Betiltották a veteményeskertet

hirdetes

Amerikában felszámolásra került egy veteményes, az indok elképesztő…

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A veteményeskert felszámolásra került

Nathan szívesen a ház mögé költöztetné zöldségeit, de nem véletlenül alakította ki kertjét az utcafronton, ugyanis a telken csak ott ideálisak a fényviszonyok a palánták számára – a ház mögött árnyékban lennének, és nem lennének képesek megfelelően fejlődni és teremni. A kert egyébként megfelel a korábbi előírásoknak is, a család ugyanis ügyelt arra, hogy rendszeresen gyomlálja az ágyásokat.

Paul Loving, a város illetékes tisztviselője a következőt nyilatkozta a helyzetről: „Nem tudom, hogy lett volna velük probléma, ha rendben tartották volna a kerteket, de nem tartották.” Hozzátette továbbá, hogy „Az, hogy én egy bizonyos módon szeretném gondozni az udvaromat még nem jelenti azt, hogy a szomszédomnak is úgy kell gondoznia az övét, de elvárom azt, hogy mindannyian ésszerűen alakítsuk ki előkertjeinket.” Hogy visszaszerezzék jogaikat, a családtagok aláírásgyűjtésbe kezdtek.

hirdetes

De nem ők az egyetlenek, akiket ilyen jellegű atrocitások értek...

A Sugar Creek-i család esete csupán egy szomorú példa a sok közül. Az Egyesült Államok más területein is hasonló problémákkal kell szembenézniük a törvénytisztelő polgároknak. Egyes helyeken a hatóságok konkrétan merényletet indítottak az emberek tulajdonai ellen. Az oklahomai Tulsa városában megsemmisítették egy nő kertjét a háza előtt, mert az ott nevelt növények magassága nem érte el a 30 centimétert. Ha mindez nem lenne elég elkeserítő, a nő csupán csaját betevőjét próbálta megteremteni, ugyanis munkanélküli volt.

hirdetes

Egy másik nőnek ügyvédet kellett fogadnia, hogy megvédje tulajdonát és szabadságát, ugyanis a hatóságok 90 napos börtönbüntetéssel fenyegették. Egy kert miatt. A kaliforniai Oaklandben ugyan engedélyezett a házi termesztés, de a termények árusítása már csak engedéllyel legális, ami azonban egy kisebb vagyonba kerül.

Egy floridai páros Miami Shores-ban kénytelen volt megsemmisíteni 17 éve gondozott zöldségeskertjét, különben évente 1500 dolláros (több mint 400 ezer forintos) büntetést kellett volna kifizetniük miatta. Hogy kinek, és miért jó ez, azon a legtöbb logikus gondolkodású ember csak a fejét vakarja, de kétségtelenül szomorú látni, hogy az értékrendek így átrendeződtek.

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-16

A grillsütő tisztítása kefe nélkül – Így tudod percek alatt csillogóvá varázsolni a grillt!

Ez a hat grilltisztító technika nem igényel kefét, de így is hihetetlenül tisztává varázsolja a grillt! Ha van grilleződ, akkor hasznos lehet ez a cikk!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

foszforsavas trágyaerjesztés

célja a trágya szervesanyag- és N-veszteségének csökkentése az erjesztés folyamán, valamint... Tovább

hámszövet

vér- és nyirokereket nem tartalmazó, szabályos alakú, szorosan egymás mellett helyeződő... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert