Az Élet bölcsője Erdélyben található- hogyan lehet megközelíteni az Élet bölcsője nevű helyet Erdélyben?

Az Élet bölcsője Erdélyben található- ezt látnod kell neked is

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor bevallhatjuk, hogy Erdélynél nem sok szebb hely van a világon. A szívünk egy darabkája mindig Erdélybe fog vágyni, hiszen még mindig azt érezzük, hogy a miénk, és van is egy kis igazunk az ügyben. Annyira sok szép hely van itt, még az Élet bölcsőjét is itt találhatjuk. Most ezt a nagyon különleges helyet mutatjuk be nektek. 

Élet bölcsője Erdélyben hol van?

Hol található az Élet bölcsője?

Az Élet bölcsőjét a Kudzsiri-havasokban, a Ponorics réten találjuk (románul Fundatura Ponorului néven találod meg ezt a teret). Ha erre jársz, arra fel kell készülnöd, hogy csodaszép látvány vár majd, mindenféle modern világra jellemző dolog, bolt, büfé illemhelyiség, áram, na meg persze térerő nélkül. Tehát ne az Éles bölcsőjének meglátogatásával egy időben tervezd a legfontosabb üzleti megbeszélés lebonyolítását. Egyébként Erdélyben sok helyen nincsen térerő, a hegyekben ez megszokott dolog, tehát előre szólj a családnak, hogy nem azért nem vagy elérhető, mert haldokolsz, hanem azért, mert a világ egyik legszebb helyét fedezed fel éppen. De hát ide nem is telefonálni kell jönni, hanem gyönyörködni, felfrissüllni, friss levegőt szívni, és lelassulni, együtt lélegezni a természettel, hagyni, hogy a táj kicsit beszippantson, és elfelejtsd a stresszes mindennapokat, ez a telefonon csüngve nem is lenne lehetséges.

Miért hívják az Élet bölcsőjének?

Erdély tele van mesésebbnél mesésebb helyekkel, szebbnél szebb tájakkal, miért pont ezt a helyet nevezték el az Élet bölcsőjének? A hely neve arra utal, hogy nincsenek itt modern dolgot, mégis minden olyan fontos, alapvető szükséglet megtalálható, amire szüksége lehet az embernek ahhoz, hogy éljen. Egy valóságos csoda hely, amit ha egyszer valaki felkeres, az élete végéig emlékezni fog rá. Nemcsak a látványra, hanem az érzésre is, ami a helyen tartózkodva magával ragadj az embert. Erre a helyre még út sem vezet, mármint olyan, amit mi magunk is útnak nevezünk, ami aszfaltozott, és táblákkal jelzik. Szerencsére a helyiek jól ismerik ezt a környéket, lovaskocsival, traktorral, vagy gyalogosan könnyedén ide lehet találni. Ha megnézed ezt a videót, te is megérted, hogy miért nevezik ezt a helyet az Élet bölcsőjének.

Erdély látnivalói

Erdély egyébként csodálatos, nem csak ez az egy mesésé hely van itt, hanem gyakorlatilag kifogyhatatlan listát lehetne írni a felfedezendő helyekről. A Gyilkos-tó, a Parajdi Sóbánya, a Székelykő, Madarasi Hargita, hogy csak a legismertebbeket emeljük ki, de ITT részletes leírást is találtuk róluk, na meg a többi varázslatos erdélyi látnivalóról is, amit érdemes megnézni egy kisebb vagy inkább nagyobb kirándulás alkalmával. És hogy ne csak a szép helyekről legyen szó, hanem azt is lássátok, hogy a mi Erdélyünk mennyire különleges hely, olvassátok el ezt a 10 érdekes tényt is róla.  
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Jupiter

Burgonya Cél: chips célfajta Leírás:A növény magas, átmeneti típust képez a szár- és... Tovább

fényszáj (szutyak, plánum nasolabiale)

szm.-n az orrnyílások és a felső ajak egybeolvadt tájéka. A rajta levő foltok, barázdák... Tovább

Tovább a lexikonra
Ünnep