Csótányok ellen hatásosan - ezeket a bevált, egyszerű ötleteket érdemes kipróbálnod

Házi megoldások a csótányok elűzésére

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Védekezz a csótányok ellen

Figyelj a tisztaságra

A rovaroknak (ahogy minden más kártevőnek is) élelemre és vízre van szükségük, hogy életben maradhassanak. Egy tiszta otthonban sokkal kevesebb helyen lelhetnek ilyenekre, ezért győződj meg arról, hogy rendszeresen takarítod azokat a helyeket, ahol ételmaradékok lehetnek.

Ne hagyd sokáig kint a mosogatnivalót, a nyitott ételzacskókat, és használj légmentesen zárható tárolókat a maradékok és hozzávalók elszigeteléséhez. Rendszeresen söpörd és/vagy porszívózd végig konyhádat, és ne feledkezz meg a pultok és konyhai berendezések alatti résekről sem, ahol könnyedén összegyűlhetnek a morzsák, a maradékok és a kifröccsent ételfoltok.

Ne hagyj szét vizet otthonodban

Ne hagyd, hogy víz álljon a mosdókagylóban vagy a kádban, és minél előbb törölj fel minden folyadékot, ami valahol véletlenül szétcsöpög vagy kifolyik.

Ne hagyd fedetlenül a szemetedet

Mindig tartsd a fedőt a szemeteseiden és lehetőleg ne használj fedetlen kukákat a házban. Rendszeresen ürítsd ki a szeméttárolókat és időnként most is ki őket alaposan.

Hová bújnak el a csótányok?

Amint felfedezik őket, a legtöbb csótány egy szempillantás alatt eltűnik valami láthatatlan helyre. Ezek a szélsebes rovarok előszeretettel bujkálnak az otthon nehezen elérhető, rejtett részeiben, mint például a csempék közötti habarcsban, vagy éppen az ajtók, ablakok sarkaiban. Egy otthonban számos olyan lyuk és rés is lehet, ahová könnyedén befészkelhetik magukat.

Csótánypeték

Bizonyos csótányfajták petefészkeket hordoznak magukkal, amelyek több tucat lárvával vannak tele. Amikor a lárvák már közel állnak a kikeléshez, hordozójuk egy biztonságos helyre helyezi őket, ahol a folyamat néhány napon belül végbemegy.

A petéket a padlószegélyek repedéseiben, a fürdőszobák csempéi között, a konyhaszekrényekben vagy akár a bútorok alatt is elhelyezhetik. Ezeket a fészkeket apró, borsószerű golyók jelzik.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csírázóképesség

a csíranövény fejl.-e a csíraérettség és a csírázás külső feltételeinek (hő, levegő,... Tovább

bodorka

a szikes gyepekben tenyésző herefélék közös neve. Enyhe télutón tömegesen jelennek meg... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok