Feléhez ért az Oktoberfest!

hirdetes

Feléhez ért az Oktoberfest!

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Nyolc napja tart az Októberfest és eddig több mint 3,6 millióan látogattak el a fesztiválra. A szervezők a teljes fesztivál időtartalmára pedig közel 6 millió vendéget várnak. Tavaly 6,9 millió rekord számú látogató vett részt  a Terézia-réten megrendezett eseményen, de idén az eddigi számadatok szerint még ez is megdőlhet. Mindenesetre a sör árak rekordokat döntenek idén egy liter sörért 9,50 eurót kell fizetnünk.

Oktoberfest

 Az eddigi adatok szerint minden látogatóra egy korsó sör jutott, amiből arra lehet köveztetni hogy sokak nem álltak meg egy korsónál annál sokkal többet ittak meg, ami igencsak meglátszik az ittasság miatt ellátottak számán is ami az eddigi napok során 445-re rúgott .


De a rendbontók száma is több az idén a fesztivál feléhez érve csaknem 1059 esetben kellett intézkedéseket tenni a rend őreinek.  Testi sértések száma is nőtt a fesztiválon  sokak az 1 literes üvegkorsót használták fel a verekedések során, ami felér egy fegyverrel. De még így is a tömeg és a kis térhez képest kevésnek mondható ezen statisztikák. A 40 hektáros területen néha egy nagy -városnyi ember összegyűl.

hirdetes

 

1819-ben nőtte ki magát minden évben megrendezendő ünnepséggé, és annak oka hogy szeptember végén kezdődik csak is a jobb időjárási viszonyok tehetnek.” A rendezvény népszerűsége az 1880-as évektől ugrott meg igazán, amikor bevezették az elektromos világítást, és a sült kolbász mellett grillcsirkét is árusítani kezdtek. A megnyitó ünnepség forgatókönyvét 1950-ben rögzítették, azóta minden évben a müncheni főpolgármester csapolja meg az első hordót, és a bajor miniszterelnöknek tölti tele az első korsót.”

Forrás: 168ora.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

gégevizenyő

súlyos bántalom, amely a légutak (légzőkészülék) szűkülése révén fulladást okozhat.... Tovább

keserűfű (Polygonum)

a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó nemzetség. Egyéves, gyakori gyomnövény... Tovább

Tovább a lexikonra