Csótányok ellen hatásosan - ezeket a bevált, egyszerű ötleteket érdemes kipróbálnod

Házi megoldások a csótányok elűzésére

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Védekezz a csótányok ellen

Hogyan űzhetők ki a csótányok otthonról?

Szerencsére a csótányokat nem muszáj drága, mérgező vegyszerekkel kikergetni vagy kiirtani, amik az otthoniakra is veszélyt jelenthetnek. A következő házi megoldások nem csak biztonságosak, de kifejezetten hatékonyak is!

1. Borsmentaolaj spray

A csótányok ki nem állhatják a borsmentaolaj illatát, ami valójában egy halálos méreg számukra. A házi rovarirtóhoz nem kell mást tenned, mint feltölteni egy pumpás flakont vízzel, majd belecsepegtetni 20 csepp borsmentaolajat. A keverék sem a háziállatokra, sem a gyerekekre nincs mérgező hatással, a csótányokkal azonban könnyedén képes végezni. Rendszeresen fújd be azokat a helyeket, ahol találkozol velük, és ahol szerinted bujkálhatnak.

2. Babéros riasztószer

Hasonlóképpen a borsmentához, a csótányok a babér elől is szélsebesen menekülnek. Nyomj össze néhány babérlevelet, és szórd szét őket azokon a helyeken, ahol csótányfészkekre gyanakszol. Nem árt néhányat a kukák aljába is beszórni.

3. Kovaföld

A kovaföld apró, megkövesedett tengeri élőlényekből tevődik össze. Nem mérgező, azonban apró részecskéi miatt súroló hatású, ami a csótányok testére kerülve elvonja onnan a nedvességet, és elkezdi kívülről kiszárítani őket. Fontos, hogy biztonságos keveréket válassz, amely az otthonokban is használható. Ha némi cukrot is keversz közé, akkor remek csalit állíthatsz ezzel a csótányoknak. Hasonlóképpen a babérhoz, ott használd, ahol gyakran látod őket, vagy ahol búvóhelyre gyanakszol.

4. Szódabikarbóna

A végtelenül sokoldalú szódabikarbóna ezernyi felhasználási módját ismerve talán nem is olyan meglepő, hogy a kéretlen látogatók kitessékelésében is segítheti a kétségbeesett otthontulajdonosokat. Keverd el 1:1 arányban cukorral és szórd szét a csótánygyanús helyeken. A cukor csaliként hat, a szódabikarbónát elfogyasztva pedig elpusztulnak majd.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

26/2006. (IV. 4.) FVM rendelet

a rizs intervenciójáról A mezõgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokhoz és egyéb... Tovább

túlsarjadzás (vadhús)

A sarjadzó szövetnek a sebgyógyulását (a behámosodást) zavaró túlműködése.Többnyire a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok