Legyen Neked is gyönyörű beporzókerted tele lepkékkel!

hirdetes

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

SFV, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ahhoz, hogy saját beporzó-kertet hozhassunk létre és a kertünkbe csalogassuk a beporzást segítő állatokat, nincs szükségünk nagy területre. Pusztán néhány cserepes virág is elég lehet, hogy olyan gyönyörű és hasznos rovarok tévedjenek a kertünkbe, mint például a méhek vagy a pillangók. 

Beporzókert

Hogyan készítsünk beporzó-kertet?


A beporzók virágnektárral és virágporral végzik a dolgukat. Hogy munkájukat segítsük, érdemes kertünk egy részét konkrét beporzó-kertként kijelölni, és telepakolni fűvel, fával, cserjékkel és vadvirágokkal. Ehhez keressünk egy olyan helyet, ahol minden nap legalább hat órán át süt a nap! Ha ehhez igencsak korlátozott hellyel rendelkezel, érdemes lehet átgondolnod a beporzó növények jó vízelvezető talajjal töltött edényekben való termesztését.


Figyelj rá, hogy a beporzó állatoknak kellő folyadékot is biztosíts, hiszen sokan – például a lepkék is – szeretnek összegyűlni és vizet kortyolgatni a sekély medencékben, iszapfürdőkben és madáritatókban!

hirdetes


Kutasd fel a területeden őshonos beporzófajokat és derítsd ki, milyen növényekre és élőhelyelemekre van szükségük ezeknek a lényeknek a boldoguláshoz és szaporodáshoz! Használj minél több őshonos növényt! Az őshonos növények jól megfelelnek az őshonos beporzó fajok igényeinek. Valójában sok ilyen lény függ tőlük. 


A beporzókat csalogató növények sokszínűsége

hirdetes


Akár őshonos, akár nem őshonos növényeket használsz, a virágformák és méretek széles skálájából válassz, hogy megfelelj a különféle beporzók táplálkozási preferenciáinak! Mivel a beporzóknak különböző szükségleteik vannak a különböző életciklus-szakaszokban, a diverzitás fenntartása vonzóbbá teszi a beporzó-kertet. Például minél többféle növény van, annál több beporzót vonz a kert. A változatos telepítések nagyobb valószínűséggel vonzzák a hasznos rovarokat és madarakat, szemben a káros kártevőkkel.

A folytatásért lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-10-03

5 Októberi fesztivál a Balatonon, amelyek felturbózzák az utószezonos programokat!

Az őszi hónapok nem csak a falevelek gyönyörű színeiben pompáznak a Balaton körül, hanem számos izgalmas fesztivál is várja a látogatókat az utószezonban!

2023-10-03

Imádod a Horrorokat? Akkor Ezt a 6 Horrorfilmes Helyszínt Imádni Fogod!

Most azoknak a filmeseknek és horror rajongóknak állítunk össze egy listát, akiknek az ijesztő filmek keltik fel a fantáziáját. Horrorfilmes helyszínek itt!

2023-10-03

Sosem hallottál még szarvasbőgést? Mutatjuk a legjobb szarvasleső helyeket!

Magyarország gazdag szarvaspopulációval büszkélkedhet, és számos helyen lehetőség nyílik megcsodálni és meghallgatni a különleges szarvasbőgés rivalizálást

2023-10-03

Itt van az őszi metszési időszak: Ezeket a metszési hibákat kerüld el!

Az őszi metszés kritikus időszak a kert gondozásában, amely meghatározza a növények fejlődését a következő évszakokban - kerüld el ezeket a metszési hibákat!

2023-10-03

Újra többnapos szüreti fesztivált rendeznek Balatonfüreden – Ingyenes koncertekkel és finom borokkal várnak!

Október 13-15. között megrendezik a hagyományos Balatonfüredi Szüreti Fesztivált, amely már évek óta kulturális és turisztikai rendezvénnyé nőtte ki magát.

2023-10-03

Ezeket az őszi virágokat tedd a muskátli helyett az ablakba

Mire beköszönt az ősz, sokszor az ablakok tele vannak elhalt virágokkal és barnuló, elhasznált növényekkel. Ilyen virágokat tehetsz ősszel az ablakba!

2023-10-03

A Keszthelyi-hegység romantikus várromja | Holdfényes túra Rezi várához

A Rezi vár nem csak egy történelmi helyszín, hanem egy romantikus éjszakai kalandra is hív. Könnyen megközelíthető romjainál páratlan a kilátás a Balatonra

2023-10-03

Ezeket a tipikus tulipánhagyma ültetési hibákat sokan elkövetik ősszel

Mikor kell ültetni ősszel a tulipánokat, mennyire mélyre kell őket ültetni a földbe, milyen távol egymástól, mennyit kell locsolni, kell egyáltalán locsolni?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

frigiditás

a hím állat az ivarzó nőstény jelenlétében, a nőstény pedig az —>ivarzás idején nem... Tovább

magzathúzatás

az —>ellés rendellenességei esetén, nem súlyos esetben alkalmazott eljárás, amikor a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet Környezetvédelem Növénytermesztés