Elkészült a Tiszántúl legkorszerűbb sertésszaporító telepe,nádudvar, 2 milliárdos beruházás

hirdetes

Elkészült a Tiszántúl legkorszerűbb sertésszaporító telepe

Kiszner Klaudia
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Szerdán elkészült a nádudvari sertésszaporító telep a HAGE hajdúsági Agráripari Zrt., ami mintegy háromezer disznót tart el és közel 2 milliárd forintba került.  Az átadáson részt vett Bodó Sándor, a Fideszes országgyűlési képviselője, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke és Kovács Lajos a HAGE Zrt. igazgatósági elnöke.

sertés szaporító telep

 A beruházás második lépése

A sertés telep átadása az első lépés annak a 4, 35 milliárd forintos beruházásnak, amiből 1,53 milliárd forintot a pályázat útján nyertek el az Új Magyar Vidékfejlesztési Program során - tette hozzá Kovács Lajos. Ezen kívül szóvá tette azt is, hogy a második várható lépés egy tenyészkoca süldő és vágósertés nevelő- hizlaló telep kialakítása lesz a Hegedűs-tanyán a jövő év március végéig.

Átadáson felhangzott nyitóbeszédek 

hirdetes
Beszéde során örömmel fejtette ki, hogy a sertésállomány csökkenésének megakadályozásában a kormányzat készülő agrárstratégiája is szerepet vállal, a mostani alig 3 milliós sertés számot lényegesen nagyobbra szeretnénk növelni a gazdákkal.  „Hiszen az új agrárstratégia hozzájárul a hazai és külföldi piacok bővüléséhez, az élelmiszerbiztonság javulásához, s ahhoz, hogy a magyar termelőket ne sújtsák szigorúbb termelési feltételek, mint uniós társaikat.”
hirdetes
A HAGE igazgatója Csirkés László az átadáson felszólalva elmondta, hogy a társaság nem régiben hozott stratégiai döntése szerint az új sertéstelepek építésével csökkentik az önköltséget és növelik a hatékonyságot.
„a 3.000 kocás, évente 90.000 malacot előállító molnártagi telep a hollandiai TOPIGS tenyésztő szervezettel együttműködve magas genetikai értékű alaptenyészetként fog működni”- hozzátette Csirkés László.
 
 

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

karbonsavak

elsőrendű alkoholok, ill. aldehidek oxidációs termékei, jellemzőjük a karboxilcsoport... Tovább

Debreceni Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Debrecen Kossuth u. 12-14. 4024 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Állatorvos