És még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

hirdetes

És még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

Puskás Rékka

Tetszettek a korábban bemutatott sziklakerti növények? Vagy szeretnél még további, a sziklakertbe kiültethető növényekről olvasni? Akkor jó helyen jársz, a sorozat harmadik részeként mutatok neked még 5 növényt, ami nem csak szereti a sziklakert által biztosított környezetet, de a látványuk téged is örömmel fog majd eltölteni!

Még 5 csodálatos sziklakerti növény

Sziklai ternye

Szokás még szirti ternyének is nevezni, ez egy roppant mutatós, alapvetően a sziklás helyoldalakon őshonos örökzöld évelő növény. Alapvetően alacsony termetű, formára bokros és rengeteg apró, sárga virágot hoz, áprilistól kezdődően. De miután elvirágzik is nagyon mutatós növény, egész télen lehet benne gyönyörködni. Ez egy könnyen gondozható, alapvetően igen igénytelen növény, melyet akár tűző napra is lehet ültetni, így sziklakertbe épp ideális választás.

Kövirózsa

Ezt a Kis-Ázsiából származó növényt szinte mindenki ismeri, tipikus sziklakerti dísznövény. Kerek, hegyes csúcsban végződő levelek jellemzik, melyek tőlevélrózsát alkotnak. Ez is egy igénytelen növény, könnyű gondozni, a világos, napos helyet és a tápanyagban gyér, homokos talajt kedveli.

hirdetes

Levendula

hirdetes

A levendula is egy igen ismert növény, mely nem csak jellegzetes színéről, hanem gyógynövényként való felhasználásáról is híres. Ezt a növényt is igen könnyű gondozni, télálló, így hazánkban is remekül érzi magát. Alapvetően a napos, de szélvédett helyet kedveli, a talajra nem érzékeny, csak arra, hogy az lazább szerkezetű és jó vízáteresztő képeséggel rendelkezzen. Azon túl, hogy gyönyörű látványt nyújt, számos különböző módon lehet felhasználni is.

Örökzöld zabfű

Ez a növény egy nagyjából fél méter magasra növő díszfű, alapvetően a mediterrán tájakon őshonos. A virágai még a fűszálainál is magasabbra törnek, akár egy méteres magasságba, és a nyár első felében lehet bennük gyönyörködni. Mivel bokros növekedésű és szép színekkel rendelkező növény, ideális választás a sziklakertbe.

Henye boróka

Kúszóborókának is szokták nevezni, és Észak-Amerikában, valamint Kanadában őshonos. Ez az örökzöld növény alacsony termetű és terülő növekedésű borókafaj, akár 2-3 méter hosszúra is megnő. Hajtásait tűlevelek és pikkelyek alkotják, legtöbbször kékezzöld színűek. A termése egy hamvas, kék színű tobozbogyó. Könnyű gondozni, alapvetően a fényes, világos helyet kedveli, valamint a jó vízáteresztő képességű talajt, bár szinte bármelyik típusban elél. Jól bírja a szárazságot is, azonban a telepítést követően és a nyári hőségben érdemes rendszeresen öntözni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Darázsfészket találtál a kertben? – Mutatjuk mit kell tenned a darázsfészekkel!

A darázsfajokat nem fenyegeti az eltűnés veszélye, ugyanakkor a fullánkosokat akkor is vétek írtani. De mit kell tenni, ha darázsfészket találunk a ház körül?

2022-06-29

Ezért kellene mindig szódabikarbónát használnod a kertben is!

Ismerd meg a szódabikarbóna kevésbé ismert, ám legalább ennyire jótékony hatásait! 3 tuti tipp, amivel a szódabikarbónával csodát művelhetsz a kertben!

További cikkek ebben a témában


kaloda

nagyobb állatok rögzítésére szolgáló, fa- v. vasrudakból készített, az állatot... Tovább

biogén elemek

a sejteket felépítő, azok életfolyamataiban részt vevő elemek. Az elsődleges b. a hidrogén... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert növény