Korszerűbb rackajuhtelep EU-támogatásból

hirdetes

Korszerűbb rackajuhtelep EU-támogatásból

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 A Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával fejlesztették Bokor állattartó és tejtermék-előállító telepét, amely hazánk legnagyobb törzskönyvezett rackajuhállományának ad otthont. A beruházást az Európai Unió Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapja által társfinanszírozott támogatás segítette. A kivitelezés 2009-ben kezdődött, a nyertes projekt támogatásának összege több mint 83 millió forint volt.

Korszerűbb rackajuhtelep EU-támogatásból

Egyedülálló állattartó telep EU támogatásból

 

Magyarországon egyedülálló állattartó telep jött létre a Nógrád megyei Bokor községben, amihez egy fejőház, tejház és juhakolból átadása, valamint fejlett juhtartást támogató berendezések, így forgó platformos karusszel fejéstechnológia, híg és szálas trágyatárolási eszközök beszerzése is hozzájárult. A beruházást az Európai Unió Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapja által társfinanszírozott támogatás segítette. A kivitelezés 2009-ben kezdődött, a nyertes projekt támogatásának összege több mint 83 millió forint volt.

 

A legnagyobb racka juh állomány

hirdetes
A telepen tartják hazánk legnagyobb, „A” törzskönyves gyimesi racka juhállományát, az állatok tejéből pedig juhtúrót, valamint juhsajtot állítanak elő. A tulajdonos cég 2011-ben öt termékére is elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. A korszerű és környezetbe illeszkedő állattartó telep a sajtüzemmel a térség egyik legjelentősebb foglalkoztatójává lépett elő. A cég kifejezetten mezőgazdasági és hagyományos élelmiszerek korszerű technikával történő előállításával foglalkozik. Mikrovállalkozásként teljesen önellátó, az ökológiai rendszerbe illeszkedő, bio jellegű termelést folytat olyan módon, hogy egyrészt a rendelkezésére álló mintegy 180 hektár saját tulajdonú és megközelítőleg 120 hektár bérelt területen részben mezőgazdasági takarmánytermékek előállíttatását végzi, másrészt biztosítja az állatállomány számára a megfelelő legelőterületeket.
hirdetes
A sajtüzem teljesen önálló, zárt technológiás épületben helyezkedik el, beleértve az elsődleges hűtő és árutároló helyiségeket is. Az üzem a legmodernebb gépekkel és technológiával van felszerelve, amely lényegében a hagyományos sajtgyártás modern körülmények közötti megvalósítását jelenti.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lárvanemzés

lárvakori (—>átalakulás) ->szűznemzéssel való szaporodás. A fejl. lárva ivaréretté... Tovább

virágazt

Több ->virágból álló, levél nélküli szaporító hajtásrendszer, a ->megtermékenyítést... Tovább

Tovább a lexikonra
Állattenyésztés