70 ingyenes program az 1. Essentia Artis tavaszi programsorozaton

9 művészeti ág és több mint 70 ingyenes program közül válogathatunk az Essentia Artis-on a Pesti Vigadóban

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A Pesti Vigadóban 9 művészeti ágból 70 alkotóval és több mint 70 ingyenes programmal várja az érdeklődőket az Essentia Artis kiállítás és programsorozat. Rengeteg koncert, filmvetítés, népművészeti divatbemutatók, táncház, izgalmas gyermekprogramok és tárlatvezetések közül válogathatunk március 2. és április 2. között.

essentia artis

Látogass el az Essentia Artis ingyenes programjaira!

Az Essentia Artis kiállítást és programsorozatot a 2022-ben végzett MMA művészeti ösztöndíjasai számára rendezi meg idén először az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet. 2023. március 2. és április 2. között több mint 70 ingyenes programmal készülnek a Pesti Vigadóban, ahol 9 művészeti ágból 70 alkotó kiállítását csodálhatjuk meg vagy vehetünk részt az izgalmas programokon. A koncertek és filmvetítések mellett, több gyermekprogram, táncház és még népművészeti divatbemutató is lesz. Itt összegyűjtöttem a programokat, hogy előre megtervezhessétek mely napokon látogatnátok el az Essentia Artisra!

1.    MÁRCIUS 8: Kvízdélután – Kapcsolódj!

Egyedi improvizációs kvízjátékkal várja a 6-12. osztályosokat március 8-án a Kapcsolódj! (Eureka Games) elnevezésű program, amely során a témát és a játékot maga a közönség adja.

2.    MÁRCIUS 9: Népművészeti divatbemutató

Hagyományos motívumrendszerből építkező művészek produkciói tekinthetők meg március 9-én Bartók Béla születésnapjának emlékére. Tamás Ildikó folklórkutató, Gyulai Natália ruhatervező, Domokos Dóra és Füstös Fanni ékszertervező, valamint Szűcs Beatrix designer, stylist együttműködése a rég múlt különlegességei hogyan válhatnának a modern világ természetes részévé. Vidák Anna nemezkészítő, Kiss Gabriella népi iparművész és Barsi Csaba népművész, népviselet kutató különleges népművészet ihlette divatbemutatójából ez ki is derül, majd a délutáni koncerten Csereklyei Andrea előadóművész Francis Poulenc dalait szólaltatja meg a rá jellemző drámai előadásmódban Bizják Dóra zongorakísértével.

Több zongora Bartók zongoraművet is meghallgathatunk Káel Norbert előadásában, Navratil Andrea népdalénekessel, az este pedig Berecz Mihály zongoraművészé.

3.    MÁRCIUS 11: Mozizás

Gelley Bálint animációs rendező invitálja a gyerekeket egy mozizásra, akik egy cserépkályhán keresztül Másváros varázslatos világába csöppenhetnek Kázmér és Kamilla nyomába eredve.

4.    MÁRCIUS 16-22: Csehov: Sirály című színműve


A Feledi Project március 16-án Csehov Sirály című színműve alapján készült táncelőadást mutatja be, majd március 22-én a Déryné Társulat előadásában látható a legendás költőről, Petőfi Sándorról szóló darab, amelyet eddig hatszáz alkalommal játszottak világszerte.


5.    MÁRCIUS 25: Bumberák Maja meséi

Bumberák Maja március 25-én mesékkel, játékokkal, hangszerekkel és varázslattal teli tarisznyáját hozza el a gyerekek számára.

6.    MÁRCIUS 29: tánc workshop és táncelőadás

Taba Benjámin táncművész élőzenés, könnyed improvizációs workshopján mindenkit vezet a ritmus, majd ezt egy táncbemutatóval koronázza meg.

Az Essentia Artis programjai ingyenesek, viszont mind regisztrációhoz kötött! A regisztrációt pedig ITT tudod elvégezni!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szállítólevegős permetezőgép

légáramlással megnövelt szállítóképességű ->permetezőgép, amely által a permetlé... Tovább

57/2006. (VIII. 4.) FVM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek