És még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

hirdetes

És még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

Puskás Rékka

Tetszettek a korábban bemutatott sziklakerti növények? Vagy szeretnél még további, a sziklakertbe kiültethető növényekről olvasni? Akkor jó helyen jársz, a sorozat harmadik részeként mutatok neked még 5 növényt, ami nem csak szereti a sziklakert által biztosított környezetet, de a látványuk téged is örömmel fog majd eltölteni!

Még 5 csodálatos sziklakerti növény

Sziklai ternye

Szokás még szirti ternyének is nevezni, ez egy roppant mutatós, alapvetően a sziklás helyoldalakon őshonos örökzöld évelő növény. Alapvetően alacsony termetű, formára bokros és rengeteg apró, sárga virágot hoz, áprilistól kezdődően. De miután elvirágzik is nagyon mutatós növény, egész télen lehet benne gyönyörködni. Ez egy könnyen gondozható, alapvetően igen igénytelen növény, melyet akár tűző napra is lehet ültetni, így sziklakertbe épp ideális választás.

Kövirózsa

Ezt a Kis-Ázsiából származó növényt szinte mindenki ismeri, tipikus sziklakerti dísznövény. Kerek, hegyes csúcsban végződő levelek jellemzik, melyek tőlevélrózsát alkotnak. Ez is egy igénytelen növény, könnyű gondozni, a világos, napos helyet és a tápanyagban gyér, homokos talajt kedveli.

hirdetes

Levendula

hirdetes

A levendula is egy igen ismert növény, mely nem csak jellegzetes színéről, hanem gyógynövényként való felhasználásáról is híres. Ezt a növényt is igen könnyű gondozni, télálló, így hazánkban is remekül érzi magát. Alapvetően a napos, de szélvédett helyet kedveli, a talajra nem érzékeny, csak arra, hogy az lazább szerkezetű és jó vízáteresztő képeséggel rendelkezzen. Azon túl, hogy gyönyörű látványt nyújt, számos különböző módon lehet felhasználni is.

Örökzöld zabfű

Ez a növény egy nagyjából fél méter magasra növő díszfű, alapvetően a mediterrán tájakon őshonos. A virágai még a fűszálainál is magasabbra törnek, akár egy méteres magasságba, és a nyár első felében lehet bennük gyönyörködni. Mivel bokros növekedésű és szép színekkel rendelkező növény, ideális választás a sziklakertbe.

Henye boróka

Kúszóborókának is szokták nevezni, és Észak-Amerikában, valamint Kanadában őshonos. Ez az örökzöld növény alacsony termetű és terülő növekedésű borókafaj, akár 2-3 méter hosszúra is megnő. Hajtásait tűlevelek és pikkelyek alkotják, legtöbbször kékezzöld színűek. A termése egy hamvas, kék színű tobozbogyó. Könnyű gondozni, alapvetően a fényes, világos helyet kedveli, valamint a jó vízáteresztő képességű talajt, bár szinte bármelyik típusban elél. Jól bírja a szárazságot is, azonban a telepítést követően és a nyári hőségben érdemes rendszeresen öntözni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-06-22

Figyelj oda a locsolásra – szuper ötletek a nyári öntözéshez

A nyár beköszöntével növényeinknek nagyobb szüksége lesz a számukra megfelelő vízmennyiségre. Most szuper ötleteket mutatunk, hogyan öntözd növényeidet!

2021-06-20

A népszerű nyári évelő – bemutatkozik a léggömbvirág

A léggömbvirág kedvelt évelő növény, hazánkban hívják még hírharangnak, valamint ballonnövénynek is. Remek dísze lehet kertednek, ismerd meg Te is!

2021-06-18

A fákat körülölelő növény – ismerd meg a kerti sarkantyúkát

A kerti sarkantyúka népszerű gyógynövény, mely piros vagy narancssárgás szépségével könnyedén körülöleli a fákat, növényeket. Most ismerd meg őt Te is!

2021-06-21

Szuper füzények – ismerd meg Te is ezt a két elterjedt fajt

A füzény megközelítőleg 30 – 35 fajt tudhat magáénak – ezek közül a legtöbb fűféle, nem csak egyévesek, de évelő növények is. Ismerj meg most Te is kettőt!

2021-06-02

Hogyan érdemes támrendszert készíteni növényeink számára? Most segítünk!

A jó időben növényeink már gyors fejlődésbe kezdtek, van ugyanakkor néhány, akiknél elkél majd a segítség - támrendszerrel. Mutatom, hogyan kivitelezd.

2021-06-19

A krizantém gondozása – ezeket az aranyszabályokat érdemes betartanod

Szeretnél Te is meseszép krizantémot kertedben? Mostani cikkünkbe elmondjuk a krizantém nevelés aranyszabályait, ezeket Neked is érdemes betartanod!

2021-06-07

Mire figyelj oda virágoskertedben júniusban?

A jó időben nem csak veteményeseinkre, de virágágyasainkra is megfelelően oda kell figyelni. Mutatjuk, miket érdemes szem előtt tartanod júniusban kertedben!

2021-06-15

Kertjeink kimagasló szépségei – ismerd meg Te is a díszhagymákat

A díszhagymák kertjeink olyan elterjedt növényei, amiket egyáltalán nem haszonnövényként ültetünk, mégis, lila „labdáikkal” remekül mutatnak területeinken.

További cikkek ebben a témában


kiegészítő talajművelő gépek

a talajművelés alapvető művelete a szántás, eszköze az eke; a szántott talaj további... Tovább

Nagykõrösi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Nagykõrös Kecskeméti út. 17. 2750 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert növény