Betolakodó rovarok a lakásban

hirdetes

Betolakodó a lakásban

K. V., GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Végre beköszöntött a jó idő. Viszont a meleggel és a napsütéssel együtt megjelennek a betolakodó rovarok is, amelyek körülöttünk élnek, és észrevétlenül berepülnek a házba

 

 

 

Rovarok

Rovarok a lakásban - Hangya

Rengetegen szoktak panaszkodni az egyébként nem kártevő hangyákra, mert a földből az épen kikelt növényeket felforgatják. Az viszont még zavaróbb, ha betelepednek a házba is, és a szabadon hagyott élelmiszereken találjuk meg őket. Mivel a hangyák mindenevők, ezért a legjobb védekezés ellenük, ha nem hagyunk a ház egyik részében sem szemetet, sem morzsát illetve ételmaradékot. A kertek földjéből viszont könnyű kiirtani, mert a hangyák kifejezetten érzékenyek a rovarirtó szerekre, de csak azt a hangyabolyt könnyű kiirtani, amelyet elért a permetlé. Ezért ugyanazt a hangyabolyt többször is célszerű megpermetezni ahhoz, hogy az összes hangya kipusztuljon.

Szúnyog

A szúnyog elsősorban a víz közeli, kertes házak körül található meg. Magyarországon mintegy 44 szúnyogfajta létezik, és mindegyik kétéltű, azaz életük első felét vízben töltik. Az új nemzedék élete pedig párzással veszi kezdetét. Számtalan módszer létezik, melyekkel védekezhetünk a szúnyogok ellen. A leghatékonyabb módszer, ha csírájában folytjuk el a dolgot vegyszeresen, a szúnyoglárvák végleges kifejlődése előtt. Számos drága rovarölőt, szúnyogriasztót lehet kapni manapság a boltokban. Azonban ne feledjük, hogy ezeknek a szereknek szinte minden esetben van emberre is káros hatása, nemcsak a környezetre és a rovarokra. Emellett a kutatások kimutatták, hogy minden tízedik embert szeretnek a szúnyogok.

hirdetes

Nekik mindegy, mivel kenik, fújják a bőrüket, Ők nem fognak megszabadulni a zümmögő bestiáktól. Ha valakinek magasabb a koleszterinszintje, vagy édes illatú parfümöt, hajolajat használ, nagyobb lesz az esélye, hogy áldozatául esik a kis vérszívóknak. Olykor a legolcsóbb és legegyszerűbb módszerek a leghatékonyabbak a szúnyogok elleni védekezésnek. A ház körül szüntessük meg, vagy gyakran ürítsük a víztárolókat, tócsákat, így nem tudnak elszaporodni. Ültessünk az ablak alá, vagy a kertbe virágokat, fűszernövényeket.

hirdetes

A rozmaring, bazsalikom, menta, vagy a muskátli intenzív illata távol tartja a szúnyogokat. Használjunk szúnyoghálót. Fél narancsra szórjuk szegfűszeget, majd öntsük le alkohollal, a szúnyogok nem szeretik a narancsból ilyenkor kipárolgó illatot. Helyezzünk ecettel átitatott kendőt a szobába, ez távol tartja a vérszívókat. Törjünk porrá szegfűszeget, majd helyezzük gézzsákba és helyezzük el a helyiség több pont pontján. Együnk fokhagymát, bőrön keresztül párologva szúnyogűző hatása van.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Kerti ötlet

Ahány ember, annyiféle kert van. Mindenki másképp képzeli el álomkertjét, más ötleteik... Tovább

45/2006. (VI. 15.) FVM rendelet

a szikvíz gyártásának, töltésének, valamint a szikvizes palack és ballon tárolásának és... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok