A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, csüngő barkafűz gondozása, csüngő barkafűz metszése

hirdetes

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A csüngő barkafűz (Salix caprea Kilmarnock) egy olyan nagyon tavaszi növény, aminek konkrét köze van a kereszténységhez, kiváltképpen a húsvéthoz. És ha nagyon őszinték akarunk lenni, a csodás barkánál tökéletesebb növényt keresve sem lehetne találni, ami ennyire tökéletesen passzol a húsvéthoz. 

Csüngő barkafűz gondozása

Barka: a húsvét igazi éke

Húsvétkor minden barkával van teli, a dekorációk egy központi eleme, ami nemcsak egy divathóbort, hanem egy igazi hagyomány, amit a kereszténység a mai napig őriz. A barka egy különleges növény, hiszen amikor Jézus Krisztus bevonult Jeruzsálembe az emberek pálmaágakat lengettek, úgy várták és ünnepelték ők, azonban hazánkban pálmák híján barka veszőkkel helyettesítjük ezt. A barka ágak igazi húsvéti szimbólumokká váltak.

Néhány információ a csüngő barkafűzről

Azt hogy szép mindenki tudja, hogy fontos keresztény szimbólum, azt, aki eddig nem tudta, az most megtudta, de van még néhány fontos dolog, amit tudnod kell a barkafűzről! A csüngő barkafűz egy lombhullató fa, ami kültéren virágzik, a tavasz igazi hírnöke, ami nem nő 1,5-2 méternél magsabbra. Igazi jó alkalmazkodó növény, ezért biztosra mondhatjuk, hogy a te kertedben, vagy udvarodban is megtalálja majd a helyét: hideg, árnyék és meleg tűrő, sőt még a városi levegő szennyezettségét is elviselni. A tavasz hírnökeként elvárás, hogy a fagyot is viselje. A barkafűz lecsüngő ágain kora tavasszal jelennek meg a különleges virágok, amik nagyon szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak- ágait csokorba kötve a húsvéti asztal igazi éke lesz majd a barka, de ha elég ügyes vagy koszorút is készíthetsz belőle!

hirdetes
hirdetes

A csüngő barkafűz ültetés és gondozása

Na de nézzük is a lényeget, ami miatt megnyitottad ezt a cikket. Mit kell tudni a csüngő barkafűz ültetéséről, mennyire bonyolult a gondozása? Adunk egy kis segítséget, de hidd el, nem lesz nehéz dolgod, mert eléggé igénytelen növényről van szó!

Lapozz a következő oldalra, és mutatunk minden lényeges tudnivalót a csüngő barka ültetésével, valamint gondozásával kapcsolatban is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-29

Ez a 6 legszebb húsvéti virág- nem is gondolnád, milyen különleges jelentéssel bírnak

Nem is gondolnád, hogy mennyi tavaszi virág kapcsolódik hagyományosan a húsvéti szezonhoz- itt vannak a legszebb húsvéti virágok és a mögöttük rejlő jelentés.

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most nézzük, mik okozhatják a mézgásodást növényednél.

2020-03-10

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret idén is! Mikortól és hol tudtok tulipánt szüretelni? Cikkünkből kiderül a nagy tulipánszüret minden információja.

2023-03-31

A világ legszebb virágoskertjei – Álomszép virágba borult tájak a világ minden részéről

A világ tele van természeti csodákkal, de kevés látvány olyan lélegzetelállító, mint a színes virágokkal teli mezők és kertek a világ bármely pontján.

2023-03-30

7 különleges mezei virág, ami tökéletesen mutat a kertedben is

Mindig elvarázsol a pipacsos mező látványa? Akkor ezeket a csodaszép vadvirágokat imádni fogod, amiknek különleges formái, színei feldobják majd a kertedet!

2023-03-29

Mikor trágyázzuk meg a rózsát – szakértőink elmondják, hogyan lehet nagyobb, gyönyörű virágzást elérni

Ha pontosan tudjuk, mikor kell plusz tápanyaggal ellátni a rózsát, és a munkát a megfelelő időben végezzük el, akkor biztosan meg fogjuk aratni a jutalmunkat

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyöngytyúk (gyöngyös, Numida meleagris)

a fácánfélék (Phasianidae) családjába tartozó háziszárnyas. Vadon élő őse napjainkban is... Tovább

evolúció

az élő anyag keletkezése élettelenből, az élő szervezetek változatosságának, valamint a... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Húsvét Húsvéti programok virág