Karácsonyfa állítás - állíts idén Te is valódi karácsonyfát

hirdetes

Ne sajnáld a karácsonyi fenyőfát, ezért nevelik!

Szélesi Ferenc, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Érkeznek a karácsonyi ünnepek, ismét egyre többen szólalnak fel a kivágott karácsonyfák miatt, és hangoztatják, hogy a műfenyők sokkal jobbak, és nem károsítjuk velük a környezetet. Ideje tisztába tenni a dolgokat, nézzük, mit ártunk a karácsonyfákkal!

Ártunk-e a karácsonyfa állításával?

Terjednek a műfenyők

A tendencia azt mutatja, hogy az emberek egyre jobban a műfenyőt részesítik előnyben – bár az igaz, hogy nem sok statisztika érhető el a karácsonyfák piacáról. Az Amerikai Egyesült Államokban működő Nemzeti Karácsonyfa Társaság végzett egy kutatást, eszerint nagyjából 2,5-3 millióval több műfenyőt vásároltak a tavalyi évben Amerikában, mint egy évvel azelőtt. Az adatok azonban azt is megmutatták, hogy a valódi karácsonyfák értékesítése nem igazán változott. Magyarországon is elmondható, hogy egyre többen részesítik előnyben a műfenyőket. 

Milyen megoldást választotok karácsonyra?

    

Nem ártunk semmit a valódi karácsonyfák vásárlásával 

A The Conversation oldalán találtunk egy publikálást, ami szerint az igazi és a műfenyő állítása is kevés hatással bír a környezetre, tehát teljesen mindegy, hogy melyiket választjuk. Érdemes végre mindenkinek tisztában lennie azzal, hogy a különböző karácsonyfavásárokon csak és kizárólag olyan fát lehet kapni, amelyet direkt erre a célra termesztettek, nem kis munkával.

hirdetes

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem erdőket vágnak ki azért, hogy nektek legyen otthon karácsonyfátok. És ha még hozzáteszem azt is, hogy ha a kereskedők nem nevelnének fenyőfákat, akkor valószínűleg azért lobbizna mindenki, hogy valaki neveljen fenyőt.

A fenyőfák környezetre gyakorolt hatásai

A fenyők nevelésének azért van némi környezetre gyakorolt hatása, mivel a termesztés során van olyan helyzet, amikor növényvédőszert kell használni (de ez elég ritka). A nagyobb károsító hatás inkább a már kivágott fák szállítása során lép fel, de ez a műfenyők esetében is igaz. Viszont a valódi fenyők szén-dioxidot kötnek meg életük során, nagyjából annyit, amennyi 4-5 liter benzin elégetésével keletkezik.

hirdetes

A műfenyőkkel egyébként nagyon környezetszennyezést követünk el, mivel a PVC és a fém alkatrészek gyártása során környezetre veszélyes anyagok kerülnek a levegőbe. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Bakteriológiai laboratórium és Talajbiológiai laboratórium

Laboratórium Vezetõ: Dr. Németh József osztályvezetõ Cím: Pécs Kodó... Tovább

Gombaölo Amistar

Az Amistar-t megelőző preventív jelleggel alkalmazható, még az első tünetek megjelenése... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony