Mindenki egyen kocsonyát, fantasztikus hatásai vannak!

Mindenki egyen kocsonyát, fantasztikus hatásai vannak!

Sz. F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nem olyan régen kiderült, hogy a kocsonya nem csak finom, hanem az egyik legegészségesebb étel az egész világon, vagyis a hús egyik legegészségesebb elkészítési formája a kocsonya. 

Mindenki egyen kocsonyát, fantasztikus hatásai vannak!

 

Nem olyan régen kiderült, hogy a kocsonya nem csak finom, hanem az egyik legegészségesebb étel az egész világon, vagyis a hús egyik legegészségesebb elkészítési formája a kocsonya. 

 

Amikor friss húst fogyasztunk, a szervezetünk túlságosan leterhelődik, nehezen tudja egyszerre befogadni, és megemészteni.

 

Ezért van az, hogy közvetlenül a húsfogyasztás után fáradtnak, és túlterheltnek érezzük magunk. Ilyenkor a szervezet egy csomó energiát kell fektessen abba, hogy megeméssze a húst.

 

A szakemberek szerint sokkal jobb, ha a disznóhúst kocsonya formájában fogyasztjuk, hiszen fele annyit kell dolgozzon vele a gyomrunk, és az emésztőszerveink.

Hirdetés

 

Régen úgy tartották, hogy a kocsonya túl zsíros, és nem tesz jót az egészségünknek, azonban mára ez a szemlélet megváltozott. A következő oldalon elmondom, miért olyan jó dolog a kocsonya, megéri lapozni egyet! 

 

Mindenki egyen kocsonyát, fantasztikus hatásai vannak!

A táplálkozásszakértők szerint a kocsonyában található zsírok nagyon gazdagok aminosavakban. Éppen ezért például nagyon hasznosak lehetnek a kozmetikaiparban is, hiszen kiváló regeneráló hatással rendelkeznek.

 

A kocsonya lizintartalma miatt erősíti az immunrendszert, C-vitamin tartalma miatt pedig elősegíti a kollagén felszívódását, és termelődését, így nagyon jót tesz a bőr, és a köröm egészségének is. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a kocsonya tetején található zsírt szedjük le, hiszen bőven elegendő a szervezet számára az, ami a húson van.

Hirdetés

 

A tökéletes kocsonya titka a zselatinban rejlik, ezért használjunk az elkészítéséhez minél több csontot. A bőr, a fül, és a köröm szintén elősegíti, hogy minél hamarabb megkössön a kocsonya. A kocsonyát fogyaszthatjuk egy nagy adag salátával, így hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egészségesebb legyen.

 

Forrás

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Teraszburkolat

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk a terasz burkolásához. A... Tovább

lótenyésztés

tenyészcél alapján megkülönböztetnek sportcélú lótenyésztést, versenylótenyésztést,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 156

Átlagos értékelés: 4.7