Gyengén alakult Angliában is idén a búzatermelés

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Gyengén alakult Angliában is idén a búzatermelés

Kiszner Klaudia

 Az Egyesült Királyságnak is kijutott az időjárás okozta károkból az idén. Az elmúlt 20 évben nem volt ennyire gyenge a szigetországban a búza kitermelés. 

Gyenge búza termés Nagy- Britanniában

Idén az Egyesült Királyság is búza importra szorul,  míg fél Európát az aszályok kínozták, a szigetországban pont hogy a csapadék okozott akora károkat, hogy az Európai Unió harmadik legnagyobb búza termelője importálásra szorul. Franciaország és Németország mögött átalgban 16%-os mennyiséget ad ki az unión belül.

 

Az idei szezon mindenkinek igencsak csúfosan alakult, Anglia, aki évről-évre komolyabb mennyiségű búzát exportált, idén annyira visszaesett mennyiséget volt képes kitermelni erre a célra , hogy az elmúlt 19 év leggyengébb időszakáról beszélnek a kimutatások. Augusztus volt a mélypont, mindössze 26 804 tonna került exportra, és a júliusi időszak is hasonlóan gyengén sikerült. A két hónap összesített mérlege 64 980 tonnás exportálás, ennyire kevés 1993 óta nem volt. Az import ezzel szemben ebben az időszakban a duplájára nőtt, ami 340 000 tonna búzát jelentett a szigetországnak.

hirdetes

 

A hiányért itt is az időjárás felelős, mint azt már említettük az előzökben , de Angliának az évszázad legcsapadékosabb nyarával kellett szembenéznie, míg itthon és rengeteg más Európai országnak éppen az ellenkezője jutott. Nagyban ennek köszönhetően igen nagy arányban alakult ki a fuzárium fertőzés. Ez 15 % termésátlag visszesést eredményezett, emellett nagy csapás az országnak hogy ennek is óriási része csak a takarmány minőségének a szintjét éri el.

hirdetes

 

Az egész éves kimutatások sem hoznak jobb eredményeket összeségében 4 millió tonnával lesz kevesebb a brit búza az átlagosnál, így kapta meg a 20 év alatt a legrosszabb búzatermés időszak címet az idei.

.

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


komló növényvédelmi technológiája

a telepítés előtt szükség szerint talajfertőtlenítést kell végezni (talajfertőtlenítő... Tovább

24/2006. (III. 31.) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Orientációs és Garancia Alap Garancia Részlegébõl finanszírozott... Tovább

Tovább a lexikonra