Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak, így gyászolnak az elefántok

hirdetes

Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A természet annyi csodálatos dolgot rejt magában. Néha te is meglepődsz, hogy hogy lehet ilyen szép a világ, hogyan élednek újjá, virágoznak ki tavasszal a fák, hogyan tudnak az állatok ilyen tudatosan viselkedni, bizonyos fajok hogyan lehetnek ilyen nagy mesterei a túlélésnek, vadászatnak, vagy bármi másnak? Akkor ez a videó is tetszeni fog: kutatások során készült YouTube videókat mutatunk nektek, ami bemutatja hogyan gyászolnak az elefántok. Nagyon megható!

Elefánt gyász folyamat

Az elefántok érzései

Nagyszabású kutatást folytattak le, amiben az afrikai elefántokat figyelték meg. Már régebben is megfigyelték, hogy különös módon gyászolnak: többször is felkeresik, megérintik elhunyt társaik holttestét. Azonban a feltételezések szerint az ázsiai elefántok esetében ez teljesen máshogyan is működhet. Elefánt és elefánt között is van különbség, ugyanúgy, ahogyan mi emberek sem vagyunk egyformák, számtalan kultúrabeli különbség felfedezhető köztünk. Tudományos dokumentáció híján néhány kutató belekezdett egy az összehasonlító tanatológia nevű tanulmányba, ami egészen pontosan azt vizsgálja, hogy a különböző állatok hogyan reagálnak a halálra, hzaz hogyan gyászolnak.

hirdetes

Hogyan reagálnak az elefántok a halálra?

hirdetes

A kutatás végző Sanjeeta Pokharel, aki a Smithsonian Conservation Biology Institute biológusa még pár éve, 2013-ban volt a szemtanúja annak, ahogyan az ázsiai elefántok reagálnak a halálra, ez pedig rögtön felkeltett az érdeklődését, és alaposabb kutatásba kezdett. Egy sajnálatos fertőzésben elpusztult egy nőstény elefánt egy indiai parkban, ekkor látta, hogy egy másik nőstény körbe-körbe kezdte a holttestet járni, és más nyomokat is talált, amik arra utaltak, hogy nem ez az egyetlen elefánt, aki meggyászolta az elhunyt egyedet. Ezután kezdett bele a nagyszabású kutatásba, amiben Nachiketha Sharma, a japán Kiotói Egyetem biológusa segített neki.

A következő oldalon nemcsak a kutatás részleteibe engedünk betekintést, hanem megmutatjuk a megható videókat is, ezért érdemes lapozni egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-31

Gyomirtás vegyszermenetesen – irtsunk sóval!

Sok kertész számára fontos a vegyszermentes gyomirtás, hisz így a környezetünket is óvjuk vele: ehhez mutatunk egy nagyon jó tippet ami segíthet neked!

2022-12-29

Figyelem: módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai

Törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának elkerülése céljából. Mutatjuk a részleteket!

2022-09-14

Gabi-halála- a Mátra egyik legszebb helye, érdekes történet húzódik mögötte

A Mátra egyik kedvelt túracélpontja a Gabi-halála nagyon különleges hely. A 772 méteres hegycsúcs mögött érdekes történet húzódik meg, mutatjuk is a legendát!

2022-04-11

Érdemes beruházni napelemre?

Már hosszú, évek óta tart a napelem technológia fejlődése és térhódítása. Így annak előnyét és hátrányát is hosszan lehetne sorolni. Ezért ruház be te is napelemre!

2022-04-13

Ezeket kell tudnod a szélenergiáról!

Sokan vagyunk, akik próbálnának környezetkímélőbb lehetőséget találni az energia előállításával kapcsolatban. Ezeket tudnod kell a szélenergiáról, mielőtt beruházol rá!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

keltetőépület

a keltetőállomások alapépülete, amelyben a mesterséges baromfitenyésztés gépeit,... Tovább

virémia

(viraemia): a vírusoknak a fertőzés helyéről a vérpályába való bejutása és azon... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés Érdekességek Tudomány