És még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

hirdetes

És még 5 sziklakerti növény, amit imádni fogsz!

Puskás Rékka

Tetszettek a korábban bemutatott sziklakerti növények? Vagy szeretnél még további, a sziklakertbe kiültethető növényekről olvasni? Akkor jó helyen jársz, a sorozat harmadik részeként mutatok neked még 5 növényt, ami nem csak szereti a sziklakert által biztosított környezetet, de a látványuk téged is örömmel fog majd eltölteni!

Még 5 csodálatos sziklakerti növény

Sziklai ternye

Szokás még szirti ternyének is nevezni, ez egy roppant mutatós, alapvetően a sziklás helyoldalakon őshonos örökzöld évelő növény. Alapvetően alacsony termetű, formára bokros és rengeteg apró, sárga virágot hoz, áprilistól kezdődően. De miután elvirágzik is nagyon mutatós növény, egész télen lehet benne gyönyörködni. Ez egy könnyen gondozható, alapvetően igen igénytelen növény, melyet akár tűző napra is lehet ültetni, így sziklakertbe épp ideális választás.

Kövirózsa

Ezt a Kis-Ázsiából származó növényt szinte mindenki ismeri, tipikus sziklakerti dísznövény. Kerek, hegyes csúcsban végződő levelek jellemzik, melyek tőlevélrózsát alkotnak. Ez is egy igénytelen növény, könnyű gondozni, a világos, napos helyet és a tápanyagban gyér, homokos talajt kedveli.

hirdetes

Levendula

hirdetes

A levendula is egy igen ismert növény, mely nem csak jellegzetes színéről, hanem gyógynövényként való felhasználásáról is híres. Ezt a növényt is igen könnyű gondozni, télálló, így hazánkban is remekül érzi magát. Alapvetően a napos, de szélvédett helyet kedveli, a talajra nem érzékeny, csak arra, hogy az lazább szerkezetű és jó vízáteresztő képeséggel rendelkezzen. Azon túl, hogy gyönyörű látványt nyújt, számos különböző módon lehet felhasználni is.

Örökzöld zabfű

Ez a növény egy nagyjából fél méter magasra növő díszfű, alapvetően a mediterrán tájakon őshonos. A virágai még a fűszálainál is magasabbra törnek, akár egy méteres magasságba, és a nyár első felében lehet bennük gyönyörködni. Mivel bokros növekedésű és szép színekkel rendelkező növény, ideális választás a sziklakertbe.

Henye boróka

Kúszóborókának is szokták nevezni, és Észak-Amerikában, valamint Kanadában őshonos. Ez az örökzöld növény alacsony termetű és terülő növekedésű borókafaj, akár 2-3 méter hosszúra is megnő. Hajtásait tűlevelek és pikkelyek alkotják, legtöbbször kékezzöld színűek. A termése egy hamvas, kék színű tobozbogyó. Könnyű gondozni, alapvetően a fényes, világos helyet kedveli, valamint a jó vízáteresztő képességű talajt, bár szinte bármelyik típusban elél. Jól bírja a szárazságot is, azonban a telepítést követően és a nyári hőségben érdemes rendszeresen öntözni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-10-26

Érkezik a hűvös időszak – ezeket ne felejtsd el kerti tavad kapcsán

A kerti tavak rendkívül dekoratív pontjai egy kertnek. Mégis, amennyiben szeretnénk, hogy jövőre is környezetünk ékköve maradjon, ezekre érdemes figyelni.

2021-10-27

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

2021-10-01

Teendők a kertben – ezek várnak októberben

Októberben sem áll meg az élet kertünkben, lássuk mit kell ilyenkor feltétlenül elvégezni, ezeket ne felejtsd el semmiképpen sem a hónapban.

2021-10-04

Október a konyhakertben – ezeket érdemes még ilyenkor elvetni

Októberben sem érdemes lemondani a növények termesztéséről, ugyanis akadnak még közülük olyan darabok, melyek ebben a hónapban képesek megfelelően fejlődni.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-10-26

Elérkezett az ősz – íme, a legjobb sütnivaló tökök

A házi kertészkedés elterjedésével és a zöldségárusok feltörekvő népességével sokféle ehető tök vált elérhetővé bárki számára - most ismerd meg őket Te is.

2021-10-04

Nem mindegy, hogyan ülteted el gyümölcsfáid – így készítsd elő számukra a talajt!

Az őszi időszak tökéletes a gyümölcsfák ültetésére – mégsem mindegy, hogyan készítjük elő a talajt számukra… Mostani cikkünkben ugyanakkor segítünk!

2021-10-26

Varázsolj Te is isteni illatot lakásodba – ezek a növények lesznek segítségedre

Az emberek előszeretettel telepítenek lakásukba növényeket, különböző okból. Mostani cikkünkben ismerd meg Te is ezeket a szuper, illatos kúszónövényeket.

További cikkek ebben a témában


varas szájfájás (fertőző hólyagos bőrgyulladás)

juhok és kecskék, főként az ajkak és az orrnyílások környékén, ritkábban a lábvégek... Tovább

májusi morzsolt

a légszáraz (kb. 14% víztartalmú) szemes kukorica kereskedelmi elnevezése volt. Régebben ui. a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert növény