Tippek különleges kertépítéshez - egyedi virágágyások

Egyedi ültetési ötletek, ha irigylésre méltó kertet szeretnél

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ültetési tippek

9. Régi gumiabroncsok, mint virágágyások 

Ahelyett, hogy megszabadulnál régi abroncsaidtól, alakítsd át őket gyönyörű, egyedül, többszintes virágágyásokká! Tetszés szerint akár be is festheted, utána pedig kedvedre rendezheted őket. Különböző méretű és vastagságú gumik használatával tovább fokozhatod az ágyás (és így kerted) változatosságát. Ez a megoldás rendkívül egyszerű és mivel emelt ágyásról van szó, a rossz minőségű talaj sem jelenthet problémát kertedben.

10. Sziklakert 

A sziklakertekkel könnyedén kiemelheted kedvenc virágaidat, ráadásul ezt az ágyást sokkal könnyebb összerakni, mint gondolnád. Ha nincs túl sok hely kertedben, keress néhány követ otthonod környékén és helyezz közéjük néhány pozsgásnövényt. A klasszikus sziklakert növények általában pozsgások, de ez nem jelenti azt, hogy más virágokat nem használhatsz! A szikladarabokat üzletekből is beszerezheted.

11. Virágágyás lejtős kertekbe 

Kerted vagy udvarod elhelyezkedéséből adódóan elképzelhető, hogy problémákba ütközöl majd a hagyományos virágágyások kialakításakor. Egyet se félj azonban, hiszen nincs olyan akadály, amit egy kis furfanggal ne lehetne áthidalni! Ha kerted nincs tökéletesen egy szintben, akkor néhány emelt ágyással felül kerekedhetsz a természeti adottságokon, amik megakadályozzák egy gyönyörű virágoskert kialakítását.

12. Függőleges piramiskert 

Nem minden függőleges kert egyforma, ahogyan nem minden kertbe fér el egy teljes méretű hagyományos virágágyás. Ez a piramis alakú emeletes ágyás tökéletes kisebb területű kertekbe vagy akár erkélyekre is, mert rengeteg ültetőfelületet biztosít anélkül, hogy sok helyet foglalna el. A virágok felfelé nőnek, tehát nem kell aggódni a vízszintes terjeszkedés miatt sem. Az alsóbb szintekre nagyobb növényeket, míg felfelé egyre kisebbeket érdemes ültetni.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Itt az eredmény: ez a magyarok kedvenc dísznövénye

Itt a magyarok kedvenc dísznövénye, nézzük meg, melyik az és miért éppen ez a növény oly sok ember kedvence:

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

2024-04-15

Ültesd el együtt a hagymát és a répát, elmondom miért

A hagyma és a répa remek társnövényei egymásnak, elmondom nektek miért érdemes őket egymás mellé ültetni a kertben. Ezek után biztos ti is így fogjátok csinálni!

2024-04-11

Ültessük el MOST a nyáron virágzó cserjéket!

Április és május a tökéletes időszak a nyáron virágzó cserjék ültetéséhez, ezért most kertészünk elhozta nektek a legjobb tanácsokat, tippeket a nyári cserjékhez!

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-03-21

Kezd kimenni a divatból: erre, és így használható a kútvíz a kertben

Magyarországon régen a kútvíz használata viszonylag gyakori volt. Azonban egyre inkább azt lehet érzékelni, hogy kezd kimenni a divatból. Vajon miért?

2024-04-10

Ültessünk sarkantyúkát április közepén ezekkel a tanácsokkal

Ültessünk sarkantyúkát április közepén ezekkel a tanácsokkal. Fogadjátok meg kertészünk tanácsait a sarkantyúka ültetésével és gondozásával kapcsolatban!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

célgépek

a mg.-ban kifejezetten meghatározott munkafolyamat végrehajtására alkalmas, gyakran több... Tovább

onánia

a hímek párosodás nélküli magömlése. Kutyák a megmerevedett hímvesszőt a hashoz v. az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet Talajművelés Tudomány virág