5 egzotikus szépség, hogy feldobd lakásod! Ismerd meg őket Te is

hirdetes

A legszebb egzotikus növények lakásodba

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Orchidea

Bár a legtöbb helyen képes életben maradni, általában a fényes helyeket kedveli. Nyáron is bátran a napsütötte helyén hagyhatjuk, imádni fogja. A hőmérsékletre sem túlzottan érzékeny, bár a melegebb környezetet kedveli, ami fényigényéből ered. Locsolását elég hetente egyszer megejteni, viszont a nyári melegben oda kell figyelni, hogy ne száradjon ki növényünk talaja.


4.    A mérgező, fényigényes szépség, a flamingóvirág


A flamingóvirág az egyik legfényigényesebb szobanövényünk, melyet ugyanakkor nem szabad közvetlen napnak kitennünk. Imádja a nedvességet, éppen emiatt érdemes vízzel permetezni, valamint képes megfelelően ellenállni annak is, ha a hőmérséklet 20°C felé emelkedik. Tavasszal kihelyezheted növényed, hogyha szeretnéd, egészen szeptemberig, amikor is már túl hideg lenne számára kültérben.

hirdetes


Virágait általában februártól egészen júliusig csodálhatjuk, viszont érdemes odafigyelnünk növényünkre, ugyanis mérgező. Ennek oka, hogy olyan anyagokat tartalmaz, ami rendkívül könnyen képes irritálni a nyálkahártyát. Ezért nem csak ha van, kiskedvencünktől, de gyermekeinktől is érdemes távol tartanunk.


Amennyiben nem történik meg virágzása, sem kell aggódnunk – ez arra vezethető vissza, hogy túlságosan sok tápanyagot használt fel előző virágzásához, így az idei elmaradhat. Tápanyagszükséglete végett épp emiatt érdemes tápoldatozni, illetve kétévente átültetni.


5.    A sötét lakások kedvence, a rákvirág


Bár ez a növény is inkább a fényes helyeket kedveli, képes tolerálni az árnyékosabb, sötétebb lakásokat is, ott is megfelelő lesz fejlődése, ugyanis fényigénye nem túl nagy. Egyetlen dologban számít a napfény fejlődése során: képes leveleit mintásabbakká tenni, de ilyenkor sem érdemes annak közvetlenül érnie rákvirágunkat.

hirdetes


Meleg, párás környezetet kedveli, valamint a tápanyaggazdag földet. Télen is figyelnünk kell, hogy a hőmérséklet ne legyen alacsonyabb környezetében, mint 17°C. Érdemes hetente öntöznünk lágy, langyos vízzel így is fenntartva számára a megfelelő páratartalmat és nedvességet. Figyelj oda, nehogy kiszáradjon növényed, mert ez számára halálos lehet.

 

 

Neked megtalálható már valamelyik növény lakásodba?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-24

Ez valami csodálatod: Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában gyorsan és egyszerűen

A tulipánok annyira bolondbiztosak, hogy akár talaj nélkül is nőhetnek egy vázában vízben. Mutatjuk az extra gyors, és nagyon látványos titkos módszerünket!

2023-01-23

A Zichy Kastélyok nyomában – Az egykori nemesi család hagyatéka

Magyarországon számtalan a múltszázadokból fennmaradt kastélyokat fedezhetünk fel, mi most a Zichy család hátrahagyott csodálatos műremekeit gyűjtöttük össze.

2023-01-24

Csodás kaktuszokat termeszthetsz akár a kertedben is: Tűpárnakaktusz gondozása

A Mammillaria vagy más néven tűpárnakaktusz, télálló, zömök növények, amelyek általában nem nőnek 15 cm-nél magasabbra. Csodásan mutatnak a te otthonodban is!

2023-01-24

Emiatt sárgul meg az orchidea levele- 7 dolog, amit érdemes elkerülni!

Számos tényező okozhatja az orchidea leveleinek elszíneződését, beleértve a napfényt, az alacsony hőmérsékletet és a gyökérrothadást. Nézzük részletesen!

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

2023-01-23

Bakteriális levélfoltok- egy gyakori növényprobléma és a megoldás ellene

A szobanövények bakteriális levél foltossági problémái súlyosak lehetnek, és típustól függően a növény pusztulásához vezethetnek. Mit tehetünk ellene?

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kacsafélék (récefélék, Anatidae)

a ->rendjének egyik családja. Csőrük széles, a végén erősen lapított, a kávaélek... Tovább

38/2006. (V. 18.) FVM rendelet

a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág