Amit tudni kell a bambuszpálma otthoni gondozásáról

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A bambuszpálmák színt és meleget hoznak a ház bármely helyiségébe. Számos fajtája közül lehet választani, de a legtöbbnek erős közvetett fényre van szüksége ahhoz, hogy éljen. A bambuszpálma kivétel e szabály alól és gyenge fényviszonyok között is megnő, bár ha több fény éri, akkor magasabb lesz.

A bambuszpálma gondozása

Bambuszpálma termesztése

A pálma beltéri termesztése viszonylag egyszerű, ha egészséges növényekkel van dolgunk. Az egészséges pálmanövényeknek sötétzöld levelei vannak, figyeljünk rá vásárláskor, hogy ne vegyünk hervadó vagy barna lombozatú növényt.

Bambuszpálma átültetése

Célszerű a vásárlás után a lehető leghamarabb átültetni a növényt. Válasszon olyan cserepet a bambuszpálma számára, amely 5 cm-rel nagyobb, mint amelyben addig növekedett. Az edénynek megfelelő vízelvezető lyukakkal kell rendelkeznie. Fedje le a vízelvezető lyukakat, hogy a talaj ne szivárogjon ki. Csak jó minőségű, gazdag virágföldet használjon a növény számára.

Töltse meg a tartályt egynegyedig virágfölddel és helyezze a pálmát a talaj közepére. Töltse meg az edény többi részét földdel a tartály peremétől számított 2,5 cm-ig. Óvatosan fedje be a talajt a többi földdel a pálma körül a kezével. Az újonnan átültetett bambuszpálmát közvetlenül az ültetés után öntözzük meg szűrt vízzel. Helyezze az átültetett bambuszpálmát helyezze napos vagy olyan helyre, ahol erős, közvetett fényt kap. 

Bambuszpálma gondozása

A bambuszpálma növények nem igényelnek sok gondozást. Öntözze meg a pálmát szobahőmérsékletű szűrt vízzel, amikor a talaj felszíne száraznak érződik. Öntözze a növényt, amíg a talaj egyenletesen vizes lesz. Ne öntözze túl a pálmabambuszt és ne hagyja vízben állni. Gyakran ellenőrizze, hogy a növény megfelelően vezeti-e a vizet.

A bambuszpálmák gondozása magában foglalja az időnkénti műtrágya használatát is a vegetációs időszakban. A szemcsés műtrágyák a legjobbak. Kövesse a gyártó utasításait a pálmanövény műtrágyázaskor, és mindig öntözze be a műtrágyát.

Helyezze át a bambuszpálmát, ha már túl nagy a jelenlegi tartályához.

Ügyeljen az atkákra, különösen a levelek alsó oldalán. Ha atkaprobléma alakul ki, feltétlenül mossa le a leveleket szappanos vizes keverékkel. Valamint rendszeresen távolítsa el a barna leveleket.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

2024-04-04

4 csodálatos virágkombináció áprilisra

Tavaszi virágok - Mutatjuk is, hogy hogyan és miként lehet ezeket a virágokat kombinálni, hogy még lenyűgözőbb legyen az eredmény. Próbáld ki te is!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-03-05

Csinos szellőrózsa: így ültesd el márciusban és minden évben visszatér

Az elképesztően szép, csinos szellőrózsa nevű virágot márciusban is elültetheted többek között, jövőre pedig már vissza fog térni hozzád, fogadd meg ezeket!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-13

Ezzel a trükkel szüretelj rengeteg málnát idén nyáron

Tanulj meg metszeni málnát, hogy a növény erősebb, a termés pedig több és jobb minőségű legyen. Ismerd meg a metszés előnyeit, mikor és hogyan kell metszeni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

29/2006. (IV. 10.) FVM rendelet

a talajtani szakvélemény készítésének részletes szabályairól A termõföldrõl szóló... Tovább

állományváltás

1. az állattartó telepen az állomány teljes cseréje (fertőző betegségtől való... Tovább

Tovább a lexikonra
növény Növénytermesztés virág virágtermesztés