A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, csüngő barkafűz gondozása, csüngő barkafűz metszése

A húsvét legszebb éke: csüngő barkafűz ültetése, és gondozása- egyszerűbb, mint hinnéd

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A csüngő barkafűz (Salix caprea Kilmarnock) egy olyan nagyon tavaszi növény, aminek konkrét köze van a kereszténységhez, kiváltképpen a húsvéthoz. És ha nagyon őszinték akarunk lenni, a csodás barkánál tökéletesebb növényt keresve sem lehetne találni, ami ennyire tökéletesen passzol a húsvéthoz. 

Csüngő barkafűz gondozása

Barka: a húsvét igazi éke

Húsvétkor minden barkával van teli, a dekorációk egy központi eleme, ami nemcsak egy divathóbort, hanem egy igazi hagyomány, amit a kereszténység a mai napig őriz. A barka egy különleges növény, hiszen amikor Jézus Krisztus bevonult Jeruzsálembe az emberek pálmaágakat lengettek, úgy várták és ünnepelték ők, azonban hazánkban pálmák híján barka veszőkkel helyettesítjük ezt. A barka ágak igazi húsvéti szimbólumokká váltak.

Néhány információ a csüngő barkafűzről

Azt hogy szép mindenki tudja, hogy fontos keresztény szimbólum, azt, aki eddig nem tudta, az most megtudta, de van még néhány fontos dolog, amit tudnod kell a barkafűzről! A csüngő barkafűz egy lombhullató fa, ami kültéren virágzik, a tavasz igazi hírnöke, ami nem nő 1,5-2 méternél magsabbra. Igazi jó alkalmazkodó növény, ezért biztosra mondhatjuk, hogy a te kertedben, vagy udvarodban is megtalálja majd a helyét: hideg, árnyék és meleg tűrő, sőt még a városi levegő szennyezettségét is elviselni. A tavasz hírnökeként elvárás, hogy a fagyot is viselje. A barkafűz lecsüngő ágain kora tavasszal jelennek meg a különleges virágok, amik nagyon szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak- ágait csokorba kötve a húsvéti asztal igazi éke lesz majd a barka, de ha elég ügyes vagy koszorút is készíthetsz belőle!

A csüngő barkafűz ültetés és gondozása

Na de nézzük is a lényeget, ami miatt megnyitottad ezt a cikket. Mit kell tudni a csüngő barkafűz ültetéséről, mennyire bonyolult a gondozása? Adunk egy kis segítséget, de hidd el, nem lesz nehéz dolgod, mert eléggé igénytelen növényről van szó!

Lapozz a következő oldalra, és mutatunk minden lényeges tudnivalót a csüngő barka ültetésével, valamint gondozásával kapcsolatban is!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-03-26

Tavaszi tuja mosás: 5 fontos lépés a betegségek elkerüléséhez

Fedezze fel az 5 legfontosabb lépést a tuják tavaszi ápolásához: így óvhatja meg növényeit a kártevőktől és betegségektől! Így egész évben egészségesek maradnak.

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajporhanyítás

a ->talajművelés egyik eleme; az összeállt feltalaj (rögök, hantok, felszíni kéreg, cserepek... Tovább

bruttó érték

a vállalati bruttó érték az —>állóeszközök létesítése v. beszerzése esetén... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Húsvét Húsvéti programok virág