Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak, így gyászolnak az elefántok

Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A természet annyi csodálatos dolgot rejt magában. Néha te is meglepődsz, hogy hogy lehet ilyen szép a világ, hogyan élednek újjá, virágoznak ki tavasszal a fák, hogyan tudnak az állatok ilyen tudatosan viselkedni, bizonyos fajok hogyan lehetnek ilyen nagy mesterei a túlélésnek, vadászatnak, vagy bármi másnak? Akkor ez a videó is tetszeni fog: kutatások során készült YouTube videókat mutatunk nektek, ami bemutatja hogyan gyászolnak az elefántok. Nagyon megható!

Elefánt gyász folyamat

Az elefántok érzései

Nagyszabású kutatást folytattak le, amiben az afrikai elefántokat figyelték meg. Már régebben is megfigyelték, hogy különös módon gyászolnak: többször is felkeresik, megérintik elhunyt társaik holttestét. Azonban a feltételezések szerint az ázsiai elefántok esetében ez teljesen máshogyan is működhet. Elefánt és elefánt között is van különbség, ugyanúgy, ahogyan mi emberek sem vagyunk egyformák, számtalan kultúrabeli különbség felfedezhető köztünk. Tudományos dokumentáció híján néhány kutató belekezdett egy az összehasonlító tanatológia nevű tanulmányba, ami egészen pontosan azt vizsgálja, hogy a különböző állatok hogyan reagálnak a halálra, hzaz hogyan gyászolnak.

Hogyan reagálnak az elefántok a halálra?

A kutatás végző Sanjeeta Pokharel, aki a Smithsonian Conservation Biology Institute biológusa még pár éve, 2013-ban volt a szemtanúja annak, ahogyan az ázsiai elefántok reagálnak a halálra, ez pedig rögtön felkeltett az érdeklődését, és alaposabb kutatásba kezdett. Egy sajnálatos fertőzésben elpusztult egy nőstény elefánt egy indiai parkban, ekkor látta, hogy egy másik nőstény körbe-körbe kezdte a holttestet járni, és más nyomokat is talált, amik arra utaltak, hogy nem ez az egyetlen elefánt, aki meggyászolta az elhunyt egyedet. Ezután kezdett bele a nagyszabású kutatásba, amiben Nachiketha Sharma, a japán Kiotói Egyetem biológusa segített neki.

A következő oldalon nemcsak a kutatás részleteibe engedünk betekintést, hanem megmutatjuk a megható videókat is, ezért érdemes lapozni egyet!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-05

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Bemutatok 10 olyan állatot, amik nagyon ritkák, extrémen veszélyeztetettek, és még sosem hallottál róluk.

2024-07-01

Így készítsd el a tökéletes zöld dió befőttet fillérekből

Unod már a dió megszokott felhasználási módjait? Szedj egy kis zöld diót, és próbáld ki ezt a csudajó zöld dió befőtt receptet. Biztosan nem fogod megbánni.

2024-07-03

A Balatonnál wellnessezni az egyik legjobb dolog a világon - Mutatom miért

Ne hiányozzon semmi a balatoni nyárból! Ebben a cikkben összegyűjtüttem, hogy mi az, ami semmiképp ne maradjon ki, ha szeretnél a Balatonnál wellnessezni.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-12

Egyre forróbb nyarak és a klímaváltozás hatása a magyar mezőgazdaságra

A klímaváltozás Magyarországon egyre érezhetőbb hatásokkal jár. Az elmúlt években az extrém hőség és hőhullámok kihívás elé állítják a mezőgazdaságot is.

2024-06-13

Környezetbarát megoldások nyomában: a növénytermesztés és az állattenyésztés összevonása

Környezetbarát megoldások nyomában: a növénytermesztés és az állattenyésztés összevonása. A régebben élt gazdálkodók még így csinálták, nekünk is így kellene.

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

2024-03-21

Kezd kimenni a divatból: erre, és így használható a kútvíz a kertben

Magyarországon régen a kútvíz használata viszonylag gyakori volt. Azonban egyre inkább azt lehet érzékelni, hogy kezd kimenni a divatból. Vajon miért?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kemizálás

a kémiai úton előállított anyagok, valamint a kémiai folyamatok céltudatos alkalmazása a... Tovább

kórisme (diagnózis)

a klinikai v. kórbonctani, valamint a kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés Érdekességek Tudomány