Esszencia olaj a rovarok ellen

Esszenciaolajakkal a levéltetvek, a szúnyogok és a rovarok ellen!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Rovarok ellen esszencia olajokkal

Biztosítsd otthonod a rovarok ellen

A legjobb védekezés a megelőzés. Rengeteg rovart és egyéb kártevőt tarthatsz távol életteredtől, ha megfelelő lépéseket teszel az ellen, hogy bejuthassanak otthonodba. Először is figyelj oda a ház vagy lakás tisztaságára. Rendszeresen vidd ki a szemetet, töröld fel a kiömlött italokat, ne várj sokáig a tányérok elmosásával, stb. Ne halogasd túl sokáig a porszívózást sem.

Tarts általános rendet, mindig minden kerüljön vissza a helyére használat után. Figyelj oda az újságpapírok tárolására – néhány rovar (például a csótányok) imádják a papír illatát. Ügyelj rá, hogy konyhád és fürdőszobád mindig száraz maradjon, amikor éppen nem használod őket. A nedves helyek kiváló körülményeket biztosítanak a kártevők számára a szaporodáshoz és a folyadékfelvételhez is.

Ne hagyd sokáig állni a vizet sehol otthonodban. A tűzifát legalább 6 méterre az házadtól tartsd, mert ezekben rengeteg rovar bújhat el. Tömíts be minden repedést, rést, különös tekintettel a szekrények, ágyak, és egyéb falhoz közeli bútorok mögötti rejtet zugokra. Az ablakokat, csöveket, szellőző nyílásokat, és kéményeket se hagyd ki. Persze hacsak nem szeretnéd magad hermetikusan elzárni a külvilágtól, lehetetlen lesz minden rovart kint tartani a fenti módszerekkel (habár jelentősen csökkentheted a bejutók számát).

Az igazán problémás részt a kert, az udvar, és más szabadtéri részek jelentik majd. Hogyan tarthatod távol őket természetes élőhelyüktől? A megoldást az esszencia olajok hordozzák magukban. A rovarok egyszerűen ki nem állhatják azokat az aromákat, amiket mi kellemes illatokként érzékelünk. Azonban bizonyos olajok hatásosabbak a többinél, ugyanis legtöbbjük nem csak illatos, hanem többféle hasznos tulajdonsággal (pl. gombaölő, fertőtlenítő, stb.) is rendelkezik – lássunk most néhányat ezek közül, a következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

alloxidum-nátrium-hatóanyagú gyomirtó szer

a ->szelektív hatású gyomirtó szerek csoportjába tartozik. A magról kelő egyszikű gyomokat... Tovább

hosszú távú ló (Stayer [e. stejer])

azoknak a többnyire szikár versenylovaknak az elnevezése, amelyek képességük maximumát a... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem