Ezeket vedd figyelembe a szélenergiával kapcsolatban, szélenergiát így válassz

hirdetes

Ezeket kell tudnod a szélenergiáról!

GE.
szélenergia

Vertikális szélgenerátor  

A vertikális szélgenerátor, olyan helyekre ajánlott ahol nincsen hely, valamint alternatíva normál szélgenerátor telepítésére. Szerencsére ezek a generátorok elhelyezhetőek, családi házak, raktárak, termelő üzemek tetőszerkezetébe, úgy, hogy a szomszédokat sem zavarja, mégis hasznosan tevékenykedik!
Ez a technológia lehetővé teszi a vidéki és városi környezetben való felhasználását. A vertikális szélgenerátor szerencsére nem függ a szélirányától, bárhonnan érkező szél forgathatja a szélturbinát. A halkabb működést, a különleges lapátok, valamint az alacsony fordulat teszi lehetővé.

Vertikális szélturbina háztetőn való telepítésnek sok előnyei vannak:

  • Egy nagyobb épület magassága eléri a 12 métert, itt alapból megtakarítható a 12méter oszlop anyag kiadás, ami bruttó 500.000 forint. Ezzel valamennyit spórolhatunk is.
  • hirdetes
  • A tető ferdesége felgyorsítja a szél sebességét, így 30 százalékkal nagyobb teljesítőképesség is elérhető.
  • Egyszerű a telepítés, valamint karbantartás.
  • Csendes munka.
  • Nem szükséges hozzá az engedély beszerzése.
  • Kellemes megjelenése

Érdemes megfontolni a szélgenerátor megfelelő kiépítését, háznak megfelelve persze. Egy szakember ilyenkor a segítségünkre lehet, aki tökéletesen képes feltérképezni a kihasználható helyeket, illetve az egyéni elképzeléseket is! 

Azonban, szakemberek óvva intenek minket attól, hogy rövid idővel számoljunk megtérülés szempontjából, hiszen egy ilyen szélgenerátornak a megtérülési ideje, nem ritkán 25-35 év is lehet. Természetesen szélgenerátortól és helyezkedéstől függően! 

hirdetes

Összegezve:

A szélgenerátor nagyszerűen működhet bizonyos háztartásokban, ám szakember segítségét mindenképp érdemes kérnünk, hiszen ő tudja nekünk pontosan megmondani, hogy melyik szélgenerátor lehet a tökéletes számunkra! 
Az időt illetően, mint megtérülés, pedig érdemes pesszimistán gondolkodnunk, hiszen hosszadalmas idő lehet, mire behozza a befektetett pénzt!
Továbbá, Magyarországi szempontból nem feltétlenül jó választás, kivéve, ha Magyarország északi részére tervezzük a szélgenerátor kialakítását!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-05-31

Mit ültessek júniusban?

A június egy nagyszerű hónap a magok és fiatal palánták elültetésére, hiszen ekkorra már mind a levegő, mind pedig a talaj hőmérséklete biztonságos számukra.

2022-04-11

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

Az Amerikában és Kanadában működő a Growmark és a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá. Ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-04-28

10 kitartó virág, amik jól tűrik a napsütést is

Nem minden kertésznek adatik meg, hogy tökéletes viszonyokat biztosíthasson növényei számára. Nálad nincsen árnyék? Válaszd ezeket a napsütéstűrő virágokat!

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-06-07

Ezekkel az olcsó módszerekkel tudod elűzni a csigákat!

Nem feltétlen kell drága vegyszereket alkalmaznunk a csigák és a kártevők elűzésére, ezekkel az olcsó és természetes praktikákkal elérhetjük a célunkat.

2022-03-30

Így készíts aromaterápiás gyertyákat házilag fillérekből

Néhány egyszerű hozzávalóval és lépéssel te is elkészítheted kedvenc illatgyertyáidat, méghozzá a bolti ár töredékéért! Lássuk, hogy mi mindenre lesz szükséged!

További cikkek ebben a témában


feliszapolódás

a folyók medrében, az öntözőcsatornákban, talajcsövekben, a műtárgyak víz alatti részein... Tovább

kukoricabetakarító gépek

a csöves kukorica betakarítása gépi úton v. csőtörő-fosztó géppel, v. gabonakombájnra... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Érdekességek Gazdaság Környezetvédelem Tudomány