Alkalmazd te is a fóliaalagutat

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így védd meg kertedet fóliaalagutakkal

Szélesi Ferenc - Főkertész
A fóliaslagút alkalmazása

Hogyan kell használni a fóliaalagutakat?

A fóliaalagutak használata meglehetősen egyszerű. Ha előre elkészített alagutakat vásárolsz, akkor valószínűleg a csomagban minden benne lesz, ami az alagút felállításához kell – mintha egy fóliaházat (https://www.agraroldal.hu/foliahaz-olcson.html) építenél, csak sokkal kisebb méretben. Nincs más dolgod, mint beleállítani tartóelemeket a talajba úgy, hogy az egész ágyást be tudd fedni a fóliával, de ügyelve rá, hogy az ne fojtsa meg a növényeket. Ha mindez megvan, akkor húzd fel a fóliát a tartóelemekre és már kész is az alagút!

Ha saját magad szeretnél alagutat készíteni, akkor használhatod az itt (https://www.agraroldal.hu/foliahaz-olcson.html) leírt lépéseket, csak éppen kisebb méretben, vagy foghatsz egyszerűen néhány karót, amiket egyenlő távolságokban leszúrsz az ágyás szélébe, és elteríted rajtuk a fóliát.

hirdetes

Akármelyik megoldást is választod, győződj meg róla, hogy a fólia megfelelően le legyen súlyozva minden oldalon, nehogy a szél alákapjon és felszakítsa, vagy befújjon alá. Ügyelj arra is, hogy növényeidet ugyan úgy kell majd gondoznod, mintha nem lenne rajtuk fólia – tehát öntöznöd, trágyáznod, és gazolnod kell őket. Éppen ezért érdemes úgy megoldani a lesúlyozást, hogy bármikor fel tudd hajtani a fóliát, de vissza is tudd rögzíteni, miután végeztél ezekkel.

hirdetes

Fontos észben tartani, hogy a fóliaalagutakat más és más időtartamokra szokás az ágyásokon hagyni attól függően, hogy milyen célt szolgálnak. Például ha a korai ültetéshez szeretnél plusz hőmérsékletet kínálni növényeidnek, akkor nem ajánlott a szükségesnél tovább fent hagyni az alagutat, különben a palánták elpusztulhatnak a túl magas hőmérsékletektől, ha az idő eléggé felmelegszik, hogy védelem nélkül is életben tudjanak maradni.

Ne feledkezz meg a rendszeres öntözésről sem – a fóliaalagút alá bujtatott növényeknek a megszokottnál valamivel több nedvességre lesz szükségük, különösen ha a fólia nem enged át elég vizet. Fontos, hogy eltávolítsd az alagutat, miután elmúlik a kártevőveszélye, vagy a beporzási időszak, hogy a növények újra természetes napfényhez és minél több levegőhöz jussanak.

A fóliaalagutakkal kapcsolatos leggyakoribb problémák

A fóliaalagutak papíron nagyon egyszerűek, és használni sem túl bonyolult őket, de a biztonság kedvéért itt van néhány jó tanács, amikkel elkerülheted az alagutak nem megfelelő használatából adódó esetleges problémákat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-11-18

Tudtad, hogy fán terem a kolbász? Nevelj te is kolbászfát!

Hallottatok már kolbászfáról? Pedig létezik, most be is mutatjuk nektek a nem mindennapi kolbászfát! Tudjátok meg ti is, hogyan lehet kolbászfát nevelni!

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem most össze nektek, amik ráadásul nem csak hasznosak, de még nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, erről fogok beszélni most nektek!

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-11-05

Használjuk a talajtakarókat zöldtrágyaként - Szakértői tanácsok!

Használjuk az őszi és téli talajtakarókat zöldtrágyaként, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az őszi és téli talajtakarók felhasználásáról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


tenyészcél

A gazd. állatok valamely előnyös tulajdonságának... Tovább

55/2006. (VII. 27.) FVM rendelet

a termõföldre vonatkozó elõvásárlási és elõhaszonbérleti jog gyakorlásával összefüggõ... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Talajművelés