notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Korszerűbb rackajuhtelep EU-támogatásból

Hirdetés

Korszerűbb rackajuhtelep EU-támogatásból

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 A Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával fejlesztették Bokor állattartó és tejtermék-előállító telepét, amely hazánk legnagyobb törzskönyvezett rackajuhállományának ad otthont. A beruházást az Európai Unió Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapja által társfinanszírozott támogatás segítette. A kivitelezés 2009-ben kezdődött, a nyertes projekt támogatásának összege több mint 83 millió forint volt.

Korszerűbb rackajuhtelep EU-támogatásból

Egyedülálló állattartó telep EU támogatásból

 

Magyarországon egyedülálló állattartó telep jött létre a Nógrád megyei Bokor községben, amihez egy fejőház, tejház és juhakolból átadása, valamint fejlett juhtartást támogató berendezések, így forgó platformos karusszel fejéstechnológia, híg és szálas trágyatárolási eszközök beszerzése is hozzájárult. A beruházást az Európai Unió Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapja által társfinanszírozott támogatás segítette. A kivitelezés 2009-ben kezdődött, a nyertes projekt támogatásának összege több mint 83 millió forint volt.

 

A legnagyobb racka juh állomány

Hirdetés
A telepen tartják hazánk legnagyobb, „A” törzskönyves gyimesi racka juhállományát, az állatok tejéből pedig juhtúrót, valamint juhsajtot állítanak elő. A tulajdonos cég 2011-ben öt termékére is elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. A korszerű és környezetbe illeszkedő állattartó telep a sajtüzemmel a térség egyik legjelentősebb foglalkoztatójává lépett elő. A cég kifejezetten mezőgazdasági és hagyományos élelmiszerek korszerű technikával történő előállításával foglalkozik. Mikrovállalkozásként teljesen önellátó, az ökológiai rendszerbe illeszkedő, bio jellegű termelést folytat olyan módon, hogy egyrészt a rendelkezésére álló mintegy 180 hektár saját tulajdonú és megközelítőleg 120 hektár bérelt területen részben mezőgazdasági takarmánytermékek előállíttatását végzi, másrészt biztosítja az állatállomány számára a megfelelő legelőterületeket.
Hirdetés
A sajtüzem teljesen önálló, zárt technológiás épületben helyezkedik el, beleértve az elsődleges hűtő és árutároló helyiségeket is. Az üzem a legmodernebb gépekkel és technológiával van felszerelve, amely lényegében a hagyományos sajtgyártás modern körülmények közötti megvalósítását jelenti.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
597 024
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
597 024
Közösség

bögölyök (Tabanidae)

a ->rovarok osztályának, a kétszárnyúak (Diptera) rendjének egyik családja. Melegkedvelő,... Tovább

földadó

alkalmazásának közgazd. célja, hogy elvonja a kedvező természeti adottság hatására... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 5.0

Állattenyésztés