Így visled gondját cicádnak a téli időszakban

hirdetes

Így gondozd cicádat télen

TK, NA

Amennyiben számodra is nehéz a téli időszak, képzeld el kiskedvenceid mit élhetnek át. Épp ezért, akár benti, akár kinti négylábúdra érdemes odafigyelni ebben a hónapokban. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amivel kisegítheted cicádat a napokban.

Cica a téli időszakban

Beltéri játékok, hogy le legyen kötve


A cicák életmódja állatonként változhat. Vannak, akik megelégednek a lakás nyugalmával, néha hagyják el otthonukat, hogy kicsit járkáljanak kertedben, viszont vannak olyanok is, akik imádják felfedezni a kinti környezetet, állandóan kalandoznak. 


A szobamacskák esetében elég, ha néhány benti elfoglaltságot készítesz számukra, ezzel is csökkentve esetleges depressziójukat, feldobva kedvüket. A legjobb megoldás, hogy ilyenkor olyan játékokat kínálsz nekik, amiket az év többi részében nem látnak. Alkalmanként vigye csak ki cicáját a játékkal együtt, így biztosítva számára a friss levegőt és a néhai kint létet.


A legnépszerűbb játékok közül a kaparófa alapú játszótereket érdemes kiemelni, melyeken néha még egy kisebb lakóhely is biztosítva van. Itt macskád mászhat, ugrálhat, elbújhat, sőt még körmeit is koptathatja. Ugyanakkor, ha kiskedvenced nem kíméli még emellett sem a bútoraid, függönyeid, akkor érdemes plusz kaparófákat és kaparó oszlopokat elhelyezni a lakás több pontján. A tavaszi és nyári időszakban erre majd a fatörzsek, illetve a talaj nyújt majd számára remek lehetőséget, viszont azoknak eljöveteléig lakásod elemeit fogja elsődleges célpontként kezelni.

hirdetes


És a kint élő cicákra hogyan vigyázz?


Az ő esetükben táplálásukra érdemes odafigyelni. A hidegben és hóban kedvencünknek nehezebb vadászattal élelmet szerezni, emiatt lesz szüksége étrendjének minimális változtatására.

hirdetes


Lehetőségeid:


-    A kapott élelemmennyiségét növeld 10%-kal, amennyiben már hozzászokott egy egészéges, állandó étrendhez.
-    Átállítani egy új, az életmódjához megfelelő étrendre – ehhez kérd állatorvosod tanácsát.


Emellett, ha cicád napi több órát tölt kint a hidegben, mindenféleképpen biztosíts neki egy helyet, ahova elbújhat. Ezt úgy alakítsd ki, hogy ott a hidegtől védve legyen. Elhelyezheted egy tető alatt, fal mellett, így elkerülve a fagyosabb területeket. Béleld ki takaróval, így melegebb és kényelmesebb lesz számára.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-07

Legjobb kosár ötletek karácsonyra – Mutatjuk milyen kosarak készíts ajándékba!

Népszerű hagyomány, hogy a karácsonyi kosarakat készítünk tökéletes ajándék gyanánt. Az ételektől és italoktól kezdve az apró ajándékokig és luxuscikkekig.

2022-12-07

Alternatív karácsonyfa ötletek - Egyedi ötletek alternatív karácsonyfadíszekhez

A karácsonyfa minden bizonnyal nálatok is az ünnep középpontjában szokott elhelyezkedni, de vannak olyan helyzetek, amikor mást használnánk élő fenyő helyett

2022-12-07

5 legjobb program decemberre, ha elkerülnénk a zsúfolt adventi vásárokat!

Ugyan ebben az évben visszafogottabb ünnepségeket és karácsonyi készülődést a fővárosban is, így is akad bőven hely, ahol hangolódhatunk az ünnepekre.

2022-12-07

A Tokaj-Hegyalja Egyetem nem mindennapi borász képzéssel került fel a világtérképre

A Tokaj-Hegyalja Egyetem hallgatói a világ egyik legkülönlegesebb borvidékének gyakorlati tudását sajátíthatják el a sárospataki campuson borászképzés folyik.

2022-12-07

Miért dobja le a tűleveleit a karácsonyfám? - 5 mód, amellyel a karácsonyfa egészséges maradhat

Lehet, hogy még csak most állítottad fel a karácsonyfát, de ha már tűleveleket ejt, akkor ott gond lehet. Hogyan tehetünk a karácsonyfa tűlevél hullása ellen?

2022-09-28

Különleges programokkal vár a Fővárosi Állatkert a Kutatók éjszakáján

Hét előadással és interaktív bemutatókkal várják a városligeti intézmény szakemberei a látogatókat a Fővárosi Állatkertben a Kutatók éjszakáján 2022-ben is.

2022-11-11

Ezek a Márton-napi szokások és ezt ünnepeljük ma

Ma, november 11-én Szent Márton napját ünnepeljük, és mint sok ünnepünket, ezt is babonák, hagyományok és legendák övezik. Cikkünkben kiderül, mik is ezek valójában!

2022-10-18

Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Így védhetjük meg őket a hideg időben!

Hogyan csalogathatsz süniket a kertedbe, és védheted meg őket? Mutatunk sünicsalogató ételeket, dolgokat, és azt is, hogy hogyan építhetsz sünilakot egyszerűen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kemény héjúság

egyes vetőmagvak hátrányos tulajdonsága (gyakran előf. a hereféléknél). Kemény héjúnak... Tovább

immunizálás (védőoltás)

a fertőző betegségek megelőzésére, leküzdésére alkalmazott eljárás, amikor mesterségesen... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek