A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, csüngő barkafűz gondozása, csüngő barkafűz metszése

hirdetes

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Csüngő barkafűz gondozása

Mikor és hova ültessem a csüngő barkafüzet?

Már volt róla szó, hogy a barkafűz viszonylag sok körülmény között nagyon jól elvan, gyakorlatilag bárhová ültetheted. Az ültetés előtt készítsd elő a talajt, hiszen a tápanyag dús talajban fejlődik a legjobban, de ez nem túl meglepő. A leginkább a semleges kémhatású talajt ajánljuk, vékony gyökerei sekélyen fúródnak a talajba, hajlékonyak az ágai. Ültetni egészen áprilistól novemberig ültetheted, virágozni kora tavasszal, március környékén szokott. Virágait a méhek nagyon kedvelik, erre jobb, ha előre felkészülsz! A csüngő barkafűz még a többi fűznél is jobban viseli a szárazságot, de szükség esetén érdemes a locsolásról gondoskodni azért! Félárnyékos helyen fogja a legjobban érezni magát.

hirdetes

Hogyan gondozzam a csüngő barkafüzet?

Végülis egy fáról beszélünk, tehát elég igénytelen, nem igényel annyi gondoskodást, mint mondjuk egy orchidea, egyetlen egy dologra kell nagyon figyelni, hogy ne burjánozzon el! Mivel hajlamos erre, ezért megfelelő időközönként meg kell metszeni, lehetőleg az elvirágzást követően. Metszéssel nagyon jól ki lehet alakítani a fa formáját, a hajtások a virágok lehullása után vállnak igazán átláthatóvá, ezért érdemes megvárni ezt. A barka is igényli, hogy megfelelően szellős legyen a koronája, de azért ne ess túlzásba a ritkítással! Teraszon egy nagyobb dézsában is tartható egyébként a csüngő barkafűz, de sövényként is nagyon jól mutat, és ezt a funkciót is tökéletesen képes betölteni. A növény fagyálló, de a kemény fagyok tehetnek benne kárt, letakarással lehet védeni a  súlyosan hideg napokon.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-03-29

Ez a 6 legszebb húsvéti virág- nem is gondolnád, milyen különleges jelentéssel bírnak

Nem is gondolnád, hogy mennyi tavaszi virág kapcsolódik hagyományosan a húsvéti szezonhoz- itt vannak a legszebb húsvéti virágok és a mögöttük rejlő jelentés.

2020-06-18

Ha őzgidát találsz, jobb, ha NEM nyúlsz hozzá!

Az önjelölt állatvédők előszeretettel veszik gondozásuk alá a látszólag magára hagyott őzgidákat, azonban az erdészek óvaintenek ettől. Miért? Most kiderül!

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Szentlászló-CITY Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Az elveszett vagy kóborló állatok segítése Cím: Szentlászló... Tovább

hüvelytágító

a hüvely és a méhszáj vizsgálatához, mesterséges termékenyítéskor alkalmazott, fémből, ... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Húsvét Húsvéti programok virág