Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak, így gyászolnak az elefántok

hirdetes

Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak

VN
Elefánt gyász folyamat

Így gyászolnak az elefántok

Tanulmányuk a Royal Society Open Science folyóiratban jelent meg a napokban: a YouTube felületén talált videókat elemezték, ahhoz hogy megértsék az ázsiai elefántok gyászának folyamatát. ha megnézitek ezeket a videóókat, ti is láthatjátok, hogy az elefántok valóban gyászolnak: olyan reakciókat mutatnak, mint az érintés és a tetem fölötti őrködés, szaglászás, érintések, valamint a tetem lökdösése, rúgása és rázása. Egy másik gyakori reakció a halálra a zajkeltés volt. De virrasztás is megfigyelhető volt a gyászfolyamat részeként. Egyértelmű, hogy az elefántokat megérinti a halál. Olyan eseteket is találtak, ahol felnőtt nőstények – feltehetően az anyák – az elpusztult borjaik testét az ormányuk segítségével cipelték, ami elég megdöbbentő, és egyben megható. Phyllis Lee, a skóciai University of Stirling elefántkutatója, látta, ahogyen egy elefánt egy teljes napon át cipeli halott borját az agyarain tartva.

hirdetes

 

Más állatok is gyászolnak?

hirdetes

Az elefántok gyásza nem egyedi, az állatvilágban már többször megfigyeltek hasonló jelenségeket, de az egyedi eredményhez vezet, hogy ki tudjuk jelenteni: az elefántok esetében is jelen van a veszteség érzése. Mindez nem teljesen újszerű felfedezés az állatvilágban. A kutatók láttak már majmokat, amint elhunyt csecsemőket tartottak a kezükben. Korábbi tanulmányokban a bálnáknál, valamint a delfineknél figyelték meg, hogy a hátukon viszik a halott borjaikat, vagy felnyomják őket a víz felszínére. Megható, hogy az állatvilág hogyan éli meg a gyászt, a veszteséget. A kutatások arra is kitérnek, hogy az elefántok nem azért viszik az ormányukon a halott borjakat, mert ragaszkodnak, ők tudatában vannak annak, hogy valami megváltozott, hiszen a természetes az, hogy a borjak a lábukon vonulnak a csordával, ez egy rendhagyó közlekedési formula.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-15

A bor készítése életveszélyes- erre mindenki figyeljen oda!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Mutatjuk pontosan mikor és mire kell figyelni a borkészítés közben!

2022-07-04

Ismerd meg a különleges Hegyestűt

Ha Balatonon a Káli-medencénél jártok, érdemes elmenni és a Hegyestűhöz, ami egy vulkán volt régen, ma pedig egy igazi különlegességnek számít. A kilátás a hegyről páratlan!

2022-04-13

Ezeket kell tudnod a szélenergiáról!

Sokan vagyunk, akik próbálnának környezetkímélőbb lehetőséget találni az energia előállításával kapcsolatban. Ezeket tudnod kell a szélenergiáról, mielőtt beruházol rá!

2022-03-30

Így készíts aromaterápiás gyertyákat házilag fillérekből

Néhány egyszerű hozzávalóval és lépéssel te is elkészítheted kedvenc illatgyertyáidat, méghozzá a bolti ár töredékéért! Lássuk, hogy mi mindenre lesz szükséged!

2022-04-11

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

Az Amerikában és Kanadában működő a Growmark és a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá. Ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

További cikkek ebben a témában


baromfi fertőző gége- és légcsőgyulladása

főként növendék és felnőtt tyúkok — többnyire súlyos gége-, légcső-, orr-,... Tovább

hónyomás

az 1 cm magas hóréteg tömege 1 m2-en kb. 1 kg; ennyivel "nyomja" a talajt. Szokásos... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés Érdekességek Tudomány