Csótányok ellen hatásosan - ezeket a bevált, egyszerű ötleteket érdemes kipróbálnod

hirdetes

Házi megoldások a csótányok elűzésére

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Védekezz a csótányok ellen

5. Listerine spray

A Listerine szájvíz az embereknél a kellemes, a csótányoknál pedig az utolsó leheletet garantálja. 86 másik esszenciaolajjal összehasonlítva a mentol bizonyult a legerősebb rovarirtónak – keverj bele 1 dl Listerine-t 3,5 liter vízbe, és spricceld át vele a gyanús helyeket.

6. Mosószeres spray

A szappan és a víz keverékétől a csótányok hamar megfulladnak. Ez a módszer különösen a német csótányok és a tücskök ellen hatékony. Keverj el 60 ml folyékony mosószert 1 liter vízben, és fújd át vele azokat a helyeket, ahol úgy véled, hogy a csótányok bujkálnak otthonodban.

7. Indiai orgona

A neem néven is ismert indiai orgona megzavarja a csótányok életciklusát. Egyrészt csökkenti a szaporodás arányát, másrészt kevesebb életképes petét lesznek képes lerakni. Nyomj össze néhány neem levelet, majd áztasd ki őket egy liter vízben. A víz ez után mehet egy pumpás flakonba, amivel most már bizonyára tudod, hogy mi a dolgod.

hirdetes

8. Üvegcsapda

Az üvegcsapda elkészítéséhez fogj egy befőttesüveget, és kend ki egy nagy adag petróleumzselével, majd helyezz bele egy banánhéjat (ez lesz a csali). A csapdát tedd olyan helyre, ahol a csótányok biztosan rátalálnak majd. A kéretlen kártevők bemásznak az üvegbe, de a zselé miatt képtelenek lesznek kijutni belőle. Ez után nincs más dolgod, mint rátenni az üvegre a kupakot és a fagyasztóba helyezni, hogy végezhess a rabbal.

9. Hajlakk

A hajlakkal néha az embereknek is meggyűlik a baja, de ha egy csótány beleragad, akkor onnan már nem mászik ki többet. A hajlakk remek alkalmi fegyver, és érdemes azonnal lefújni vele a csótányokat, ha találkozol eggyel. Ez kiváló arra, hogy egy helyben megállítsd őket – a kegyelemdöfést a fent említett mosószeres sprayjel érdemes elvégezni.

hirdetes

10. Borspray

Ha kaptál egy üveg olcsó bort, amit legszívesebben a WC-be öntenél, akkor helyette inkább töltsd be egy pumpás flakonba, és használd úgy, mint a többi itt felsorolt fújható házi mérget.

11. Cédrus

A tujon esszenciaolaj hatékony rovarriasztó tulajdonságokkal rendelkezik, és nem csak a csótányok, hanem a termeszek, a molyok és a pusztítót múzeumbogarak kilakoltatásában is segít. Szórj szét néhány cédrusdarabot otthonod gyanús részein, és élvezd a finom illatokat! A darabkákat három hetente érdemes kicserélni a hatékonyság érdekében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


hántolt mag

főleg emberi táplálkozásra szánt szem-v. magtermés (búza, árpa, köles, zab, cirok, rizs... Tovább

gazdaságosság

természetes mértékegységben v. pénzértékben kifejezett, minőséget jellemző relatív... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok