Legjobb kirándulóhelyek Eger környékén

hirdetes

Kirándulás Egerben – Minden, amit tudnod kell a környék túrázási lehetőségeiről

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Eger legjobb kirándulóhelyei

Gyalogtúra a Bükkben


Ha Egerben pihentek meg és egy kis kiránduláshoz lenne kedvetek, akkor érdemes részt venni, az úgynevezett „Barátok a Bükkben” túrán, amely a Bélapátfalvi ciszterci apátságtól indulva egy kanyargó szerpentinen vezet fel a 815 méter magas bél-kői kilátóhelyhez. A túra mindössze hat kilométer és könnyű gyalogtúrának számít, így nem kell túle félni, hogy túl fárasztó lenne. Bél-kő az csendben csörgedező Eger-patak felett húzódik és lenyűgöző kilátást biztosít a környék hegyeire és a Mátra gerincére. 


Körülbelül három óra alatt teljesíthető a túra, amit hét állomás szegélyez, hogy tanösvény szerűen, ismertető táblákról olvashassuk le a környék fontos információit és behatóan tanulmányozhatjuk a Bél-kő környékének kultúrtörténetét, felépítését és élővilágát.

hirdetes


Ha pedig kíváncsi vagy milyen helyekre érdemes betérni Egerben, akkor olvasd el erről szóló cikkünket!

hirdetes

Kisvasúttal Eger körül


Szilvásvárad legszebb részén, mindössze Egertől 30 percnyire, az ország egyik legszebb és legmeredekebb útvonalán ülhetünk kisvasútra, ami a nagy népszerűségnek örvendő és elbűvölő Szalajka-völgyben szállítja az utasait a Gloriette-tisztás és a faluban található fatelep között. Az útvonal mindössze 5 kilométer, de páratlan szépségű a környék, hihetetlen természeti csodákkal! Itt található az Istállós-kői ősemberbarlang, a Szikla-forrás, és Magyarország legszebb Fátyol-vízesései, valamint van Szabadtéri Erdei Múzeum, a Bükk fejlődéskorát bemutató Archeopark, és még két vár romjait is megcsodálhatjuk, az Éleskővárét és a Gerennavár romjait. A település híres a pisztrángos tavairól, így érdems betérni a legfinomabb halételeket szolgáló Sáfrány Pisztrángudvarba, ahol kályhában készül a sült és füstölt pisztráng, ami után mind a 10 ujjunkat megnyaljuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

felszín alatti nyomócsöves öntözőtelep

öntözésre alkalmas csőhálózattal berendezett terület, amelynél az azbesztcement v. műanyag... Tovább

bárányszéna

olyan —>szálastakarmány (->pillangós v. dús levélzetű réti széna), amely nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek