Tovább

baktériumok

a ->bioszférában mindenütt előf., elkülönült sejtmaggal nem rendelkező... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 5.0