Magyaroszág elhagyatott kastélyok

hirdetes

Fedezd fel velünk Magyarország legszebb elhagyatott kastélyait és kúriáit, amiket az elmúlt évtizedekben hagytak ránk!

ZH

A 18-19.században rengeteg kastély és kúria épült Magyarországon, amelyek mára már elhagyatott állapotban rejtőznek hazánk legszebb vidékein! Fedezd fel velünk a régmúlt kincseit, ismerkedj meg a legszebb és legérdekesebb elhagyatott kastélyokkal kúriákkal vagy éppen hotelekkel, amiket egy hétvégi kirándulás alkalmával meg is látogathattok!

elhagyatott kastélyok

Elhagyatott villák Budapesten


Lehet, hogy fogalmunk sincs róla mégis minden reggel egy meséből megvalósult villa mellett mehetünk el munkába menet, ami mára már elhagyatottan áll, és nem is gondolnád, hogy ilyen elhagyatott villa van Budapesten, amik az átláthatatlanná szövődött növényfalak mögött bujkálnak.


Nyisd meg a Google Maps-et és mentsd el a következő helyeket!

1.    Zichy-kastély

A 19. században kastéllyá alakított ki a barokk épületet, amit a 3. kerületi Kiscelli utcában találhatunk, azonban ma már múzeumként üzemel és a Budapesti Történeti Múzeum - Kiscelli Múzeum várostörténeti és képzőművészeti tárlatait nézhetjük meg a kastélyon belül.

#https://www.instagram.com/p/Cfg7HgVIg3V/# 


2.    Sorg-villa

Leányfalun találhatjuk az egykori Sorg-villát, ami mára már ugyan nem tátong az ürességtől, de báját még mindig őrzi a bajor stílusú kastély, ami időközben esküvői rendezvény helyszínné alakult át.

hirdetes


3.    Sacelláry-kastély és Törley-Kastély

Sacelláry-kastély is már rendezvény helyszínként üzemel Budafokon, azonban az Anna utcában egy másik kastélyt is találhatunk, amit még a 19. századból hagytak ránk, ez pedig nem más, mint a Törley-kastély, ahol Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet működik.4.    Teleki-Tisza-kastély


Ha Nagykovácsi felé vesszük az irányt, a Kossuth utcában találhatjuk a Teleki-Tisza-kastélyt, ami még az 1840-es években épült, és azóta számtalan tisztséget betöltött, volt iskola, kollégium, nemzetőrségi szállás is. Nem csak a kastély, de a környezete is csodálatos, átszeli az Ördögárok-patak a parkját, amely a Nagykovácsi-medencéből ered, és a Dunába torkollik.

hirdetes


5.    Esterházy kúria


Az Esterházyak sok mindent hagytak maguk után, nincs ez másképp Győr-Moson-Sopron megyében se, Gyömöre-Ilonkapusztán például tényleg elhagyatva találkozhatunk az egykori kúriával.


6.    Zierer kastély


Ha Vas mégyében jársz, akkor bizony sok szépet felfedezhetsz és köztük lehet akár a Mikosd kastély is! Valamikor gyönyörű, romantikus stílusú főúri kastély volt,amiből mára csak az enyészet romantikája maradt7.    Hoyos-kastély


Somogy megyében, Ladon található a Hoyos-kastély, aminek romos állapota tényleg elég elszomorító, azonban annál érdekesebb. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


sav-bázis folyamat

a ->kémiai folyamatoknak egyik alapvető típusa; —>sav és ->bázis között végbemenő... Tovább

exon

a DNS-nek (dezoxiribonukleinsav) az a szakasza, amely egy adott fehérje... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek