Amit tudni kell a bambuszpálma otthoni gondozásáról

hirdetes

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A bambuszpálmák színt és meleget hoznak a ház bármely helyiségébe. Számos fajtája közül lehet választani, de a legtöbbnek erős közvetett fényre van szüksége ahhoz, hogy éljen. A bambuszpálma kivétel e szabály alól és gyenge fényviszonyok között is megnő, bár ha több fény éri, akkor magasabb lesz.

A bambuszpálma gondozása

Bambuszpálma termesztése

A pálma beltéri termesztése viszonylag egyszerű, ha egészséges növényekkel van dolgunk. Az egészséges pálmanövényeknek sötétzöld levelei vannak, figyeljünk rá vásárláskor, hogy ne vegyünk hervadó vagy barna lombozatú növényt.

Bambuszpálma átültetése

Célszerű a vásárlás után a lehető leghamarabb átültetni a növényt. Válasszon olyan cserepet a bambuszpálma számára, amely 5 cm-rel nagyobb, mint amelyben addig növekedett. Az edénynek megfelelő vízelvezető lyukakkal kell rendelkeznie. Fedje le a vízelvezető lyukakat, hogy a talaj ne szivárogjon ki. Csak jó minőségű, gazdag virágföldet használjon a növény számára.

Töltse meg a tartályt egynegyedig virágfölddel és helyezze a pálmát a talaj közepére. Töltse meg az edény többi részét földdel a tartály peremétől számított 2,5 cm-ig. Óvatosan fedje be a talajt a többi földdel a pálma körül a kezével. Az újonnan átültetett bambuszpálmát közvetlenül az ültetés után öntözzük meg szűrt vízzel. Helyezze az átültetett bambuszpálmát helyezze napos vagy olyan helyre, ahol erős, közvetett fényt kap. 

hirdetes

Bambuszpálma gondozása

A bambuszpálma növények nem igényelnek sok gondozást. Öntözze meg a pálmát szobahőmérsékletű szűrt vízzel, amikor a talaj felszíne száraznak érződik. Öntözze a növényt, amíg a talaj egyenletesen vizes lesz. Ne öntözze túl a pálmabambuszt és ne hagyja vízben állni. Gyakran ellenőrizze, hogy a növény megfelelően vezeti-e a vizet.

hirdetes

A bambuszpálmák gondozása magában foglalja az időnkénti műtrágya használatát is a vegetációs időszakban. A szemcsés műtrágyák a legjobbak. Kövesse a gyártó utasításait a pálmanövény műtrágyázaskor, és mindig öntözze be a műtrágyát.

Helyezze át a bambuszpálmát, ha már túl nagy a jelenlegi tartályához.

Ügyeljen az atkákra, különösen a levelek alsó oldalán. Ha atkaprobléma alakul ki, feltétlenül mossa le a leveleket szappanos vizes keverékkel. Valamint rendszeresen távolítsa el a barna leveleket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-27

Dzsungel a nappalidban – így gondozzunk aszparáguszt

Az aszparágusz (Asparagus setaceus) leveleinek és finomágú hajtásainak köszönhetően tökéletes díszítőelem lehet otthonodban, ha dzsungel hangulatot teremtenél.

2023-05-27

A szagosbükköny (Japanese Sweet Pea) virágok varázsa és gondozása

A szagosbükköny (Lathyrus odoratus), más néven Japanese Sweet Pea, lenyűgöző virág, amely színpompájával és kellemes illatával elvarázsolja kerted hangulatát

2023-05-26

5 trópusi virág, ami cserépben teraszon, gangon is termeszthető

Számos trópusi virág van, amelyek cserépben is jól fejlődnek: Íme öt gyönyörű trópusi virág, amelyeket Magyarországon is termeszthetsz cserépben a teraszon.

2023-05-26

Ezek a legjobb évelő növények agyagos talajú kertekbe

Az agyagos talaj nem mindig egyszerű dolog a kertészkedésben, de nincs semmi sem veszve, ha a kertedben ilyen talaj van: ezek a virágok kifejezetten kedvelik!

2023-05-19

Hogyan futtasd fel a futórózsát? Ezekkel a tippekkel mindenki irigykedik majd a rózsakertedre!

A futórózsák, más néven mászórózsák renget féleképpen tehetik különlegessé a kertedet! Ezek a rózsa felfuttatási inspirációk és tippek segítenek a formázásban!

2023-05-19

Rózsák, amik egész nyáron virágoznak a kertedben

Míg a legtöbb rózsa virágzási csúcsa késő tavasszal vagy nyár elején van, többféle rózsa is virágzik a nyári hónapokban, így egész nyáron jutalmaznak minket

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vírusfertőzések megállapítása

A biztos ->kórisme felállításához a legtöbbször labor vizsgálatokra van szükség. A... Tovább

autoszóma

az ivari ->kromoszómák kivételével, a kromoszómaszerelvény bármelyik tagja. Az a. az ivarhoz... Tovább

Tovább a lexikonra
növény Növénytermesztés virág virágtermesztés