Amit tudni kell a bambuszpálma otthoni gondozásáról

hirdetes

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

AN

A bambuszpálmák színt és meleget hoznak a ház bármely helyiségébe. Számos fajtája közül lehet választani, de a legtöbbnek erős közvetett fényre van szüksége ahhoz, hogy éljen. A bambuszpálma kivétel e szabály alól és gyenge fényviszonyok között is megnő, bár ha több fény éri, akkor magasabb lesz.

A bambuszpálma gondozása

Bambuszpálma termesztése

A pálma beltéri termesztése viszonylag egyszerű, ha egészséges növényekkel van dolgunk. Az egészséges pálmanövényeknek sötétzöld levelei vannak, figyeljünk rá vásárláskor, hogy ne vegyünk hervadó vagy barna lombozatú növényt.

Bambuszpálma átültetése

Célszerű a vásárlás után a lehető leghamarabb átültetni a növényt. Válasszon olyan cserepet a bambuszpálma számára, amely 5 cm-rel nagyobb, mint amelyben addig növekedett. Az edénynek megfelelő vízelvezető lyukakkal kell rendelkeznie. Fedje le a vízelvezető lyukakat, hogy a talaj ne szivárogjon ki. Csak jó minőségű, gazdag virágföldet használjon a növény számára.

Töltse meg a tartályt egynegyedig virágfölddel és helyezze a pálmát a talaj közepére. Töltse meg az edény többi részét földdel a tartály peremétől számított 2,5 cm-ig. Óvatosan fedje be a talajt a többi földdel a pálma körül a kezével. Az újonnan átültetett bambuszpálmát közvetlenül az ültetés után öntözzük meg szűrt vízzel. Helyezze az átültetett bambuszpálmát helyezze napos vagy olyan helyre, ahol erős, közvetett fényt kap. 

hirdetes

Bambuszpálma gondozása

A bambuszpálma növények nem igényelnek sok gondozást. Öntözze meg a pálmát szobahőmérsékletű szűrt vízzel, amikor a talaj felszíne száraznak érződik. Öntözze a növényt, amíg a talaj egyenletesen vizes lesz. Ne öntözze túl a pálmabambuszt és ne hagyja vízben állni. Gyakran ellenőrizze, hogy a növény megfelelően vezeti-e a vizet.

hirdetes

A bambuszpálmák gondozása magában foglalja az időnkénti műtrágya használatát is a vegetációs időszakban. A szemcsés műtrágyák a legjobbak. Kövesse a gyártó utasításait a pálmanövény műtrágyázaskor, és mindig öntözze be a műtrágyát.

Helyezze át a bambuszpálmát, ha már túl nagy a jelenlegi tartályához.

Ügyeljen az atkákra, különösen a levelek alsó oldalán. Ha atkaprobléma alakul ki, feltétlenül mossa le a leveleket szappanos vizes keverékkel. Valamint rendszeresen távolítsa el a barna leveleket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-06

Hogyan vedd rá a karácsonyi kaktuszodat, hogy virágozzon? Íme a 3 titok!

A megfelelő feltételek mellett a karácsonyi kaktusz az ünnepek után újra virágozhat. Íme a titok, hogy mit kell tenned, a februári ismételt virágzáshoz.

2022-12-05

Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsonyi virágok csodálatosan kiegészítik a dekorációt, természetes téli szépséget hozva. Mutatjuk a legszebb karácsonyi virág, az Amarillisz gondozását.

2022-11-25

Rhipsalis fagyöngy kaktusz: Fagyöngy kaktusz termesztése

Kinek kellene egyszerű fagyöngy, amikor létezik ennél sokkal menőbb, sokkal extrább változatban is? Mutatunk mindent a fagyöngy kaktuszokkal kapcsolatban!

2022-11-03

Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben

Te tudtad, hogy mikulásvirágaidat életben tarthatod és virágozhatod egész évben is? Most le is rántjuk a leplet a titokról, hogy hogyan gondozd a mikulásvirágot.

2022-12-06

5 bevált módszer az orchidea életben tartásárához, virágoztatásához

Az orchideák nagyon csodás növények, amik csodássá varázsolhatják a lakásodat, csak néhány apróságra kell majd odafigyelned. Mutatjuk is az orchidea trükkjeit!

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-11-24

Téli lógó kaspó kosár ötletek – 6 szép módja annak, hogy megmutasd a téli virágzást

Meríts ihletet ezekből a téli függőkosár-ötletekből, hogy színt és érdekességet vihess be kertedbe a hidegebb hónapok alatt is. Függő kosár ültetési tippek!

2022-11-07

A téli mogyoró termesztése és gondozása

A téli mogyoró a varázsmogyoró családjába tartozó, Japánban honos, közepes méretű lombhullató cserje. A faj télen ragyog igazán, akár a Te kertedben is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyirokszervek

a —>nyirokérrendszerhez csatlakoznak; ide tartoznak a nyirokcsomók, a mandulák, a lép, a... Tovább

csőkutas talajvízszint-süllyesztő berendezés

nagyobb vízáteresztő talajokon a munkagödör víztelenítésének egyik módja. A csőkutak... Tovább

Tovább a lexikonra
növény Növénytermesztés virág virágtermesztés