Feléhez ért az Oktoberfest!

Feléhez ért az Oktoberfest!

Kiszner Klaudia
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nyolc napja tart az Októberfest és eddig több mint 3,6 millióan látogattak el a fesztiválra. A szervezők a teljes fesztivál időtartalmára pedig közel 6 millió vendéget várnak. Tavaly 6,9 millió rekord számú látogató vett részt  a Terézia-réten megrendezett eseményen, de idén az eddigi számadatok szerint még ez is megdőlhet. Mindenesetre a sör árak rekordokat döntenek idén egy liter sörért 9,50 eurót kell fizetnünk.

Oktoberfest

 Az eddigi adatok szerint minden látogatóra egy korsó sör jutott, amiből arra lehet köveztetni hogy sokak nem álltak meg egy korsónál annál sokkal többet ittak meg, ami igencsak meglátszik az ittasság miatt ellátottak számán is ami az eddigi napok során 445-re rúgott .


De a rendbontók száma is több az idén a fesztivál feléhez érve csaknem 1059 esetben kellett intézkedéseket tenni a rend őreinek.  Testi sértések száma is nőtt a fesztiválon  sokak az 1 literes üvegkorsót használták fel a verekedések során, ami felér egy fegyverrel. De még így is a tömeg és a kis térhez képest kevésnek mondható ezen statisztikák. A 40 hektáros területen néha egy nagy -városnyi ember összegyűl.

 

1819-ben nőtte ki magát minden évben megrendezendő ünnepséggé, és annak oka hogy szeptember végén kezdődik csak is a jobb időjárási viszonyok tehetnek.” A rendezvény népszerűsége az 1880-as évektől ugrott meg igazán, amikor bevezették az elektromos világítást, és a sült kolbász mellett grillcsirkét is árusítani kezdtek. A megnyitó ünnepség forgatókönyvét 1950-ben rögzítették, azóta minden évben a müncheni főpolgármester csapolja meg az első hordót, és a bajor miniszterelnöknek tölti tele az első korsót.”

Forrás: 168ora.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

anaerobiózis

oxigén nélküli életforma; az energiaháztartás szempontjából előnytelenebb az... Tovább

áramjegyek

elektromos áramütés hatására a bőr hámrétegében kialakuló lapos pont v. vonal alakú,... Tovább

Tovább a lexikonra