És még 5 sziklakerti növény, amit egyenesen imádni fogsz!

hirdetes

Még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

Puskás Rékka, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Tetszettek a korábban bemutatott sziklakerti növények? Vagy szeretnél még további, a sziklakertbe kiültethető növényekről olvasni? Akkor jó helyen jársz, a sorozat harmadik részeként mutatok neked még 5 növényt, ami nem csak szereti a sziklakert által biztosított környezetet, de a látványuk téged is örömmel fog majd eltölteni!

Még 5 csodálatos sziklakerti növény

Sziklai ternye

Szokás még szirti ternyének is nevezni, ez egy roppant mutatós, alapvetően a sziklás helyoldalakon őshonos örökzöld évelő növény. Alapvetően alacsony termetű, formára bokros és rengeteg apró, sárga virágot hoz, áprilistól kezdődően. De miután elvirágzik is nagyon mutatós növény, egész télen lehet benne gyönyörködni. Ez egy könnyen gondozható, alapvetően igen igénytelen növény, melyet akár tűző napra is lehet ültetni, így sziklakertbe épp ideális választás.

Kövirózsa

Ezt a Kis-Ázsiából származó növényt szinte mindenki ismeri, tipikus sziklakerti dísznövény. Kerek, hegyes csúcsban végződő levelek jellemzik, melyek tőlevélrózsát alkotnak. Ez is egy igénytelen növény, könnyű gondozni, a világos, napos helyet és a tápanyagban gyér, homokos talajt kedveli.

hirdetes

Levendula

hirdetes

A levendula is egy igen ismert növény, mely nem csak jellegzetes színéről, hanem gyógynövényként való felhasználásáról is híres. Ezt a növényt is igen könnyű gondozni, télálló, így hazánkban is remekül érzi magát. Alapvetően a napos, de szélvédett helyet kedveli, a talajra nem érzékeny, csak arra, hogy az lazább szerkezetű és jó vízáteresztő képeséggel rendelkezzen. Azon túl, hogy gyönyörű látványt nyújt, számos különböző módon lehet felhasználni is.

Örökzöld zabfű

Ez a növény egy nagyjából fél méter magasra növő díszfű, alapvetően a mediterrán tájakon őshonos. A virágai még a fűszálainál is magasabbra törnek, akár egy méteres magasságba, és a nyár első felében lehet bennük gyönyörködni. Mivel bokros növekedésű és szép színekkel rendelkező növény, ideális választás a sziklakertbe.

Henye boróka

Kúszóborókának is szokták nevezni, és Észak-Amerikában, valamint Kanadában őshonos. Ez az örökzöld növény alacsony termetű és terülő növekedésű borókafaj, akár 2-3 méter hosszúra is megnő. Hajtásait tűlevelek és pikkelyek alkotják, legtöbbször kékezzöld színűek. A termése egy hamvas, kék színű tobozbogyó. Könnyű gondozni, alapvetően a fényes, világos helyet kedveli, valamint a jó vízáteresztő képességű talajt, bár szinte bármelyik típusban elél. Jól bírja a szárazságot is, azonban a telepítést követően és a nyári hőségben érdemes rendszeresen öntözni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-01-30

Farkasalma gondozási útmutató: Ismerd meg a farkasalma termesztését és gondozását

Ha feltűnő növényt keresel, próbáld ki a farkasalmát. A növény egy fás szárú szőlő, amely ívelt pipa alakú virágokat és nagy, szív alakú leveleket hoz.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

foszfor körforgása

a talajalkotó kőzetek szervetlen foszforvegyületeket is tartalmaznak, amit a víz számos más... Tovább

biológiai produkció

az ökológiai rendszerekben végbemenő szervesanyag-termelés. A növények... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert