Fenyőmag betakarítás egyszerű módszere, tanácsok fenyőmag betakarításához

hirdetes

Fenyőmag betakarítás – Mikor és hogyan kell begyűjteni a fenyőmagot?

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A fenyőmag nagyon drága, ha az élelmiszerboltban vásároljuk meg- de ez aligha új információ bárki számára… Mi lenne, ha te saját magad takarítanád be a fenyőmagot? Hogyan kell betakarítani a fenyőmagot? Van egy nagyon egyszerű fenyőmag betakarítási módszerünk, érdekel? Alábbi cikkünkben adunk néhány tanácsot a fenyőmag betakarításához! 

Fenyőmag betakarítás tippek

Honnan származik a fenyőmag?

Sokan esznek fenyőmagot, és megkérdezik: Honnan származik a fenyőmag? A fenyőmag a pinyon fenyőfákból származik. Ezek a fenyők az Egyesült Államokban őshonosak, bár más ehető fenyőmaggal rendelkező fenyők Európában és Ázsiában őshonosak, mint például az európai kőfenyő és az ázsiai koreai fenyő. A fenyőmag a legkisebb és a legcsodálatosabb dió. Íze édes és finom. Ha van egy pinyon fenyő a kertedben, elkezdheted a fenyőmag betakarítását a fenyőtobozokból is.

Mikor és hogyan kell betakarítani a fenyőmagot?

A fenyőmag a nyár végén vagy ősszel érik, tehát ekkor kell megkezdeni a fenyőmag betakarítását. Először is alacsony ágú fenyőfákra lesz szükséged, amelyeken nyitott és bontatlan fenyőtobozok is találhatók. A kinyílt fenyőtobozok azt jelzik, hogy a fenyőmag érett, de nem szerencsés ezeket a tobozokat választani, ha a fenyőmag betakarításáról van szó; már kiengedték a diójukat. A diót nagy valószínűséggel állatok és madarak ették meg. Ehelyett, amikor fenyőmagot szüretelünk fenyőtobozból, zárt tobozokat kell gyűjteni. Csavarjuk le őket az ágakról anélkül, hogy a nedv a kezünkre kerülne, mivel nehéz letisztítani. Töltsük meg egy zacskót kúpokkal, majd vigyük haza, ott még ugyebár dolgunk lesz vele….

hirdetes

Hogyan használhatjuk a fenyőmagokat?

A fenyőtobozok egymást átfedő pikkelyekből épülnek fel, és a fenyőmagok mindegyik pikkely belsejében találhatók. A pikkelyek kinyílnak, ha hőnek vagy szárazságnak vannak kitéve. Ha meleg, száraz, napos helyen hagyjuk a begyűjtött kis csomagunkat, a kúpok maguktól szabadítják fel a diót. Ezzel időt takaríthatunk meg, amikor a fenyőmagot fenyőtobozról szedi be. Egyszerűen csak várni kell néhány napot vagy egy hetet, majd erőteljesen rázni a zacskót. A fenyőtobozoknak nyitva kell lenniük, és a fenyőmagok kicsúsznak belőlük. Ezután már csak egy dolgod lesz: gyűjtsd össze őket, majd ujjaiddal finoman távolítsd el a héjakat mindegyikről. Ugye, hogy nem volt olyan bonyolult a folyamat? Igazából a fenyőmagok betakarítása nem is olyan bonyolult, mint sokan gondolják, csak ismerni kell e megfelelő technikát, ennyi a titok.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

szövetek

Közös eredetű, azonos felépítésű és működés - sejtek csoportja. A növényi sz. lehetnek:... Tovább

76/2008. (VI. 14.) FVM rendelet

Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezõgazdasági termelõk... Tovább

Tovább a lexikonra