Az egész világot meghódítja a szabolcsi csodarecept, ismerd meg te is!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Az egész világot meghódítja a szabolcsi csodarecept, ismerd meg te is!

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Gasztro-reform-bomba egyenest Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből: egy háziasszony kitalálta, hogy 3-5 literes műanyag palackokban készíti el a savanyúságait. A csodarecept bombaként robbant: most mindenki flakonos koviubit gyárt.

Az egész világot meghódítja a szabolcsi csodarecept, ismerd meg te is!

Boros Vali sza­bol­csi há­zi­asszony va­ló­sá­gos la­vi­nát in­dí­tott el, ami­kor meg­mu­tatta, hogy kell műanyag ás­vány­vi­zes pa­lack­ban sa­va­nyú­sá­got el­tenni. Most fla­ko­nos ko­vi­u­bit gyárt mindenki! Hatalmas vihart kavart a nyár folyamán Boros Vali, pedig csak egyszerű háztartási praktikáját osztotta az interneten.

Azt találta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő háziasszony, hogy 3-5 literes műanyag palackokban készíti el savanyúságait. A módszer szerint jól megtömi a ballonokat zöldséggel és fűszerrel, majd a palackokat felönti sós vízzel, lezárja a nyakukat, és 2-3 napra lefekteti őket a pincébe – érni. Noha egy jól kipróbált kovászolási metódustól van szó, ami garantáltan működik, mégis sokan nekiestek Valikának. Leginkább azt vetették a szemére, hogy a savanyúság erjedése során mérgező vegyületek oldódhatnak ki a műanyag palackból, ami nem lehet éppenséggel veszélytelen…A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Forrás: Ripost

Az egész világot meghódítja a szabolcsi csodarecept, ismerd meg te is!

Aztán később persze bebizonyosodott, hogy semmi gond nincs a palackokkal, a bennük készült savanyúság viszont valami zseniális! Naná, hogy egyre többen érdeklődtek Valikánál a savanyúság iránt, sőt, a módszere futótűzként terjed az interneten. Valika persze készséges, és mindenkinek szívesen elmagyarázza pontról pontra, mi is a teendő. Sőt, azóta ki is bontotta az első elkészült adagokat, és a végeredményt bemutatta közösségi oldalán is.

Mondanunk sem kell, fantasztikusan finom, tökéletes savanyúságot rejt a műanyag palackok mindegyike. Valika sikerén felbuzdulva egyre több háziasszony próbálkozik még utolsó pillanatban savanyúságnak eltenni uborkát, karfiolt, paprikát és a szezon slágerét, a káposztát. Sorra kerülnek fel az internetre a képek…A következő oldalon megosztom a receptet! 

hirdetes

Forrás: Ripost

Az egész világot meghódítja a szabolcsi csodarecept, ismerd meg te is!

Hozzávalók:

  • 5 literes ásványvizes flakon
  • zöldségek vegyesen, ízlés szerint (apró uborka, karfiol, paprika, zöldparadicsom, hagyma stb.)
  • víz
  • kapor

Így készül:

  • 1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel.
  • 2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót.
  • 3. A megtömött és jól lezárt palackot tedd fektetve hűvös, sötét helyre. Ha van pincéd, az a legtökéletesebb, de a vízóraakna is ideális hely! Kb. 3 nap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható.
  • 4. Egy nagy tál fölött vágd szét a palack tetejét, így ki tudod belőle szedni a savanyúságot. Tedd át műanyag dobozba, a hűtőben hetekig is eláll!

Forrás: Ripost

Forrás: borosvalikonyhaja.blogspot.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-11-14

Olcsó és szuper ötlet – Így szántsd fel kertedet sertéseiddel!

A következő cikkből megtudhatod, hogy hogyan használhatod sertéseidet kerted felszántására, és hogy mely fajták a legideálisabbak erre a feladatra!

2020-11-03

Fillérekből készíthetünk ízletes madáreleséget!

Házilag is készíthetünk madáreleséget, ez pedig sokkal jobb és olcsóbb megoldás, mint a boltban kapható madáreleség. Nézzük, hogyan készül ízletes madáreleség.

2020-10-15

Hogyan szárítsuk és tároljuk a diót? Szakértőnk válaszol!

A dió szüreteléséről, a dió szárításáról, valamint a dió sikeres tárolásáról fogok most beszélni nektek, nézzük, mit kell tudni a dió szárításáról és a dió tárolásáról!

2020-11-03

A pávatartás rejtelmei – Hasznos tanácsok mindenkinek!

A pávák a fácánfélék családjának tagjai, és három különböző fajtájukat különböztetjük meg: a zöld pávákat, a kongói pávákat, illetve a kék pávákat.

2020-11-14

CSAK ezekkel szabad etetni a madarakat! - Szakértői tanácsok mindenkinek!

A madarak etetéséről sajnos sokan nem tudnak szinte semmit, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek cikkét, melyben számtalan szuper ötlet vár mindenkit!

2019-12-12

ENSZ-javaslat: felejtsd el a húst, egyél rovarokat rizzsel!

Az ENSZ élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már nem ehetünk húst, ezért át kell állnunk a rovarevésre!

2020-11-03

Édesburgonyából is készíthetünk befőttet – 3 szuper RECEPT!

Ha annyira megszeretted az édesburgonyákat, hogy saját magad is termeszteni kezdted őket kertedben, akkor könnyen lehet, hogy több termést szüreteltél, mint amennyit egyszerre fel tudsz használni. A megoldás? Tartósítsd őket, mutatom, hogyan! 

2020-01-09

Vágjunk bele az önellátó életmódba – Előnyök/hátrányok szakértőktől!

Az önellátó életmód útja rögös és hosszú, éppen ezért szeretnénk nektek segítséget nyújtani mostani cikkünkkel, melyből minden kiderül az önellátó életmódról!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


boglárka (Ranunculus)

a boglárkafélék (Ranunculaceae) családjának egyik nemzetsége. Évelő, vastag gyöktörzsű,... Tovább

vadöntözés

az —>árasztó öntözésnek olyan módja, amelynél a rendelkezésre álló... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos Állattenyésztés Érdekességek Gazdaság