Növények a fürdőszobába - ennek a 16 növénynek a legideálisabb a fürdőszobai elhelyezés

hirdetes

16 növény, amik imádják a fürdőszobai körülményeket

Szélesi Ferenc
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A fürdőszobákból valamiért még a legszebb otthonokban is ki szokták hagyni a szobanövényeket, pedig ez a gyakran látogatott helység is megérdemel egy kis figyelmet.

Ezek a növények érzik a legjobban magukat a fürdőszobában

Sokan persze azzal érvelnek, hogy a fürdőszobák sötét, gyakran párás és meleg körülményei kevés leveles dísznek felelnek meg (és ebben igazuk is van), de persze vannak olyan növények, amiknek pontosan az ilyen feltételek az ideálisak. Nézzük meg először tehát, hogy mi mindent kell figyelembe venned, mielőtt növényt választanál fürdőszobádba, utána pedig vessünk egy-egy rövid pillantást a legelterjedtebb fajtákra!

A fürdőszobai növénytartás szempontjai

Fényviszonyok

Sok fürdőszoba csak kis ablakokkal rendelkezik, és habár van néhány növény, ami gyenge fényviszonyok mellett is jól érzi magát, egyik sem képes teljes sötétségben megmaradni huzamosabb időkre. A fluoreszkáló villanykörték éppen ezért ideálisak a fürdőszobákba – ezek olyan fényt bocsátanak ki, amikre a növényeknek szükségük van.

Páratartalom és hőmérséklet

A forró víz és a ritka szellőztetés magas páratartalomhoz és hőmérsékletekhez vezet. Ezt a legtöbb növény nem viseli jól, azonban a trópusi fajták kifejezetten jól érzik magukat benne!

hirdetes
hirdetes

Rendelkezésre álló hely és elhelyezés

A fürdőszobák általában az otthon kisebb helységei közé tartoznak, amit szintén érdemes számításba venni, amikor az ember szobanövényt választ magának. A magas vagy túl széles fajtákat általában éppen ezért érdemes kerülni. Sok fürdőszobában éppen ezért választanak futónövényeket, amik kényelmesen elférnek egy szekrény tetején és kedvükre terjeszkedhetnek annak oldalán. Ha van elég helyed az ablakpárkányon, akkor ott biztosíthatod a legtöbb természetes fényt növényeid számára. Most pedig elmondom, melyik az a 16 növény, amelyik a legjobban érzi magát fürdőszobában!

1. Aloé

Az aloé a leghasznosabb szobanövények egyike. Nem csak elpusztítani nehéz, de temérdek pozitív élettani hatása is van, ha megfelelően használja fel az ember. Vastag leveleinek nedve tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de felületi sérülések, rovarcsípések, kiszáradt bőr is kezelhető vele. Ideális esetben a fürdőszoba ablakának közelébe érdemes helyezni, és alacsony vízigénye miatt általában a szoba magas páratartalma is elegendő nedvességforrás lesz neki.

2. Bambusz

A bambusznak kevés fényből is képes gazdálkodni, ezért gyenge, nem közvetlen fénybe érdemes elhelyezni. Még talajra sincs szüksége! Elég csak egy tárolóba kavicsokat szórni, közéjük szúrni és megöntözni. A vizet 2-4 hetente cserélni kell alatta! Fontos megjegyezni, hogy mivel a bambusz hihetetlenül gyorsan nő (más növényekhez képest), érdemes valamivel korlátozni a növekedését, vagy rendszeresen formálgatni az alakját. A következő oldalon további 14 növény vár, érdemes lapozni egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

endoszkópia

a belső szervek (orr, garat, légcső, gyomor, végbél, hasüreg, hüvely stb.) meg- és... Tovább

Mv Gyémánt (MvTD 22-01)

Õszi durumbúza Cél: tésztagyártás Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem