Hol vannak fenyőerdők Magyarországon? Ezek a legszebb fenyőerdők Magyarországon

hirdetes

A legszebb fenyőerdők Magyarországon, ahol az ünnepi hangulat garantált

VN

A karácsonyra hangolódáshoz idén a karácsonyi vásárok helyet keressétek fel hazánk legszebb fenyőerdőjét, már mutatjuk is, hogy merre kell indulnotok! Mutatjuk Magyarország legszebb fenyőerdőit!

Top 6 fenyőerdők Magyarországon

A legjobb téli program- fenyőerdők Magyarországon

Sorra lehet olvasni, hogy a karácsonyi vásárok takarékossági okok miatt elmaradnak, vagy ha nem is, nekünk akkor sincsen sok kedvünk több ezer forintokért forralborozgatni a nagy tömegben. Na de amit ezzel mondani akartunk az pont az, hogy ne bánkódjatok, hiszen a természet nem hagy minket sosem cserben! Gondoljatok mindig arra, amikor csalódnotok kell a világ dolgaiban, hogy a természet segíteni fog –ha nem is megoldani a problémát - de megtalálni a helyes kiutat belőle. Ha szeretnétek csodás téli mesevilágban barangolni, kicsit tényleg az ünnepre hangolódni, magatokkal, szeretteitekkel foglalkozni, akkor ajánljuk az alábbi fenyőerdőket Magyarországon! 

Hol vannak fenyőerdők Magyarországon?

A fenyők zord külsejében harmónia rejlik, és mi több kell egy kis ünnepre hangolódáshoz, mint egy fenyő? Hát egy teljes fenyőerdő, nem igaz? Bár hazánkban nincsenek nagyra nőtt hegyek, ezért fenyőerdővel sem tudjuk berajzolni a térképet, de biztos ismeritek a mondást: aki keres, az talál. Azért fenyőerdőket is lehet találni itthon, mutatjuk is, hogy hol!

hirdetes
 

Fenyőerdők a Mátrában

A Mátra egy igen közkedvelt úti cél a téli időszakban, nem véletlenül, hiszen ebben a hegységben található hazánk legmagasabb pontja. Egyébként nemcsak fenyőerdőt vadászni, illetve a Kékest megnézni érdemes erre kóborolni, nagyon sok szép különleges hely van a  Mátrában, amiket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze nektek. Na de vissza a fenyvesekhez! A legnagyobb bánatunkra a Mátra erdőiből fokozatosan tűnnek el a korábban telepített fenyvesek, azonban még van egy kis remény, hiszen a Mátraalmás környékén az arborétumban, és néhány környező helyen még lehet fenyőfákkal találkozni! És még érdemes a Piszkés-tetőről lenézni is, hiszen a csodás panorámát fenyők díszítik innen. 
 

Fenyőerdők a Bükkben

hirdetes

A Bánkúti Síközpontnak talán nem is kell reklám, hiszen sokan ismerik, megfordulnak itt a téli szezonban. Akkor is ajánlani tudjuk a helyet, ha te még nem barátkoztál meg a csúszás gondolatával (bár ezt is ajánljuk, és a gyakorló pályákon hidd el nem is olyan kockázatos), hiszen fenyőerdőt is telepítettek ide. Bánkút egyébként a Bükkben található, a hegység negyedik legmagasabb pontja, Nagyvisnyó településrésze, de részben Miskolc területére is átnyúlik. A Bálvány csúcsának tövében találhatóak a hangulatos fenyők, amik egy kis hóval színezve igazi meseországot képeznek. A Bükk-fennsíkon is találhattok fenyőerdőt, egészen pontosan Jávorkút környékén. 

A népszerű téli útvonalak után jöjjenek a különleges, fenyőkkel kirakott kis ékszerdobozok! Nagyon különleges téli csodavilágokat mutatunk nektek, csak lapozzatok egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

85/2006. (XII. 20.) FVM rendelet

A mezõgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó... Tovább

jarovizálás

a —>jarovizálódás mest. kiváltása. Ennek folyamán tavasszal valamely őszi gabona (pl.... Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep