Ilyen a tökéletes előkert

Tippek a csodaszép előkertért

Szélesi Ferenc
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ezt tedd azért, hogy szép legyen az előkerted

A tökéletes előkert kialakítása

A kert elrendezése szavak nélkül kell, hogy vezesse az embereket. Amikor látogatók érkeznek a házhoz, az előkert kell, hogy megmutassa nekik az utat az ajtódig. Ezt a legegyszerűbbel egy letisztult ösvénnyel teheted meg, és néhány olyan elemmel, amik a bejárathoz vezetik az embereket. Például két nagy cserép az ajtó mellett igen csalogató hatású lehet.

                           

A szerkezet megalapozásakor vedd figyelembe a házat és az ablakokat. A magasabb növények az ablakok közé, az alacsonyabbak pedig azok elé kerüljenek. Próbáld kiemelni otthonod külső mintáit ahelyett, hogy ellenük dolgoznál. A ház mintáit követve nem is feltétlenül kell majd sajátot kitalálni, hiszen ezeket végigviheted előkerted többi részén is. Ügyelj az ültetett növények közötti térközökre is, hogy mindenütt egységesek maradjanak.

                           

Többek között azért is éri meg mellőzni minden szokatlan cicomát a ház előkertjéből, mert meglehet, hogy X év múlva el szeretnéd majd adni korábbi otthonodat. Gondolj csak bele, hogy Te mit szeretnél látni egy kiszemelt ház előkertjében – amit nem, azt nem érdemes sajátodban sem elhelyezni. Ez egyszerű logika. Egy előkert attól lesz hívogató, hogy megfelelően karbantartják és vigyáznak rá.

                           

Javasolt növények az előkertbe

Amikor az előkertbe keresel növényeket, akkor ügyelj rá, hogy lehetőleg egészítsék ki a kert szerkezetét, és hogy ne igényeljenek túl sok törődést. A lényeg, hogy tartósak legyenek, nem feltétlenül pompásak.

                           

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-11

Ültessük el MOST a nyáron virágzó cserjéket!

Április és május a tökéletes időszak a nyáron virágzó cserjék ültetéséhez, ezért most kertészünk elhozta nektek a legjobb tanácsokat, tippeket a nyári cserjékhez!

2024-04-10

Ültessünk sarkantyúkát április közepén ezekkel a tanácsokkal

Ültessünk sarkantyúkát április közepén ezekkel a tanácsokkal. Fogadjátok meg kertészünk tanácsait a sarkantyúka ültetésével és gondozásával kapcsolatban!

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

2024-04-10

Itt az eredmény: ez a magyarok kedvenc dísznövénye

Itt a magyarok kedvenc dísznövénye, nézzük meg, melyik az és miért éppen ez a növény oly sok ember kedvence:

2024-04-15

Ültesd el együtt a hagymát és a répát, elmondom miért

A hagyma és a répa remek társnövényei egymásnak, elmondom nektek miért érdemes őket egymás mellé ültetni a kertben. Ezek után biztos ti is így fogjátok csinálni!

2024-04-05

Vessünk borsót április közepén, úgy, mint a profik

Szeretnéd te is magadnak termeszteni a borsót? Akkor mutatjuk, hogyan vesd el és termeszd, mint a profik! Tippek, trükkök és tanácsok az Agrároldal segítségével.

2024-04-09

Málnatermesztés mesterfokon - ezekre figyelj oda egy kertész szerint

A málnatermesztés nem ördöngösség, de vannak bizonyos tippek és praktikák, amiket neked is be kell tartanod, mutatjuk egy kertész tanácsival, hogy mire figyelj.

2024-04-09

Egy citrus hibrid, melyet már kaphatunk itthon, és akár kertben is jól érezheti magát

Fedezd fel a limequat egzotikus ízét és dekoratív külsejét! Ismerd meg a gondozás titkait, és élvezd a frissítő termést egy kertész tanácsaival és tippjeivel.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Amandha (KX 2385)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A címerhányás ideje közepes, a kalászkapelyva gyengén... Tovább

halászat

a mg. egyik sajátos ága, amely magába foglalja a halak és más víziállatok tartását,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert