Csinálj karácsonykor bejgli szeletet!

hirdetes

Itt a megúszós karácsonyi süti: bejgli szelet recept

NA

Sokunknak meggyűlik a baja a karácsonyi bejgli sütéssel, hisz még a leggyakorlottabb háziasszonyoknak is szétrepedhet, kifolyhat a töltelék és karácsonykor ez az idegeskedés igazán nem hiányzik. Így, ha nem akarunk bajlódni a bejglivel, akkor vágjunk neki ennek az egyszerűsített bejgli szeletnek, az íz ugyanaz lesz!

Suga Paulina recept

Hozzávalók

28x23-as tepsi méret, kb. 25 szelethez

Tészta
•    500g liszt 
•    150g hideg vaj 
•    100g zsír 
•    50g porcukor 
•    20g élesztő 
•    2db toj.sárga 
•    1dl tej 
•    csip.só

Máktöltelék
•    500g darált mák 
•    narancshéj 
•    380g cukor
•    2,5-3dl tej 
•    100g kandírozott narancs

VAGY 

Diótöltelék: 
•    500g darált dió 

hirdetes
•    300g cukor 
•    citromhéj 
•    1kk fahéj 
•    1,5-2dl tej

Tésztához a langyos tejet kis cukorral és élesztővel felfuttatjuk. A tojás kivételével mindent egy tálba mérünk, és morzsásra keverjük. Ezután hozzáadjuk a futtatott élesztőt, tojást, összeállítjuk a tésztát. Légmentesen eltesszük a hűtőbe pihenni. Töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, ráönjtük az alapra (dió/mák), elkeverjük, kihűtjük. Tésztát szétosztjuk 3-4részre és vékony téglalappá nyújtjuk mindegyiket. A tölteléket 2vagy3 részre osztjuk, és berétegezzük. Lekenjük sárgájával, szárítjuk (levegőn/hűtőben) és vagy még egyszer sárgázunk, vagy kenhetjük is fehérjével. Ha megszáradt az utolsó réteg megszurkáljuk, és 180fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

hirdetes

Tipp:
•töltelékhez apránként öntsd a tejet, nem biztos hogy kell az egész. Lehet tejmentes is, vagy laktózmentes
•forralási időtől függ az állaga és hogy mennyi kell
•tölteléket 2 folpack között nyújtsd, egyszerűbb és nem téped fel a tésztát
•sütéskor a perem hamar tud égni, félidőben alufóliával becsomagoltam

Forrás: Suga Paulina

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

vérszilárd

Az az állategyed, tenyészet v. fajta, amely tulajdonságait az ivadékra határozottan örökíti... Tovább

vetőmag

Ivaros ->szaporodás útján keletkezett termésképződmény, amelyből új növény fejlődhet.... Tovább

Tovább a lexikonra