Milyen jótékony hatásai vannak a fenyőrügyszirupnak? Ismerd meg Te is, valamint eláruljuk, hogyan készítsd azt el egyszerűen

Erdély aranyat érő varázsitala, a leghatásosabb téli gyógyír – A fenyőrügyszirup

Szélesi Ferenc - Főkertész, ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy erdélyi csodaszert ismerhettek most meg egy kicsit közelebbről, az ottaniak szinte csak ezt használjál megfázás esetén, de sok minden másra is kiválóan alkalmas, ráadásul te magad is elkészítheted, cikkünkből kiderül, hogyan! 

Fenyőrügyszirup készítése

Hihetetlenül eredményesen használható megfázások esetén a fenyőrügyből készített szirup, mivel a benne lévő anyagok nyákoldó hatásúak, így természetes köptető, ráadásul csillapítja a torokfájást, a köhögést, és még a légutakat is nyugtatja.

Ha ez még nem elég, hozzáteszem, hogy nagyon magas a C-vitamin tartalma, de találhatunk benne még különböző ásványi anyagokat, B2-, K-vitamint, karotinoidokat, tűlevélgyantát, cserzőanyagokat, és még illóolajokat is. Nem új keletű a fenyőfélék hasznosítása, ugyanis már évezredek óta tudjuk, hogy ezek a növények fantasztikus lehetőségeket rejtenek magukban.

Az ókori görögök, a rómaiak és a középkori népek ismerték a rügyek, tobozok, magok és gyanták hatásait, és alkalmazták is mindet. A friss hajtásokat (rügyek, és a még fejlődésben lévő piros színű, lágy tobozok) tavasszal lehet gyűjteni. A fenyőrügy a friss ágvégeket és tűleveleket jelöli, melyekből illóolajat tudunk kinyerni. 

Mire és mikor használhatjuk a fenyőrügyszirupot?

Mint azt már említettem, a fenyőrügyben lévő anyagok nyákoldó hatásúak, a belőle készült szirup csillapítja a torokfájást, és nyugtatja a légutakat is, tehát megfázás esetén tökéletesen alkalmazható. Ugyanakkor nemcsak a meghűléses betegségeknél használható, mivel ez a természetes módszer alkalmas az asztmától, allergiáktól, migréntől, vérszegénységtől, illetve anorexiától szenvedők kezelésére is.

Ha szellemi fáradtságban, kimerültségben szenvedünk, napi 2 evőkanál szirup felfrissíti a tudatunkat. Ha megvágtuk magunkat, felhorzsoltuk a bőrünket, a fenyőrügy szirupos borogatás enyhíti a fájdalmat, fertőtleníti a területet, és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Egyébként egész évben fogyasztható, most pedig jöjjön a szirup receptje, a következő oldalon ezt is megosztom veletek, érdemes tehát lapozni egyet, tartsatok velem továbbra is!  

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

immundiagnosztikai próbák

fontos szerepet töltenek be a fertőző betegségek megállapításában és a kórokozók... Tovább

kórisme (diagnózis)

a klinikai v. kórbonctani, valamint a kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek