Legyen Neked is gyönyörű beporzókerted tele lepkékkel!

hirdetes

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ahhoz, hogy saját beporzó-kertet hozhassunk létre és a kertünkbe csalogassuk a beporzást segítő állatokat, nincs szükségünk nagy területre. Pusztán néhány cserepes virág is elég lehet, hogy olyan gyönyörű és hasznos rovarok tévedjenek a kertünkbe, mint például a méhek vagy a pillangók. 

Beporzókert

Hogyan készítsünk beporzó-kertet?


A beporzók virágnektárral és virágporral végzik a dolgukat. Hogy munkájukat segítsük, érdemes kertünk egy részét konkrét beporzó-kertként kijelölni, és telepakolni fűvel, fával, cserjékkel és vadvirágokkal. Ehhez keressünk egy olyan helyet, ahol minden nap legalább hat órán át süt a nap! Ha ehhez igencsak korlátozott hellyel rendelkezel, érdemes lehet átgondolnod a beporzó növények jó vízelvezető talajjal töltött edényekben való termesztését.


Figyelj rá, hogy a beporzó állatoknak kellő folyadékot is biztosíts, hiszen sokan – például a lepkék is – szeretnek összegyűlni és vizet kortyolgatni a sekély medencékben, iszapfürdőkben és madáritatókban!

hirdetes


Kutasd fel a területeden őshonos beporzófajokat és derítsd ki, milyen növényekre és élőhelyelemekre van szükségük ezeknek a lényeknek a boldoguláshoz és szaporodáshoz! Használj minél több őshonos növényt! Az őshonos növények jól megfelelnek az őshonos beporzó fajok igényeinek. Valójában sok ilyen lény függ tőlük. 


A beporzókat csalogató növények sokszínűsége

hirdetes


Akár őshonos, akár nem őshonos növényeket használsz, a virágformák és méretek széles skálájából válassz, hogy megfelelj a különféle beporzók táplálkozási preferenciáinak! Mivel a beporzóknak különböző szükségleteik vannak a különböző életciklus-szakaszokban, a diverzitás fenntartása vonzóbbá teszi a beporzó-kertet. Például minél többféle növény van, annál több beporzót vonz a kert. A változatos telepítések nagyobb valószínűséggel vonzzák a hasznos rovarokat és madarakat, szemben a káros kártevőkkel.

A folytatásért lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2022-11-25

Így illatosíthatod otthonodat egyszerűen a fenyő tűleveleinek kifőzésével

Ha meg akarod tölteni otthonodat a fenyő gazdag illatával, egyszerűen forralj fenyőtűt vízben a tűzhely tetején. Mutatjuk hogyan! nemcsak ünnepi illat!

2022-11-29

Legyünk zöldebbek!- 5 egyszerű tipp egy fenntartható konferencia megrendezéséhez

Hogyan lehet egy rendezvény környezetbarát? Olyan tippeket hoztunk –főleg céges számára-, amik segítenek fenntarthatóbbá tennie egy nagyszabású konferenciát!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

megszorult mag

az érési folyamat közben bekövetkező káros hatásokra (aszály, megdőlés, gombás betegség,... Tovább

bendőrenyhesség

a bendő (->gyomor) eleinte gyenge, később gyenge és ritka mozgásával v. teljes... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet Környezetvédelem Növénytermesztés